Η «πρωτιά» της Ελλάδας

Γιώργος Ντυμένος
Η «πρωτιά» της Ελλάδας

bet365

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ είναι οι μόνες των θεωρητικά ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έχουν μονοψήφιο αριθμό επίσημων αγώνων στις εγχώριες διοργανώσεις τους
Αν τα πάντα είχαν κυλήσει στην Ελλάδα βάση αρχικού προγραμματισμού, αυτή τη στιγμή οι ομάδες θα προετοιμάζονταν για την 11η αγωνιστική. Ομως όχι μόνο αυτό δεν συνέβη μετά τις καλοκαιρινές αναβολές, αλλά πλέον όλα δείχνουν πως θα φτάσουμε τέλη Νοέμβρη για να συμπληρώσουν οι σύλλογοι της Σούπερ Λιγκ που δεν έχουν ή είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, διψήφιο αριθμό επίσημων αγώνων! Ναι, η Ελλάδα έχει μία «πρωτιά» στο ποδόσφαιρο, καθώς είναι η μοναδική χώρα των θεωρητικά προηγμένων πρωταθλημάτων που εντός των συνόρων, στις εγχώριες διοργανώσεις της, δεν έχει ακόμη συμπληρώσει διψήφιο αριθμό επίσημων ματς! Πρωτάθλημα και Κύπελλο μαζί.
Πλην των «ευρωπαίων» οι υπόλοιποι έχουν Νοέμβριο μήνα που βρισκόμαστε, το... αστρονομικό νούμερο των εννέα επίσημων αναμετρήσεων. Η μόνη που μας... κοντράρει είναι η Τουρκία που έχει 10, αλλά ακόμη εκεί δεν έχει ξεκινήσει ο θεσμός του Κυπέλλου. Πάλι καλά. Και μην νομίζετε πως και οι «μη ανεπτυγμένες» χώρες έχουν λιγότερα. Π.χ. στην Μάλτα που είναι ερασιτέχνες, έχουν ήδη δώσει 12 παιχνίδια μίνιμουμ. Και εμείς είμαστε στα εννιά. Αντε οι ομάδες να βρουν ρυθμό, οι παίκτες να μπουν στο κλίμα κτλ... Αλλά και να υπάρξουν έσοδα. Στα τηλεοπτικά πέφτει «ψαλίδι» λόγω των πολλών αναβολών, τα εντός έδρας παιχνίδια είναι λίγα άρα έσοδα από τα εισιτήρια γιοκ... και πάει λέγοντας.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τους μίνιμουμ αριθμούς αγώνων που έχει δώσει μία ομάδα σε κάθε χώρα. Δηλαδή κάποια που δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου της. Και δεν βάλαμε στην λίστα της Σκανδιναβικές που λόγω καιρικών συνθηκών έχουν τελειώσει ή πολλές της ανατολικής Ευρώπης.
Σε Δανία, Σλοβενία 17, σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σερβία 16, σε Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία 15, σε Ρωσία, Βουλγαρία 14, σε Γαλλία, Σκωτία, Ιταλία, Ολλανδία 13, σε Αγγλία (ούτε εκεί έχει ξεκινήσει το Κύπελλο αλλά έχουν μίνιμουμ έναν αγώνα στο Λιγκ Καπ), Ισπανία 12, σε Γερμανία, Πορτογαλία, Κύπρο 11, σε Τουρκία 10 και ναι, μετά εμείς οι μόνοι με μονοψήφιο αριθμό, 9. Που είναι δυστυχώς πιθανό να μην αλλάξει για καιρό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα