Ξεφτίλες και άνιωθοι!

Ξεφτίλες και άνιωθοι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ξεφτίλες και άνιωθοι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ντροπιαστική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Φάληρο, το... μούφα πέναλτι που έδωσε ο Σιδηρόπουλος και την ανιωθίλα που «βρωμάει» ο σύλλογος!

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Καραϊσκάκη για να παίξει την χρονιά, όλο το πρωτάθλημα στις αρχές Νοεμβρίου(εξαιτίας του αλλοιωμένου βαθμολογικού πίνακα, στον οποίο άποψε οι παίκτες των «πρασίνων» έδωσαν άλλοθι για... δέκα ζωές) και κατάφερε να ξεφτιλιστεί, κατάφερε να χάσει με κάτω τα χέρια από το πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να κάνει τον Ολυμπιακό να τον... λυπηθεί στο δεύτερο μέρος και να παρακαλάει ο κόσμος του να τελειώσει «εδώ και τώρα» το μαρτύριο. Αυτός ο Παναθηναϊκός που υποτίθεται θα πήγαινε στο Φάληρο για μάχη, παρουσίασε ένα σύνολο που βρωμούσε «ανιωθίλα», ένα σύνολο που έφαγε ένα γκολ στο 20' και παρέδωσε σώμα και ψυχή, φεύγοντας από το γήπεδο με 3 γκολ στο ημίχρονο! Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να διασυρθεί από δύο καλά εκτελεσμένα στημένα και μία αντεπίθεση! Σε ένα ματς ισορροπημένο, σε ένα ματς με «ξύλο» και μοιρασμένη κατοχή, η ομάδα του Στραματσόνι έφαγε τρία γκολ από το πουθενά, σε φάσεις που ΞΕΚΑΘΑΡΑ δείχνουν ομάδα χωρίς συγκέντρωση, χωρίς θέληση, χωρίς πάθος.

Η εικόνα αυτού, του σημερινού Παναθηναϊκού είναι πρώτα και κύρια ευθύνη του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος από το καλοκαίρι και έπειτα έχει αφήσει την διοίκηση της ΠΑΕ στην μοίρα της, έχει ξαναχρίσει «αυτοκράτορα» στο εσωτερικό του συλλόγου έναν προπονητή(χωρίς να το δικαιούται με κριτήριο την περυσινή χρονιά) ενώ η ομάδα-υποτίθεται- πως έχει τεχνικό διευθυντή τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, συνεχίζει να καλομαθαίνει τους παίκτες μετά από κάθε αποτυχία. Η ευθύνη ανήκει ΠΑΝΤΑ στον ισχυρό άνδρα, εκείνο που παίρνει τις αποφάσεις, είτε άμεσα είτε μακροπρόθεσμα.

Η εικόνα αυτού, του σημερινού Παναθηναϊκού στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είναι πρώτα και κύρια ευθύνη του Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος δεν μπόρεσε να εμπνεύσει τους παίκτες του και αντί για μαχητές παρουσίασε... γατάκια. Ενώ σε όλα τα ανταγωνιστικά παιχνίδια έπαιζε με 3 πίσω και ενισχυμένη μεσαία γραμμή, απόψε έπαιξε με 4 στην άμυνα, τον Γουακάσο αριστερό μπακ σε ρόλο... τρύπας και με παίκτες ως εξτρέμ που δεν μαρκάρουν ούτε για πλάκα. Απέναντι σε μία γραμμή μετόπισθεν που έπαιζε τόσο μακριά από την περιοχή, παρουσίασε μία ομάδα που έφτιαξε «μισή» φάση, αυτή με τον Λέτο στο 20'. Παρουσίασε μία ομάδα που «έφαγε» δύο αστεία γκολ για ντέρμπι. Από «στημένες» μπάλες. Ξέρεις ότι ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες στον αέρα και... καταφέρνεις να φας δύο γκολ σε σαρανταπέντε λεπτά!

Η εικόνα αυτού, του σημερινού Παναθηναϊκού πάνω στο χορτάρι αποτελεί προϊόν της «ανιωθίλας» που έβγαλαν οι παίκτες του «τριφυλλιού», η μηδενική αντίδραση μετά το 1-0 και η κατάρρευση! Παίκτες αδιάφοροι, παίκτες που σου έδιναν την εικόνα ότι «οκ δεν έγινε και τίποτα».

Στο ποδόσφαιρο μπορεί να χάσεις. Αθλητισμός είναι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πιο ουσιαστικός, το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Το χειρότερο, όμως, είναι να χάνεις με κάτω τα χέρια, να χάνεις και να ξεφτιλίζεις την φανέλα που φοράς. Αυτό είναι το χειρότερο. Το μήνυμα της Πέμπτης δεν το πήρε κανείς. Κακό του κεφαλιού τους. Θα καταλάβουν σε ποια ομάδα βρίσκονται είτε το θέλουν είτε όχι...

Υ.Γ1: Ευτυχώς που ο Λεντέσμα έχασε το πέναλτι στο 3-0. O τρόπος που κέρδιζε ο Ολυμπιακός προηγούμενα ντέρμπι και πρωταθλήματα και το «σύστημα» που έχει «χτίσει» εδώ και είκοσι χρόνια είναι γνωστά. Αυτά που κοροιδεύω, προσωπικά δεν θα τα κάνω ποτέ! Ο Παναθηναϊκός τέτοια πέναλτι σαν αυτή την «μούφα» που έδωσε ο Σιδηρόπουλος ούτε τα είχε ούτε και τα έχει ανάγκη. Τραγική απόφαση. Είτε στο 0-0 είτε στο 3-0 που και μέσα να έμπαινε δεν θα άλλαζε κάτι. Μιλάμε για την απόλυτη ανιωθίλα, έτσι κι αλλιώς...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.