Κροατία – Ισλανδία 2-0

Gazzetta team
Κροατία – Ισλανδία 2-0

bet365

Οι Βαλκάνιοι επικράτησαν 2-0 στη μάχη κορυφής του 9ου ομίλου με την Ισλανδία και πήραν αέρα κορυφής στο +3. Εύκολα η Τουρκία 2-0 το Κόσοβο, Διπλό (0-1) της Ιρλανδίας στην Αυστρία.

Ο ήρωας της βραδιάς ήταν ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς. Ο μέσος της Ιντερ ήταν εκείνος που καθάρισε για την Κροατία στο εντός έδρας 2-0 με την Ισλανδία. Σκόραρε στο 15' και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και έστειλε την χώρα του στο +3 από την 2η πλέον αντίπαλό της στον 9ο όμιλο. Οι δύο Εθνικές ισοβαθμούσαν και αυτή είναι η πρώτη ήττα για τους Νησιώτες σε αυτήν την προκριματική φάση. Αμέσως μετά χάλασε τη γιορτή των γηπεδούχων η αυστηρή αποβολή του Πέρισιτς, ο οποίος χάνει το επόμενο μεγάλο ματς του ομίλου με την Ουκρανία.


Εσπασε το σερί, έπιασε κορυφή
Στις οκτώ προηγούμενες φορές που αναμετρήθηκαν, η Ιρλανδία δεν νίκησε ποτέ την Αυστρία, μετρώντας μάλιστα έξι ήττες. Πήγε όμως τώρα και της έκανε το διπλό στην Βιέννη, για να ανέβει στην κορυφή του 4ου ομίλου και να αφήσει τους Αυστριακούς στο -6. Το γκολ που χάρισε στους φιλοξενούμενους το 0-1, πέτυχε ο ΜακΛιν στο 48'.

Σαν... φιλικό
Τουρκία και Κόσοβο έχουν εξαιρετικές σχέσεις και αυτό φάνηκε, καθώς οι οπαδοί αντιμετώπισαν το παιχνίδι σαν... φιλικό. Οι γηπεδούχοι, πάντως, κόλλησαν στο μηδέν στο πρώτο μέρος, όμως τελείωσαν τα πάντα με το ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 51’ ο Γιλμάζ έκανε το 1-0, ενώ στο 55’ ο Σεν το τελικό 2-0 για την πρώτη νίκη των Τούρκων στον όμιλο. Οι Κοσοβάροι από την άλλη έχουν μείνει στην τελευταία θέση με 1 βαθμό.

Турция 2:0 Косово | Чемпионат Мира 2018 | Отборочный турнир | Обзор матча от Обзоры футбольных матчей на Rutube.

Το έσωσε η Μολδαβία
Η Μολδαβία κατάφερε να αποφύγει την ήττα στη Γεωργία και να πάρει τον πρώτο της βαθμό στα προκριματικά, στερώντας παράλληλα το πρώτο τρίποντο από τους Γεωργιανούς. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 16’ με τον Καζαϊσβίλι και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα φτάσουν στη νίκη, ήρθε στο 78΄ο Γκατσκάν να κάνει το τελικό 1-1.

Грузия 1:1 Молдова | Чемпионат Мира 2018 | Отборочный турнир | Обзор матча от Обзоры футбольных матчей на Rutube.

Τα αποτελέσματα
Αυστρία – Ιρλανδία 0-1
(48' ΜακΛιν)

Κροατία – Ισλανδία 2-0
(15', 90'+1' Μπρόζοβιτς)

Γεωργία – Μολδαβία 1-1
(16' Καζαϊσβίλι – 78' Γκάτσαν)

Τουρκία – Κόσοβο 2-0
(51' Μπουράκ Γιλμάζ, 55' Σεν)

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα