Γιουσουφάκια του Ολυμπιακού

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Γιουσουφάκια του Ολυμπιακού

bet365

Στο μπλογκ του ο Νίκος Τζαντζαράς είναι μάλλον... αυστηρός: “Τρεις ομάδες που χορεύουν ποδοσφαιρικώς και μη, στο ρυθμό που επιλέγει ο Ολυμπιακός. Κατά παραγγελίαν του: Θέλει; Χορεύουν. Βαριέται; Σταματούν...”

Και οι τρεις... Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι τρεις υπόλοιποι... μεγάλοι που γρήγορα – γρήγορα, μετά από 7 όλες κι όλες αγωνιστικές, χάσκουν ξεβράκωτοι και ξέπνοοι, ηττημένοι, ξεζουμισμένοι και εμπαιγμένοι. Μέσα κι έξω απ' το χορτάρι και χαζεύουν τον Ολυμπιακό να μοναρχεύει διά περιπάτου, 7, 9 και 10 βαθμούς μπροστά. Ανίκανοι να επιβάλλουν νομιμότητα στους κανόνες, αλλά και ανταγωνιστικότητα ή έστω στοιχειώδες ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Τρεις ομάδες που χορεύουν ποδοσφαιρικώς και μη, στο ρυθμό που επιλέγει ο Ολυμπιακός. Κατά παραγγελίαν του: Θέλει; Χορεύουν. Βαριέται; Σταματούν...

Αυτή η αγωνιστική, ήταν το απόλυτο Βατερλό των “τριών” - η πιο κραυγαλέα αποκαθήλωση... Αφού πρώτα πάλεψαν με πολύμηνες ζυμώσεις και μάχες όλων των ειδών να φέρουν την κατάσταση στις ενώσεις σε ένα σημείο βέβαιης νίκης, είδαν το “σύστημα” να... αναβάλει τις εκλογές. Και μόλις τόλμησαν και... χαμογέλασαν από την σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης και της ΚΕΔ που όρισε η ΦΙΦΑ, έμειναν... άλαλοι και παρακολουθούσαν τους μπράβους να κάνουν νταηλίκι... ανασχηματισμό εντός 48 ωρών. Αντί να απαιτήσουν παραμονή, προστασία και στήριξη της ΚΕΔ για να παίξουν, συμφώνησαν να απειλήσουν πως αν το ξανακάνουν, θα τους κάνουν... ντα. Και στην ΜΙΑ και μόνη αγωνιστική που δεν υπήρξε προκατάληψη φέτος από κανέναν τους, ο ένας κοπανούσε τα δοκάρια κι έχασε απ' τον Πανιώνιο, η άλλη γκέλαρε εντός με τον Ατρόμητο από 2-0 υπέρ της στο 60', κι ο τρίτος έχανε με 3-0 απ' το ημίχρονο στο κατάμεστο “Καραϊσκάκης”, που το ρουφούσε απολαυστικά ως το μεδούλι...

Εσείς οι τρεις θα ανακατέψετε τα λιμνάζοντα ύδατα; Εσείς οι τρεις θα αλλάξετε το status quo; Εσείς οι τρεις θα διαλύσετε την εγκληματική οργάνωση; Θα πάρετε το πρωτάθλημα; Πως; Με ποιους; Με τι; Έχετε μετρήσει με δικαιοσύνη το μέγεθος του αντιπάλου σας; Έχετε αληθινή επίγνωση του εαυτού σας και των ελλείψεών σας; Έχετε πάρει χαμπάρι ότι σας βλέπουν σαν μύγες; Η πείρα τους, οι ρίζες τους, οι δυνάμεις τους και η ομάδα τους είναι μέσα κι έξω απ' το χορτάρι πιο δυνατοί κι απ' την... μεικτή σας.

Γι αυτό χορεύετε σαν γιουσουφάκια. Γιατί και δεν ξέρετε καλά τον αντίπαλο και δεν ξέρετε καλά τον εαυτό σας. Πως να βρείτε τρόπο να τον νικήσετε; Πως να αντιμετωπίσει κανείς τις αδυναμίες του, όταν δεν τις συνειδητοποιεί; Εκτός κι αν είναι όντως το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Αν δε μπορείτε πια δίχως τον δυνάστη σας διότι συνηθίσατε και σας αρέσει.

Μαλώστε λοιπόν μεταξύ σας από τώρα, 6 Νοεμβρίου, για μια θέση που οδηγεί σε... αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League. Και τραβάτε μεσ' στην εσωστρέφεια ως το καλοκαίρι με... τρίτο αντίδωρο το κύπελλο, αν τυχόν και του ξεφύγει του Ολυμπιακού. Και κάντε υπομονή να δούμε πώς θα είναι τα κουκιά όταν θα ξαναπάμε σε εκλογές. Και κάντε και καμιά επένδυση το Γενάρη που λέει κι ο μπαρμπα Σάββας και δεν φαίνεται να έχει άδικο τελικώς.

Βρείτε προπονητή στον Παναθηναϊκό να μην εκθέτει την ομάδα του με την αφέλειά του στο εκ προοιμίου πιο δύσκολο παιχνίδι για φέτος, βρείτε τρόπο να πείσετε καλύτερους παίκτες να έρθουν στην ΑΕΚ με αυτά τα λεφτά και βρείτε τρόπο στον ΠΑΟΚ να μην προσπαθείτε κάθε χρόνο, με νέους ηγέτες και με παρόμοιας αξίας υλικά να μαγειρέψετε νοστιμότερο φαΐ, φτου κι απ' την αρχή.

Ειδάλλως κάντε γκαρνταρόμπα με στολές για τσιφτετέλι και συνεχίστε τον χορό στους ρυθμούς του αφέντη. Δεν ξέρω πόσοι από σας που αποφασίζουν ενοχλούνται. Οι φίλοι των ομάδων σας πάντως δεν αντέχουν για πολύ ακόμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.