Πληρώνει το 3-0 με 1-7...

Πληρώνει το 3-0 με 1-7...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για μία άλλη πτυχή του θριάμβου του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Έγραφα ανήμερα του ντέρμπι ότι αυτό που έλειπε τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό στους αγώνες του με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη ήταν ένα γρήγορο γκολ. Κι ότι οι πράσινοι με κάποιο τρόπο κατάφερναν συνήθως και αιφνιδίαζαν τους ερυθρόλευκους.

Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει και χθες, με την ευκαιρία του Λέτο στο 19’! Όμως, αυτή τη φορά ο θεός του ποδοσφαίρου ήταν κόκκινος κι ο Μποτία μέσα σε ένα λεπτό, με δύο προσωπικές παρεμβάσεις, άλλαξε τη ροή του ντέρμπι. Και μετά έγινε το…αυτονόητο. Γιατί όταν ο Ολυμπιακός βάλει πρώτος γκολ, πολύ απλά ο άλλος είναι χαμένος από χέρι…

Και κάπως έτσι ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη! Βλέπετε, ο Ολυμπιακός έτσι είναι. Δεν ξεχνάει. Δεν ξεχνάει π.χ. το 0-3 από τον Παναθηναϊκό το 2014. Τότε, που έγινε η απίστευτη συγκυρία να παίξουν Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός τέσσερις ημέρες μετά το ιστορικό Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 2-0 και να υπάρξει το σοκ με την καρδιά του Ολαϊτάν στο 20λεπτο, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Μόνο μία τέτοια συγκυρία θα μπορούσε να φέρει τον σύγχρονο Ολυμπιακό να χάσει 0-3 στο γήπεδό του από τον Παναθηναϊκό.

Αλλά αυτό το 0-3 πληρώνεται. Τρία χρόνια τώρα. Με τρεις συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού και με γκολ 7-1.

Νίκες με κάθε τρόπο.

Νίκη ένα και να καίει, με 1-0, με γκολ στο β΄ ημίχρονο από τον Αυλωνίτη.

Νίκη με ανατροπή, 3-1, από το 0-1 στο 3’. Με ισοφάριση του Καμπιάσο και δύο γκολ στα τελευταία λεπτά από Ντα Κόστα κι Ιντέγε.

Νίκη από το ημίχρονο, με…καλώς τα παιδιά 3-0.

Με όλους τους δυνατούς τρόπους, ο Παναθηναϊκός πληρώνει εκείνο το 0-3. Το μόλις δεύτερο διπλό του στα 21 τελευταία χρόνια των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!!! Έστω κι αν ήταν κι αυτό σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς, όπως και η άλλη νίκη του, το 1-0 το 2007, με το γκολ του Παπαδόπουλου στο 89’. Γιατί αν μιλάμε για ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού με βαθμολογικό ενδιαφέρον από πλευράς κι Ολυμπιακού διπλό δεν υπάρχει. Καμιά ισοπαλία που και που, ναι. Μέχρι εκεί. Διπλό ποτέ. Έτσι για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή.

Κατά τα άλλα, οφείλω για δεύτερη ημέρα να μην κάνω κοκοκό. Ο Κύζας στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ ήταν καλός. Όχι ίσως άριστος όπως ο Μάνταλος στο ΑΕΚ-Ατρόμητος, αλλά πολύ καλός. Έδωσε κάτι σπόρια στον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι εκεί. Καμία σχέση η διαιτησία του με το ΠΑΟΚ-Ηρακλής. Μια χαρά σφύριξε ο άνθρωπος, όπως έχει κάνει σε τόσα μεγάλα παιχνίδια από τότε που έγινε διεθνής.

Κι ο Σιδηρόπουλος δεν αλλοίωσε χθες κανένα αποτέλεσμα, μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλά είναι αντιΟλυμπιακός και του βγαίνει! Με την πλάκα να είναι ότι και στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 είχε δώσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και το είχε χάσει ο δικός μας Αργεντίνος, ο Τσόρι, όπως χθες ο Λεντέσμα!

Γιατί ναι, ο Σιδηρόπουλος ήταν και τότε, σε εκείνο το 0-3, ο Σιδηρόπουλος ήταν και τώρα, στο 3-0. Μία εκδίκηση καλοφτιαγμένη σαν φάρσα, με το ίδιο ακριβώς σκορ και με τον ίδιο διαιτητή...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.