Ώρα μηδέν και σύσκεψη FIFA - UEFA για Ελλάδα!

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ FIFA / UEFΑ

Ώρα μηδέν και σύσκεψη FIFA - UEFA για Ελλάδα!

Οι FIFA και UEFA κάνουν άμεσα σύσκεψη για τα σοβαρά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Παρά τις εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις ο κίνδυνος του GREXIT δεν έχει απομακρυνθεί.

Ώρα μηδέν και σύσκεψη FIFA - UEFA για Ελλάδα!
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα, παρουσία των υπευθύνου  της FIFA για την Ελλάδα Κωστάκη Κουτσοκούμνη και του εκπροσώπου της UEFA Άγγελου Ρηγόπουλου. Παρέστησαν όλα τα μέλη, εκτός  του Γιώργου Μπίκα.
 
Ο Κουτσοκούμνης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της FIFA και της UEFA, μετά τα γεγονότα με τον εμπρησμό του σπίτι του Μπίκα, για την κατάσταση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ενημέρωσε την ΠΔΕ ότι επίκειται ειδική σύσκεψη μεταξύ της FIFA και της UEFA για την Ελλάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στο θέμα της διαιτησίας και της διεξαγωγής των εθνικών πρωταθλημάτων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως σε αυτήν την σύσκεψη θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα ενώ ο κίνδυνος του GREXIT παραμένει.
 
Ο Κουτσοκούμνης αναφέρθηκε στην σημερινή συνάντησή του με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και ζήτησε την αυστηροποίηση του υπάρχοντος  πειθαρχικού κανονισμού αναφορικά με την συμπεριφορά των παραγόντων σε θέματα διαιτησίας.
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΜΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΜΕΓΑΛΟΥΣ
Η ΠΔΕ αποφάσισε καταρχάς την παροχή πλήρους υλικής στήριξης στον Γιώργο Μπίκα, τόσο από την ΕΠΟ, όσο και από την Super League, ορίζοντας εμπειρογνώμονα για τις δέουσες περεταίρω ενέργειες. Επιβεβαιώθηκε η απόφαση της ΠΔΕ να μην επαναρχίσουν οι εθνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, εφόσον δεν ανακοινωθεί πρώτα το επίσημα πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την πυρκαγιά στην κατοικία του Μπίκα.
 
Η ΠΔΕ επισήμανε ότι «η διακοπή δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν μόνον υπό συνθήκες ασφάλειας για όλους» άποψη που συμμερίσθηκαν και οι FIFA / UEFA. Αποφάσεις από την ΠΔΕ για το θέμα της διαιτησίας θα ληφθούν μετά την προαναφερθείσα σύσκεψη FIFA και UEFA. Σύμφωνα με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές εξετάζεται ακόμα το επόμενο μοντέλο λειτουργίας της ΚΕΔ, και οι περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν έως και τον διορισμό ξένου αρχιδιαιτητή ή ξένων διαιτητών σε αγώνες της SuperLeague.
 
Η ΠΔΕ αποφάσισε ομόφωνα να προσκαλέσει άμεσα σε άτυπη σύσκεψη τους ιδιοκτήτες - μεγαλομετόχους-προέδρους των 4 μεγάλων ΠΑΕ, και του προέδρου της SuperLeague.
 
Η ΠΔΕ αποφάσισε ακόμα:
• Την άμεση έναρξη της προεργασίας για την μελέτη και ανάλυση του υφισταμένου νομικού πλαισίου που διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να επιτευχθεί  η πλήρης εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με το καταστατικό της  ΕΠΟ και της FIFA.
• Την σύγκλιση ειδικής Γενικής Συνέλευσης  για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Best of internet