Κέρκυρα - Βέροια 2-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Κέρκυρα - Βέροια 2-0 (vid)

bet365

Η Κέρκυρα είχε την ουσία, το γκολ (Τουράμ) και το... αυτογκόλ (Μαλόν) κι έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 2-0 επί της Βέροιας, η οποία είχε δοκάρι, ενώ έχασε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς με τον Κουτζαβασίλη να αποκρούει πέναλτι του Μεληκιώτη!

Τρίτο θετικό αποτέλεσμα για την Κέρκυρα, δεύτερο με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ή μάλλον περίπου τον ίδιο. Γιατί σε αυτό το παιχνίδι είχε και συμπρωταγωνιστή! Πρώτο... ανδρικό ρόλο λοιπόν, είχε ο Τουράμ και δεύτερο ο Κουτζαβασίλης!

Ο Βραζιλιάνος για δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι σκοράρει και η Κέρκυρα πήρε ακόμα ένα τρίποντο. Με το ίδιο σκορ, 2-0. Όπως με ΑΕΛ, όπως με Αστέρα. Κόντρα στην Βέροια λοιπόν, το σκορ δεν άλλαξε, αλλά θα μπορούσε να συμβεί. Στο 85' η «βασίλισσα» είχε την ευκαιρία της.

Το πέναλτι όμως του Μεληκιώτη σταμάτησε πάνω στον... παλιό! Τον Κουτζαβασίλη. Ο Σερραίος γκολκίπερ έδειξε τις ικανότητές του, διάβασε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή και κράτησε το clean sheet για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι. Δεν το λες και μικρό κατόρθωμα για την Κέρκυρα...

Έτσι έπαιξαν

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κουτζαβασίλης στο τέρμα, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Ζαραδούκας, Ιωάννου, Βενέτης, Σπίνουλας. Αμυντικοί μέσοι ο Σιόντης με τον Νίκιτς. Δεκάρι ο Ζορμπάς, αριστερά ο Κόντος, δεξιά ο Γεωργίου και στην κορυφή της επίθεσης ο Τουράμ.

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Γράφας, κατέβηκε επίσης με 4-2-3-1 και αρκετές εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λόπεζ, στην άμυνα οι Σισοκό και Καλί στόπερ, στα δεξιά ο Μαλόν και αριστερά ο Ασίγκμπα. Στη μεσαία γραμμή ο Άρτσε με τον Λινάρδο, δεκάρι ο Σισίνιο, δεξί εξτρέμ ο Βασιλαντονόπουλος, αριστερό ο Χαροντάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Βίτι.

Κατοχή και δοκάρι η Βέροια

Το παιχνίδι είχε ένα μέτριο πρώτο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο και να έχουν την κατοχή. Αυτό όμως δεν τους έφερε και το γκολ. Έφτασαν κοντά σε αυτό στο 15', αλλά η κεφαλιά του Λινάρδου σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη.

Οι γηπεδούχοι που ισορρόπησαν μετά το 25λεπτο, προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε κάποια μακρινά σουτ του Σιόντη, δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, με τις τελικές που δημιούργησαν να μην θυμίζουν τις αντίστοιχες στα προηγούμενα παιχνίδια τους.

Μόνο Κέρκυρα στην επανάληψη

Ακριβώς αντίθετη εικόνα από αυτή που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε στην επανάληψη. Η Κέρκυρα ήταν το απόλυτο αφεντικό και η μόνη ομάδα που... υπήρχε στο γήπεδο! Μόλις στο 47', ο Τουράμ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά στο 52' ανάγκασε τον Μαλόν να... ανοίξει το σκορ για την ομάδα του!

Κόρνερ στο 52', η μπάλα στον Μαλόν και στα δίχτυα! Ακριβώς από πίσω του; Ο Τουράμ! Το 1-0 για την Κέρκυρα ήταν γεγονός και η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε. Ένα δεκάλεπτο μετά ήρθε και το 2-0 από μια παρόμοια φάση. Κόρνερ, κεφαλιά του Τουράμ που τον είχε χάσει ο Μαλόν και 2-0!

Κατέβασε «ρολά» ο Κουτζαβασίλης!

Η Βέροια έδειχνε να μην μπορεί να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά στο 85' της παρουσιάστηκε η μεγάλη ευκαιρία. Ο Βενέτης ανέτρεψε τον Μεληκιώτη και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε και την εκτέλεση.

Ήταν έτοιμος να μειώσει σε 2-1 και να ξαναβάλει την Βέροια στο ματς. Όχι όμως! Είχε υπολογίσει χωρίς τον γκολκίπερ της Κέρκυρας. Ο Κουτζαβασίλης, έπεσε στην αριστερή του γωνία και κατέβασε... ρολά κρατώντας το 2-0 και ουσιαστικά βάζοντας τέλος στα όποια «όνειρα» της Βέροιας για επιστροφή στο ματς.

Κάπου εκεί το ματς είχε κριθεί. Οι «Φαίακες» πήραν το δεύτερο τρίποντο σε τρία παιχνίδια και παρέμειναν για τρίτο σερί ματς αήττητοι. Αντίθετα, η Βέροια παρέμεινε για ακόμα ένα ματς χωρίς νίκη στην Κέρκυρα. Εκεί που δεν έχει κερδίσει ποτέ στο παρελθόν.

MVP: Τρίτη νίκη για την Κέρκυρα στην έδρα της, δεύτερη με πρωταγωνιστή τον Τουράμ. Ο Βραζιλιάνος αν και ήταν εξαφανισμένος (στη κυριολεξία) για 45 λεπτά, στην επανάληψη έκανε την διαφορά. Είναι πίσω από τον Μαλόν στη φάση του αυτογκόλ και στο 62' με κεφαλιά... τέλειωσε το ματς και χάρισε τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαλόν. Ο αμυντικός τη Βέροιας βρίσκεται μέσα και στα δύο τέρματα. Αρχικά έχει βάλει το αυτογκόλ και στη συνέχεια είναι εκείνος που χάνει τον Τουράμ για το 2-0. Όχι και το καλύτερο του ματς...

Στο ύψος του: Μέχρι το 85' θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση ο Λόπεζ. Του... έκλεψε όμως την δόξα ο συνάδελφος τερματοφύλακας του. Ο Φώτης Κουτζαβασίλης, δικαιωματικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Στο 85' η Βέροια είχε την μεγάλη ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς. Να μειώσει από την άσπρη βούλα σε 2-1 και να έχει 5+3 λεπτά μπροστά της για την ισοφάριση. Ο «Κούτζα» όμως δεν τον άφησε! Έπεσε στην αριστερή του γωνία και κράτησε το μηδέν για τρίτο σερί ματς και τη νίκη για την ομάδα του.

Η γκάφα: Εντάξει, αφού τελικά έκρινε το ματς, ας βάλουμε τον Τουράμ και όχι τον Μαλόν. Ο αμυντικός άλλωστε της Βέροιας ήταν άτυχος στη φάση του 1-0. Ο Βραζιλιάνος όμως, στο 47', ενώ έχει κάνει τρομερή προσπάθεια από ολόκληρο το τέρμα σημαδεύει τον Λόπεζ και δεν μπορεί να δώσει από πιο νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο Θανάσης Τζήλος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Του βγήκε και το ματς έτσι που δεν χρειάστηκε να τον θυμόμαστε για κάτι. Μοναδική εξαίρεση το πέναλτι στο 85'. Σωστή η απόφασή του, με τον Βενέτη να φαίνεται πως ανατρέπει τον Μεληκιώτη ο οποίος στη συνέχεια όμως δεν κέρδισε τον Κουτζαβασίλη.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Μιχάλης Γρηγορίου μόνο ευχαριστημένος μπορεί να είναι απ' όσα είδε κόντρα στη Βέροιρα. Κυρίως από το δεύτερο ημίχρονο. Είδε τον Κουτζαβασίλη για τρίτο ματς να κρατάει το μηδέν, τον Τουράμ να σκοράρει και πάλι και φυσικά την ομάδα του να δημιουργεί ευκαιρίες και να παίρνει το τρίτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα πριν την διακοπή.

Από την άλλη ο Θωμάς Γράφας έχει πολύ δουλειά... Η Βέροια προβλημάτισε και πάλι. Έκανε συνολικά τρεις τελικές (η μία με πέναλτι) και μάλιστα οι δύο στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο η ομάδα του. Δύσκολα τα πράγματα για την «βασίλισσα», που αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα θα έχει μπλεξίματα!

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλη, Σπίνουλα, Ζαραδούκα, Ιωάννου, Βενέτη,Σιόντη, Νίκιτς (88' Αντιλέχου), Γεωργίου, Ζορμπά (69' Ανδρεόπουλος), Κόντο (76' Επστάιν), Τουράμ.

Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλο (66' Μεληκιώτης), Σισοκό, Άρσε, Σισίνιο, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βίτι, Λινάρδος, Χαροντάκης (66' Σαρπόνγκ).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα