Το μπλόκο με τους ξένους!

Το μπλόκο με τους ξένους!

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει μέσα από blog του στο gazzetta μία σημαντική...λεπτομέρεια στον Ολυμπιακό ενόψει των μεταγραφών του Γενάρη.

Το μπλόκο με τους ξένους!

Λόγω και της διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά και επειδή πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη, λογικό ήδη να ακούγονται διάφορα ονόματα για τον Ολυμπιακό.

Ειδικά για την επίθεση, εξαιτίας του προβλήματος της υγείας του Γκονσάλο Πασιέντσα. Ονόματα τόσο από το εξωτερικό (στην Πορτογαλία είχαν γράψει πριν λίγο καιρό για τον Κολομβιανό Μορένο της Μπράγκα, που είχε περάσει από τον Παναιτωλικό), όσο κι από την ελληνική αγορά ακόμη ακόμη, όπως του Ανσαριφάρντ του Πανιώνιου και του Τουρέ της Κέρκυρας, δύο κυνηγών που κάνουν καλό πρωτάθλημα-ο πρώτος σαν συνέχεια και του περσινού.

Μόνο που εδώ πρέπει να έχουμε κάτι υπόψιν μας: ο Ολυμπιακός θέση ξένου δεν έχει. Είναι καλυμμένες, μπλοκαρισμένες και οι πέντε, από τους Ιντέγε, Σεμπά, Πάρντο, Καρντόσο και Μπρούνο Βιάνα.

Και για να φύγει κάποιος από τους πέντε το Γενάρη μόνο εύκολο και απλό δεν μοιάζει: οι Ιντέγε και Σεμπά είναι βασικοί στην ενδεκάδα, ο Καρντόσο αποκτήθηκε μόλις το καλοκαίρι, το ίδιο κι ο Βιάνα, ενώ ακόμη κι ο Πάρντο που είχε μείνει πίσω στα πλάνα του Μπέντο βλέπουμε ότι εσχάτως είναι πάλι στην 18άδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ο δε Καρντόσο είναι Νο 2 στην επίθεση κι ο Βιάνα ο αμέσως επόμενος στο κέντρο της άμυνας μετά τους Μποτία και Ντα Κόστα.

Επιπλέον ο Πάρντο, που πράγματι είναι πιο πίσω στις προτιμήσεις του Μπέντο, έχει κοστίσει στον Ολυμπιακό 4,5 εκ. Ευρώ και εξυπακούεται ότι ο σύλλογος δεν έχει σκοπό να τον έδινε με λιγότερα...

Βεβαίως, όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο και σε μία μεταγραφική περίοδο, ωστόσο αυτή την στιγμή έτσι είναι τα πράγματα. Οπότε, τα περισσότερα ονόματα που ακούγονται έχουν ήδη δίπλα ένα τεράστιο ερωτηματικό, της έλλειψης θέσης ξένου, τόσο αυτά που έρχονται από το εξωτερικό, όσο κι εκείνα που ακούγονται από το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού κι ο Ανσαριφάρντ (Ιρανός) πιάνει θέση ξένου και ο Τουρέ (Βραζιλιάνος).

Κι ο Ολυμπιακός με Ιντέγε και Καρντόσο, αν ψάξει φορ, θα ψάξει για τρίτο, πίσω από αυτούς. Όταν λοιπόν θέλεις τρίτο φορ κι αυτός είναι ξένος, δεν μπορείς να διώξεις ξένο που ήδη έχεις και τον υπολογίζεις…

Γενικά δε ας έχουμε στο μυαλό μας ότι ειδικά το Γενάρη είναι πιο εύκολο να βρεις ξένους ποδοσφαιριστές, παρά με κοινοτικό διαβατήριο…

Best of internet