Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 1-0 (vid)

bet365

Έπειτα από τέσσερα σερί ματς χωρίς νίκη, ο Πανιώνιος έκανε... restart, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, με σκόρερ τον Καρίμ! Δεύτερη σερί εκτός έδρας ήττα στο Πρωτάθλημα για τον «δικέφαλο», ο οποίος έχασε κι άλλο έδαφος.

Καλύτερη επιστροφή στις νίκες δεν θα μπορούσαν να να φανταστούν στη Νέα Σμύρνη. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μετά από τέσσερα ματς χωρίς νίκη επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0 με γκολ του Ανσαριφάρντ κι έδιωξε την όποια γκρίνια είχε μαζευτεί στην Πλατεία μετά το ματς στην Λάρισα. Μια γκρίνια που αντίθετα θα μαζευτεί και αρκετή μάλιστα στον ΠΑΟΚ ο οποίος μέσα τρεςις ημέρες γνώρισε δεύτερη ήττα και ετοιμάζεται να πει αντίο μετά την Ευρώπη και στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι αφού πέτυχαν αυτό που ζητούσαν, το γρήγορο γκολ, μετέφεραν όλο το άγχος στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι για άλλη μια φορά πλήρωσαν το πρόβλημα στο γκολ (δύο δοκάρια) αλλά και το γεγονός ότι έδειχναν ανήμποροι να βουν τρόπους να διασπάσουν την καλή αμυντική γραμμή του Πανιωνίου.

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του τιμωρημένου Φούντα, ενώ αποφάσισε να δώσει θέση βασικού στον Τασουλή ο οποίος όσο αγωνίστηκε στην Λάρισα ήταν δραστήριος. Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ. Αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου και Τασουλής. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (αριστερά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μπεν (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Ανσαριφάρντ.

Από την πλευρά του ο Βλάνταν Ίβιτς σε μια προσπάθεια να ξυπνήσει την ομάδα του μετά την ήττα από την Καραμπάχ αποφάσισε να φρεσκάρει την ενδεκάδα αφήνοντας στον πάγκο βασικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Λέοβατς, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.

Σε διάταξη 4-3-3 ο Δικέφαλος του Βορρά αγωνίστηκε με τον Γλύκο στο τέρμα και στην άμυνα τους Μάτος, Μαλεζά, Τζαβέλλα και Κρέσπο. Στο κέντρο ο Κάνιας ήταν το αμυντικό με τους Χαρίση και Σάκχοφ εσωτερικούς μέσους. Τέλος, Περέιρα, Μυστακίδης και Κουλούρης αποτέλεσαν την επιθετική τριάδα.

Δυνατά ο Πανιώνιος

Ένα από τα φετινά όπλα του Πανιωνίου είναι το γεγονός ότι μπαίνει πάντα δυνατά στα πρώτα λεπτά των αγώνων. Κάτι ανάλογο έκανε και τώρα. Οι «κυανέρυθροι» ήταν αυτοί που στα πρώτα 20 λεπτά ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και αφού αρχικά στο 8' ο Λέο Μάτος με ένα τρομερό τάκλιν κράτησε το μηδέν στο τετ α τετ του Ανσαριφάρντ, δεν έγινε το ίδιο στο 14' όταν οι γηπεδούχοι ξεδιπλώθηκαν υπέροχα από τα δεξιά (ο Κρέσπο δεν είναι αριστερό μπακ) με τον Μπεν να βρίσκει υπέροχα τον Ανσαριφάρντ ο οποίος πλάσαρε σωστά τον Γλύκο και άνοιξε το σκορ.

Ξύπνησε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να τα έχει χαμένα κι έπρεπε να φτάσουμε στο 25' για να φτάσει για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία του Γιαννιώτη όπου στην πρώτη του οργανωμένη επίθεση ο Περέιρα σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Πανιώνιου.

Σιγά σιγά ο ΠΑΟΚ έπαιρνε μέτρα στα γήπεδα με τους γηπεδούχους να γυρίζουν σε θέση άμυνας περιμένοντας ένα λάθος ή ένα κλέψιμο και να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση με τον Μπεν και τους δύο Ιρανούς του. Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή του μέσω των στημένων που κέρδιζαν (κόρνερ και φάουλ) με τους Μυστακίδη (29') και Μαλεζά (37') να απειλούν την εστία του Γιαννιώτη.

Άλλαξε σύστημα ο Ίβιτς

Στην επανάληψη ο Ίβιτς βλέποντας ότι από το κέντρο δεν έπαιρνε τίποτα απολύτως αποφάσισε να ρίξει στο γήπεδο τον Ροντρίγκες στην θέση του Χαρίση και να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1. Αλλά όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά και μέσα σε ένα λεπτό στο 48' Μασούντ και Ανσαριφάρντ έφτασαν κοντά στο γκολ. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε με τον Περείρα στο επόμενο λεπτό.

Από το 55' και μετά ο ρυθμός του αγώνα άνοιξε. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν όλο και περισσότερο αφού έψαχνε την ισοφάριση όσο γινόταν γρηγορότερα. Για άλλη μια φορά όμως οι επιθετικοί του απλά δεν μπορούσαν στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ενώ είχαν και την ατυχία με τα δοκάρια. Έτσι, ο Μυστακίδης στο 63' έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 69' ο Κουλουρης σημάδεψε ξανά το δοκάρι.

Ανορθόδοξη πίεση

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον Πανιώνιο στην περιοχή του πιέζοντας ασφυκτικά με τους Νεοσμυρνιώτες να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν κλείνοντας χώρους και αν τους δινόταν η ευκαιρία να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση με ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα και με την είσοδο του Αθανασιάδη, αλλά με εξαίρεση μια φάση του Μυστακίδη στο 79' δεν δημιούργησαν άλλη φάση με τις σέντρες τους να τελειώνουν στους αμυντικούς του Πανιωνίου.

MVP: Δεν μπαίνει ένας αλλά τρεις. Συγκεκριμένα το δίδυμο των αμυντικών χαφ του Πανιωνίου Σιώπης και Κόρμπος αλλά και ο Ρισβάνης. Οι δύο πρώτοι δεν έχασαν μάχη στο χώρο του κέντρου, έβγαιναν πάντα πρώτοι στην μπάλα, κάλυπταν χώρους και κατάπιαν τους Χαρίση-Σάκχοφ. Όσον αφορά τον Ρισβάνη, ήταν απλά ασταμάτητος τόδο στον αέρα όσο και με την μπάλα κάτω δίνοντας απίστευτη σιγουριά στην άμυνα της ομάδας του. Ειδικά στο τέλος με τις σέντρες του ΠΑΟΚ έκανε πάρτι.

Στο ύψος του: Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός επιθετικός ήταν αυτός που με το δικό του γκολ χάρισε μια σπουδαία νίκη στον Πανιώνιο. Διαρκή πηγή κινδύνων για την εστία του Γλύκου, τον αισθάνθηκε για τα καλά η άμυνα του ΠΑΟΚ. του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Εβγκένι Σάκχοφ. Για άλλο ένα ματς ο Ουκρανός άσος ήταν ανύπαρκτος. Δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι και στην ανάπτυξη της ομάδας του με τους Κόρμπο και Σιώπη να τον εξαφανίζουν.

Η γκάφα: Ανήκει στους Περέιρα και Κουλούρη ο οποίοι σε δύο φάσεις είχαν την ευκαιρία να σκοράρει αλλά και τις δύο φορές έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι.

Το στραγάλι: Έκανε σωστή χρήση της κίτρινης κάρτας και το ευχάριστο γι αυτόν ήταν το γεγονός ότι δεν είχε κάποια αμφισβητούμενη φάση. Προσπάθησε να κρατήσει το ματς σε αθλητικά πλαίσια και καμία από τις δύο ομάδες μπορεί να έχει παράπονα. Έντονα παράπονα από την διαιτησία του Λαμπρόπουλου έχουν οι Νεοσμυρνιώτες οι οποίο διαμαρτύρονται δικαίως για την φάση του Ανσαριφάρντ στο 13ο λεπτό. Γενικότερα ο διαιτητής από την Ηλεία έδειξε με τα σφυρίγματα του μια μικρή προστασία υπέρ των φιλοξενούμενων προκαλώντας τον εκνευρισμό των γηπεδούχων. Ίσως θα μπορούσε να ήταν λίγο περισσότερο αυστηρός με τις καθυστερήσεις.

Το ταμείο του Gazzetta: Τέσσερα ματς χωρίς νίκη ήταν πολλά για τον Πανιώνιο ο οποίος επέστρεψε στις επιτυχίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με τέλεια τακτική αφού χτύπησε στην αρχή του αγώνα-όπως συνηθίζει- με τον Ανσαριφάσρντ, κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει είχε τις δικές του καλές στιγμές αλλά πλήρωσε για άλλη μια φορά την επιθετική του δυστοκία αλλά ίσως και το υπερβολικό ροτέισον του Βλάνταν Ίβιτς. Πλέον τα χαμόγελα επέστρεψαν στη Νέα Σμύρνη την ώρα που στον Δικέφαλο του Βορρά η γκρίνια και η εσωστρέφεια μεγαλώνει.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (68’ Αντωνιάδης), Μασούντ, Μπεν, Ανσαριφάρντ (81’ Ενγκόγκ).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς (69’ Λέοβατς), Τζαβέλλας, Κρέσπο, Κάνιας, Χαρίσης (46’ Ροντρίγκες), Σάχοφ, Μυστακίδης, Περέιρα, Κουλούρης (81’ Αθανασιάδης).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα