Εμετικό πανό για τη Σρεμπρένιτσα (pic)

Gazzetta team
Εμετικό πανό για τη Σρεμπρένιτσα (pic)

bet365

Οι Βόσνιοι έφεραν στη δημοσιότητα πανό που σηκώθηκε από την ελληνική κερκίδα, με κατάπτυστη αναφορά στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Ετοιμάζουν καταγγελία οι φιλοξενούμενοι.

Περίπου 8000 άνθρωποι σφαγιάστηκαν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή σφαγή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πιο μαύρη σελίδα του πολέμου της Βοσνίας.

Μετά το γκολ της ομάδας του Μπαζντάρεβιτς στο Καραϊσκάκη, δημοσιογράφος από τη τη γειτονική χώρα «ανέβασε» μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται ένα πανό που αναφέρει «Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα», δίπλα σε ελληνικές σημαίες. Ήταν ένα σύνθημα των Σέρβων όταν οι πληγές του πολέμου ήταν ακόμα ανοιχτές, ενώ το φώναξαν στους Βόσνιους και όταν οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν το 2005, για να τους πικάρουν. To πανό ανέβηκε για λίγο και κατέβηκε, ωστόσο τη ζημιά του την έκανε, ενώ πήρε μεγάλη έκταση στη Βοσνία, αλλά και τη Σερβία.

Τα ρεπορτάζ πριν τη σέντρα ήθελαν Σέρβους οπαδούς να έχουν κατέβει για να βρεθούν στο πλευρό των Ελλήνων. Πριν τη σέντρα, αποδοκιμάστηκε έντονα και ο εθνικός ύμνος των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με τα όσα έλεγαν μετά το τέλος του ματς, οι Βόσνιοι θα κάνουν καταγγελία για το πανό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα