Οι θριαμβευτές σε... ακτίνες

Οι θριαμβευτές σε... ακτίνες

bet365

Το gazzeta.gr περνάει από... ακτίνες τους «ερυθρόλευκους», που θριάμβευσαν και κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας το απόλυτο στα ντέρμπι.

Απόλυτος κυρίαρχος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα του σκορ να δείχνει ήδη 3-0. Και κάπου εκεί ήδη όλα είχαν τελειώσει.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν οι παίκτες του Μπέντο σε, έτσι κι αλλιώς, ένα ονειρεμένο βράδυ.

Καπίνο: Στο πρώτο ημίχρονο δεν χρειάστηκε να... λερώσει τα γάντια του, μιας κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει την οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος... χαιρέτισε με πρόβλημα στο δεξί του πόδι. Τα δάκρυά του... μιλούσαν από μόνα τους για την ψυχολογική κατάσταση που ήταν.

Ρέτσος: Ήσυχο το πρώτο 45λεπτο για το νεαρό αμυντικό των πρωταθλητών, που πάλευε σε μια θέση που δεν ξέρει πολύ καλά. Όποτε του δόθηκε η ευκαιρία πήρε πρωτοβουλίες και έδειξε σιγά-σιγά να προσαρμόζεται και ως αριστερό μπακ. Πολύ καλό βράδυ για το νεαρό που όποτε έπρεπε έκλεινε προς το κέντρο της άμυνας δίνοντας βοήθειες σε Μποτία-Ντα Κόστα.

Ντα Κόστα: Είτε με τον Μποτία στο πλευρό του, είτε με τον Βιάνα ήτα σταθερός, δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, αλλά οι Λέτο και Ρινάλντι τον ένιωσαν. Ήταν μαχητικός και... μέσα σε όλα ο Μαροκινός. Δεν είχε τη δύσκολη φάση για να δείξει το κάτι παραπάνω.

Μποτία: Δεν είναι μόνο ότι ανοίγει το σκορ, έχει και μια εξαιρετική παρέμβαση στο 20' πάνω στον Λέτο, αποτρέποντας την άμυνά του από δύσκολες καταστάσεις, ενώ γενικότερα ήταν πρώτος πάνω στις φάσεις. Στο δεύτερο μέρος, έκανε πολύ καλά την προβολή πάνω στον Βιγιαφάνιες, κακώς δόθηκε πέναλτι από τον Σιδηρόπουλο. Και καλώς τον έβγαλε ο Μπέντο, με τον Ισπανό να έχει ήδη κίτρινη και το σκορ να είναι στο 3-0. Δεν είναι τυχαίο ότι αναδείχθηκε MVP.

Φιγκέιρας: Εξαιρετικός στα μαρκαρίσματά του ο Πορτογάλος αλλά και όταν ανέβαινε στην πλευρά του, δίνοντας πλεονέκτημα στην επίθεση για την ομάδα του. Σωστός στις κινήσεις και στις τοποθετήσεις του με τον Γουακάσο να μην μπορεί να... φανεί από την πλευρά του.

Μιλιβόγεβιτς: Ο αρχηγός, με την παρουσία του γέμισε το κέντρο του Ολυμπιακού, αν και το ματς δεν του βγήκε και τόσο στην αρχή, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο Σέρβος γενικότερα με την εμπειρία και την κλάση του έβαλε... φρένο σε κάποιες στιγμές που οι «πράσινοι» πήγαν να πάρουν το κέντρο και εκεί έδωσε πολύτιμες βοήθειες. Στον ανασταλτικό τομέα, κλείνοντας και σαν τρίτο στόπερ στην άμυνα.

Μάρτινς: Αν και δεν ήταν τόσο φρέσκος, η ηρεμία του στις πάσες (κοντινές ή μακρινές) ήταν και απόψε το σημείο αναφοράς του παιχνιδιού του. Εδωσε τις μάχες του στο κέντρο, πήρε κάποια φάουλ και στο ξεκίνημα που ήθελε ο Παναθηναϊκός να πάρει την κατοχή, εκείνος κράτησε μπάλα και μετέφερε ηρεμία στους συμπαίκτες του.

Σεμπά: Πέρα από την ασίστ στον Ελιουνούσι, είχε πολύ χρήσιμα τρεξίματα ενώ δημιούργησε επιπλέον πονοκέφαλο στην πράσινη άμυνα όταν ντούμπλαρε τον Ελιουνούσι στα δεξιά. Για ακόμη ένα βράδυ ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ χρήσιμος κόντρα στις κριτικές που κατά καιρούς του έχουν γίνει.

Ελιουνούσι: Η κίνηση που κάνει στο 2-0, είναι το μισό γκολ, μαζί με την ασίστ του Σεμπά βεβαίως. Ταλαιπώρησε αρκετά την αριστερή πλευρά της άμυνας του «τριφυλλιού», κάνοντας παράλληλα μυαλωμένο παιχνίδι.

Φορτούνης: Είχε ψύχραιμες μεταβιβάσεις, ενώ ήταν αυτός που από τα πόδια του... σερβιρίστηκαν τα 2 από τα 3 γκολ του Ολυμπιακού. Γενικότερα το παιχνίδι του Ολυμπιακού περνούσε και σε αυτό το ματς από τα πόδια του. Είδαμε τον περσινό, καλό «Φόρτου».

Ιντέγε: Πέρα από το γκολ του, με την ταχύτητα και τα τρεξίματά του, έκανε... δύσκολη τη ζωή στην άμυνα του «τριφυλλιού», που έτσι κι αλλιώς, είχε αρκετά κενά απόψε. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων άφησε τη θέση του στον Καρντόσο για να αποθεωθεί.

Αλλαγές...

Λεάλι: Μπήκε αντί του Καπίνο και χρειάστηκε η παρέμβαση του σε ένα σουτ που έγινε από τον Γουακάσο, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Παρόλο που η μπάλα έσκασε μπροστά του, τη μάζεψε με δεύτερη προσπάθεια. Γενικότερα δε χρειάστηκε να κάνει κάτι το εντυπωσιακό γα να δείξει την κλάση του.

Βιάνα: Αντικατέστησε τον Μποτία και είχε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια, με τον Ρινάλντι στην κορυφή της πράσινης επίθεσης για τα 25 λεπτά που αγωνίστηκε περίπου.

Καρντόσο: Μπήκε στις καθυστερήσεις, έψαξε το γκολ με ένα σουτ του έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα χέρια του Στιλ. Δεν μπορεί να κριθεί στα 6 λεπτά των καθυστερήσεων που αγωνίστηκε.

Μπέντο: Ο Πορτογάλος δεν προχώρησε σε κάποια έκπληξη. Προτίμησε στο 4-2-3-1 του να βάλει γνωστά πρόσωπα και δικαιώθηκε. Υπήρχε αμφιβολία για το πως θα τα πάει ο Ρέτσος στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά ο μικρός με το παιχνίδι που έκανε τον δικαίωσε. Του βγήκε το παιχνίδι γενικότερα και δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, ούτε να... παίξει σκάκι. Καλή η κίνηση να κάτσει στον πάγκο τον Μποτία που είχε κάρτα και να περάσει στο ματς τον Βιάνα, δίνοντας του την ευκαιρία να πάρει... μυρωδιά από ένα τέτοιο ντέρμπι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα