Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Δεν έχω ετοιμάσει λίστα με προπονητές»

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Δεν έχω ετοιμάσει λίστα με προπονητές»

Κώστας Ζάλιαρης
Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Δεν έχω ετοιμάσει λίστα με προπονητές»

bet365

Στη διάψευση των όσων του χρεώνονταν περί αναζήτησης υποψήφιων αντικαταστατών του Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκού, προχώρησε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που ξεκαθάρισε πως ο Ιταλός παραμένει στη θέση του από τη στιγμή που είναι αυτό το οποίο επιθυμεί ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» έδωσε το «παρών» στην ειδική εκδήλωση του Παναθηναϊκού με την προβολή του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, το μεσημέρι του Σαββάτου στον κινηματογράφο «Δαναός» (Λεωφ.Κηφισίας 109, Πανόρμου), μίλησε για τον τεράστιο Σουηδό φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις προσωπικότητες στο χώρο του ποδοσφαίρου και φυσικά για τα τεκταινόμενα στους «πράσινους».

«Όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνουμε για να συμμαζέψουμε το σπίτι μας» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν ετοιμάζει καμία λίστα με υποψήφιους αντι-Στραματσόνι, κόντρα σε όσα κυκλοφορούσαν στα Μέσα, τις τελευταίες ημέρες.

«Με έπιασε λύπη βλέποντας την Παιανία πριν μερικούς μήνες...» σχολίασε για τη μετακίνηση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου στο παλιό προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

-Μία μεγάλη προσωπικότητα όπως εσύ, εκπροσωπείς έναν σπουδαίο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός σε μία ταινία αφιερωμένη στον Ζλάταν. Πως αισθάνεσαι;

«Νιώθω όμορφα να εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό σε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Όχι μόνο εγώ, αλλά ο Διαμαντής Χουχούμης, ο Ρότσα και ο Νίλσον, που αγωνίστηκαν στην ομάδα και εργάζονται σε αυτή. Είναι καλό να παίρνουμε μέρος σε τέτοιες εκδηλώσεις».

-Πλέον, το ποδόσφαιρο δείχνει να μην παράγει προσωπικότητες και να αυτοματοποιείται. Πως το κρίνεις;

«Θα διαφωνήσω. Νομίζω ότι υπάρχουν προσωπικότητες, όπως ο Ζλάταν, ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Νέιμαρ. Το ποδόσφαιρο σε κάθε εποχή έχει προσωπικότητες. Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ, αλλά πάντα αναδεικνύονται ξεχωριστοί παίκτες, που το εξελίσσουν».

-Εκπροσωπείς τον Παναθηναϊκό και πολλοί φίλαθλοι ανησυχούν για τα αποτελέσματα και την απόδοση της ομάδας. Τι έχεις να τους πεις;

«Είναι λογικό να ανησυχούν οι οπαδοί μετά τα τελευταία παιχνίδια. Ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε τα πράγματα. Αυτό δεν μπορείς να το πετύχεις μιλώντας, αλλά μόνο με τη σκληρή δουλειά. Όλοι δουλεύουν σκληρά τις τελευταίες ημέρες, ήσυχα, γιατί δεν έχουμε να πούμε κάτι, παρά μόνο να δουλέψουμε και όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνουμε για να συμμαζέψουμε το σπίτι μας, να αποφασίσουμε για να αλλάξουμε την εικόνα μας, πως θέλουμε να παίζουμε, πως θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν»

-Θέλεις να σχολιάσεις τις πληροφορίες ότι ετοιμάζεις λίστα με εναλλακτικές επιλογές για την τεχνική ηγεσία;

«Δεν είναι αληθινές. Δεν ισχύουν. Με την ευκαιρία, να ξεκαθαρίσω ότι αυτά που μου χρεώνονται από την ημέρα που εργάζομαι για τον Παναθηναϊκό, που εμφανίζομαι να μιλάω με μάνατζερ, με ποδοσφαιριστές, δεν ισχύουν. Εάν υπάρχει κάτι για να μάθετε, θα σας το πω. Όταν θέλω να πω κάτι, το μοιράζομαι με τον πρόεδρο, με το τζένεραλ μάνατζερ και τον προπονητή και τα κρατάμε μεταξύ μας. Όταν χρειαστεί να μεταφερθεί κάτι δημοσίως, θα βγω να το ανακοινώσω»

-Μία ευθεία ερώτηση και θέλουμε μία ευθεία απάντηση. Εσύ πήρες την απόφαση να μείνει ο Αντρέα Στραματσόνι στην τεχνική ηγεσία;

«Είναι αυτό που θέλει να κάνει ο πρόεδρος. Δεν αποφασίζω μόνος μου. Υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις και εγώ τις υποστηρίζω».

-Η εκ νέου χρήση των εγκαταστάσεων της Παιανίας είναι δική σου απόφαση; Ή απλά το πρότεινες στον πρόεδρο;

«Από την αρχή που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό, διαπίστωσα ότι οι ακαδημίες χρειάζονται περισσότερους χώρους και ρώτησα τον πρόεδρο εάν μπορούμε να τους βρούμε. Γιατί μας λείπουν χώροι, ώστε να εξελίξουμε τη δουλειά που γίνεται. Αφού δεν υπάρχουν στο προπονητήριο μας, ζήτησα να τους ψάξουμε κάπου αλλού. Δεν ήταν εύκολο κάτι τέτοιο. Μετά, ξαναπήγα στον πρόεδρο και τον ρώτησα γιατί δεν δοκιμάζουμε να γυρίσουμε στην Παιανία. Να μιλήσουμε στον κύριο Βαρδινογιάννη και να μπορέσουμε τις χρησιμοποιήσουμε ξανά. Ο πρόεδρος αντέδρασε θετικά και ασχολήθηκε με την υπόθεση και σύντομα η ακαδημία θα έχει πιο πολλούς χώρους για τις δραστηριότητες της. Όταν επισκέφτηκα τις εγκαταστάσεις της Παιανίας πριν ένα τρίμηνο, ένιωσα λύπη για το θέαμα που αντίκρισα. Ήταν εγκαταλελειμμένες, κανείς δεν τις χρησιμοποιούσε. Ήταν ένα άδειο μέρος. Από τώρα και στο εξής, εάν μετακομίσουμε εκεί, γιατί ελπίζω να αρχίσουμε να δουλεύουμε σύντομα εκεί, είναι μία μεγάλη βελτίωση για τον Παναθηναϊκό και τα παιδιά της ακαδημίας.

Χουχούμης: «Το 100% για τον Παναθηναϊκό»

Παρών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ήταν και ο Διαμαντής Χουχούμης εκπροσωπώντας τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αφού πρώτα ανέφερε πως όπως κι εκείνος πριν από μερικά χρόνια έκανε όνειρα για μια καριέρα στο «τριφύλλι» και μπορεί να κατανοήσει όσα σκέφτονται τα μικρά παιδιά, ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει γραφτεί για το μέλλον του, ανήκει στο παρελθόν κι εκείνος θέλει να δώσει το 100% στους «πράσινους».

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι παρών σε μια τέτοια εκδήλωση... Είναι σημαντικό για τα παιδιά να δουν μέσα από το ντοκιμαντέρ αυτό τη ζωή ενός τόσο μεγάλου ποδοσφαιριστή και να βιώσουν όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τα επιτεύγματα στα οποία έχει φτάσει.

Εγώ έχω περάσει από τις ακαδημίες και μπορώ να καταλάβω πως νιώθουν τα παιδιά και πως ονειρεύονται να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού κι έτσι δίνω το “παρών” εκπροσωπώντας τη νέα γενιά.

Ό,τι γράφτηκε κι ό,τι έγινε είναι στο παρελθόν. Κοιτάζω μόνο το παρόν και θέλω να δώσω το 100% για τον Παναθηναϊκό» ήταν τα λόγια του.

Ρότσα: «Από τα λάθη, μαθαίνεις...»

Με την ελπίδα να ξαναδεί κι εκείνος τον Παναθηναϊκό στο δρόμο που είχε χαράξει ο σύλλογος στο παρελθόν, αν και τόνισε πως δεν μπορεί να ξέρει κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό, μίλησε και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Υπογραμμίζοντας πως από τα λάθη πάντοτε μαθαίνουν οι μεγάλοι σύλλογοι και καταθέτοντας την άποψή του πως θα ήθελε να βλέπει περισσότερους Έλληνες στις ομάδες, ο Αργεντινός θρύλος του «τριφυλλιού» ανέφερε με αφορμή την ταινία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς:

«Αν κοιτάμε την ιστορία του Ιμπραΐμοβιτς μέχρι τώρα, αυτό που έκανε και κάνει είναι λίγοι. Γι' αυτόν, όμως, είναι ιστορία. Εμείς οι φίλαθλοι λέμε τι ωραία ζωή που κάνει, τι φήμη, τι δόξα, όμως είναι για λίγους να κάνουν τέτοια καριέρα τόσων ετών...

Σε κάθε παιχνίδι οι μεγάλοι παίκτες πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Πέρα από ταλέντο υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα.

Ξεκινάμε από τον Ντι Στέφανο, ήρθε ο Σίβορι, μετά ο μεγάλος Ντιέγκο κι εκεί που λέγαμε ότι έσπασε το καλούπι, ήρθε ο Λίο. Έχω την εντύπωση πως οι συνθήκες στις οποίες δουλεύουν τώρα οι ποδοσφαιριστές είναι αυτές που τους κάνουν να έχουν διάρκεια. Τέτοιο επιτελείο, δεν είχε κανείς από τους Αργεντινούς για τους οποίους μιλάω εγώ και τους οποίους θαύμαζα.

Στα παιδιά λέω ότι δεν αρκεί μόνο το ταλέντο και θέλει δουλειά. Όλα αυτά που προσφέρει ένας σύλλογος, αν έχεις λίγο ταλέντο, μπορείς να φτάσεις στην κορυφή».

Για τον Παναθηναϊκό, σχολίασε:

Δεν είμαι μέσα στον Παναθηναϊκό για να μιλήσω... Αν ήμουν, θα μπορούσα να πω πολλά πράγματα. Παρακολουθώ απ' έξω κι ελπίζω να μπει πάλι στο δρόμο που είχε χαράξει εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει αυτό. Θα μιλήσω σαν απλός φίλαθλος και θα πω ότι μου άρεσε η εποχή που υπήρχαν πολλοί Έλληνες στην ομάδα. Είναι η άποψή μου αυτή...

Όταν επιλέγεις έναν ποδοσφαιριστή για έναν μεγάλο σύλλογο, θέλει μεγάλη προσοχή. Εγώ έφτασα από την Αργεντινή 20 Δεκεμβρίου και λίγες μέρες μετά έπαιξα το πρώτο μου παιχνίδι. Τότε ήταν και 40 ώρες ταξίδι! Με έπεισε ο πρόεδρος τότε να παίξω το πρώτο ματς στη Νέα Σμύρνη. Αυτές οι εποχές τελείωσαν και είναι άλλη η ιστορία τώρα. Πολλές φορές από τα λάθη σου μαθαίνεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα