Παίζουν κάθε 2,5 μήνες!

Γιώργος Ντυμένος
Παίζουν κάθε 2,5 μήνες!

bet365

Οι παίκτες που πήγαν φέτος στην Football League από την Σούπερ Λιγκ, έχουν δώσει μόλις τρία επίσημα παιχνίδια σε διάστημα 209 ημερών!
Η αναβολή των πρωταθλημάτων προκάλεσε και φυσικά, αναστάτωση στην Σούπερ Λιγκ. Ομως υπάρχει και η Football League. Εκεί όπου μία παίζουν και δέκα δεν παίζουν. Από την στιγμή που ούτε το άλλο Σαββατοκύριακο αναμένεται να γίνουν αγώνες, τότε θα φτάσουμε στα τέλη Νοεμβρίου και οι ομάδες θα έχουν δώσει δύο αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο. Το «κακό» (οικονομικό κυρίως λόγω έλλειψης εσόδων κτλ) είναι δεδομένο, αλλά υπάρχει ακόμη μία παράμετρος. Η αγωνιστική απραξία των ποδοσφαιριστών. Ιδιαίτερα εκείνων που «κατηφόρισαν» φέτος στην δεύτερη τη τάξη εθνική, προερχόμενοι από την Σούπερ Λιγκ (είτε έπαιζαν σε Πανθρακικό, Καλλονή που υποβιβάστηκαν και συνεχίζουν σε αυτές ή πήγαν κάπου αλλού στην κατηγορία).
Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι λιγότεροι, όμως αυτό δεν αναιρεί πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν συμπληρώσει σήμερα (12/11/2016) 209 ημέρες με μόλις τρία επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους! Σχεδόν επτά μήνες – θα τους συμπληρώσουν την επόμενη εβδομάδα – με μόνο 270 αγωνιστικά λεπτά σε επίσημη δράση! Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ ολοκλήρωσαν τις περσινές τους υποχρεώσεις στις 14 Απριλίου (ελάχιστοι είναι όσοι έπαιζαν σε κάποια των πλέι οφ και όσοι προέρχονται από αυτές είναι κυρίως νεαροί από τις Κ-20). Στις περισσότερες, οι προπονήσεις συνεχίστηκαν για μικρό χρονικό διάστημα και σε «χαλαρούς» ρυθμούς, μετά έφυγαν για διακοπές και μαζεύτηκαν στα τέλη του Ιουνίου με αρχές του Ιουλίου.
Οσοι βρέθηκαν στην Football League ξεκίνησαν προετοιμασία περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά και ως τώρα, υπήρχε και η κωλυσιεργία για την σέντρα της Football League, έχουν δώσει μόνο τρία επίσημα ματς. Κατά μέσο όρο παίζουν αυτό το διάστημα ένα παιχνίδι κάθε 70 ημέρες (69,7 για την ακρίβεια). Ή αλλιώς έναν επίσημο αγώνα κάθε περίπου 2,5 μήνες!
 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα