Από Δούρο και Κύρο, έως Κάκο και Σιδηρόπουλο…

Από Δούρο και Κύρο, έως Κάκο και Σιδηρόπουλο…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία…ιστορική αναδρομή, από την οποία προκύπτει...κόκκινο!

Οι πρόσφατες νίκες του Ολυμπιακού στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο, φέρνουν στο μυαλό άλλες μεγάλες νίκες του Ολυμπιακού σε ντέρμπι του παρελθόντος με διαιτητές στιλ Σιδηρόπουλου, δηλαδή θεωρούμενους από…αμερόληπτους (για τους…άλλους) έως αντιΟλυμπιακούς (για τους Ολυμπιακούς).

Ένα Σιδηρόπουλο τον οποίο ζητάνε επίμονα οι άλλες μεγάλες ομάδες να ορίζεται όταν παίζουν με τους ερυθρόλευκους με ό,τι αυτό συνεπάγεται…Κι όπως είδαμε, δύο μεγάλα λάθη έγιναν διαιτητικά στα δύο ντέρμπι και τα δύο ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού, η μη αποβολή του Πατίτο για την μπουνιά στο Φιγκέϊρας και ο καταλογισμός του ανύπαρκτου πέναλτι υπέρ του Βιγιαφάνιες-παρεμπιπτόντως είχε κερδίσει ανύπαρκτο πέναλτι και με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο…

Όπως ζητούσαν οι άλλες μεγάλες ομάδες τα προηγούμενα χρόνια να σφύριζαν τα ντέρμπι του Ολυμπιακού ο Κάκος, ο Κύρος, ο Δούρος, ε;…

Ποιος ξεχνάει τον τελικό του Κυπέλλου το 1999 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 με Δούρο κι αποβολή του Αμανατίδη από το 25’ με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Η, τον «τελικό του πρωταθλήματος» το 2002, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-3, με τον Κύρο Βασάρα να δίνει δύο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και να κρατάει…ακόμη καθυστερήσεις! Η, τις άλλες νίκες επί της ΑΕΚ 2-0 κι 1-0 στο Καραϊσκάκη, πάλι με Κύρο να σφυρίζει και να βγάζει τον Τζόλε με κόκκινη από το 46’ στο δεύτερο ματς.

Η, τον τελικό του αιώνα, το 4-4 με την ΑΕΚ, που το πήρε ο Ολυμπιακός στα πέναλτι, με τον Κάκο να τον έχει αφήσει με 9 παίκτες στην παράταση, λόγω αποβολών των Αβραάμ και Γκαλέτι! Η, τις μεγάλες νίκες με τον ίδιο ρέφερι! Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-0 για το Κύπελλο. Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 για το πρωτάθλημα με τα γκολ του Μήτρογλου. Το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 με τον Αμπντούν. Ακόμη το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 με γκολ στο 90’. Το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0, τότε που δεν είχε δει την γροθιά του Γκαρσία στο στομάχι του Ντιόγο! Ο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0.

Η, το περσινό ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 με κόντρα διαιτησία από τον Γιάχο.

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-2 με τα γκολ του Ριβάλντο μετά το 0-1 από παραμύθι πέναλτι του Καλόπουλου (ναι, πριν γίνει αγαπημένο άλλοθι…).

Τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 με διαιτητή τον Τεροβίτσα, βαμμένο ΑΕΚτζή.

Και μπορεί να έχω ξεχάσει και τίποτα...

Συμπέρασμα: όποιους διαιτητές κι αν έχουν βάλει στα πιο μεγάλα ντέρμπι του Ολυυμπιακού, στο τέλος το αποτέλεσμα είναι ίδιο, κόκκινο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.