Κιέβο - Γιουβέντους 1-2

Γιώργος Καραμάνος
Κιέβο - Γιουβέντους 1-2

bet365

Με φαουλάρα του Βόσνιου η Γιουβέντους πέρασε από τη Βερόνα (1-2 την Κιέβο), την ίδια ώρα που ο Λαπαντούλα λύτρωνε με τακουνάκι τη Μίλαν στο Παλέρμο (1-2). Τρένο η Αταλάντα (0-3 την Σασουόλο), ισόπαλο το Τζένοα-Ουντινέζε (1-1).

Στο Bentegodi το ματς άρχισε στραβά για τη Γιούβε αφού στο 2' ο Μπαρτσάλι προσγειώθηκε άσχημα, πλάκωσε το χέρι του και αποχώρησε με φορείο... Δεν είναι που δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση οι Μπιανκονέρι, χάνουν και έναν παίκτη σε κάθε ματς. Στη θέση του μπήκε ο Μπονούτσι και ο αγώνας συνεχίστηκε χωρίς τις μεγάλες φάσεις στο πρώτο 25λεπτο, με την Κιέβο να αμύνεται όπως πάντα σωστά και να κλείνει όλους τους χώρους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 28' με τον Μάντζουκιτς, ο οποίος τα έκανε όλα τέλεια εκτός από το τελείωμα, για να αστοχήσει και στο 36' σε κεφαλιά από κοντά μετά την σέντρα του Αλεξ Σάντρο. Η Γιουβέντους πίεζε για το γκολ αλλά ο Σορεντίνο στο 42' σταμάτησε με το πόδι την κοντινή προσπάθεια του Ιγουαΐν, κρατώντας το 0-0.

Το γκολ, τελικά, ήρθε νωρίς στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 53' για τους Τορινέζους, όταν ο Κουαδράδο έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Μάντζουκις, ο οποίος νίκησε τον «Σόρε» (0-1). Η Κιέβο, όμως, αντέδρασε, εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Λιχτστάινερ. Στο πρώτο, στο 64', χρειάστηκε η απόκρουση του Μπουφόν στο κοντινό σουτ του Κάστρο. Στο δεύτερο, στο 65', ο διαιτητής πήγε στο πέναλτι για το μαρκάρισμα στον Πελισιέρ, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση και ισοφάρισε (1-1). Οι Βερονέζοι πίστεψαν ότι θα πάρουν αποτέλεσμα αλλά στο 75' ο Πιάνιτς είχε -για πρώτη φορά φέτος- την ευκαιρία να εκτελέσει φάουλ από την αγαπημένη του θέση και άφησε ακίνητο τον Σορεντίνο (1-2). Από εκεί και πέρα η Γιουβέντους ήλεγξε την κατάσταση και έχασε δύο απίστευτες ευκαιρίες στο 87' και στο 88' με τους Στουράρο και Κουαδράδο ενώ στο 92' ο Πιάνιτς πήγε για το 1-3 με νέα πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ αλλά ο Σορεντίνο έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

* Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έφτασε στις 600 συμμετοχές στη Serie A και είναι πίσω μόνο από τους Πάολο Μαλντίνι (647), Χαβιέρ Ζανέτι (615) και Φραντσέσκο Τότι (607).

Απόδραση με μαγεία Λαπαντούλα
Στο Renzo Barbera η Μίλαν ήθελε τη νίκη κόντρα στο Παλέρμο για να πάει με ηρεμία στη διακοπή του πρωταθλήματος και το ξεκίνημα του ματς έδειχνε ότι με ηρεμία θα έπαιρνε και το τρίποντο. Οι Ροσονέρι απείλησαν για πρώτη φορά στο 13' με το σουτ του Μποναβεντούρα και δύο λεπτά ήρθε το 0-1: Σέντρα του Ντε Σίλιο, ο Πόσαβετς βγήκε για να μπλοκάρει αλλά μπερδεύτηκε με τον Αλεσάμι και ο Σούσο είπε «grazie» και άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα είχε το ματς εκεί που ήθελε αλλά δεν έγινε ξανά απειλητική στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα οι Σικελοί να παραμείνουν στον αγώνα, αν και δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο δημιουργικά.

Οι γηπεδούχοι, ο πρόεδρος (Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι) των οποίων είχε προβλέψει ότι θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Μιλανέζους, προσπαθούσαν για κάτι καλό στην επανάληψη και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 71', όταν ο Ντιαμάντι άρχισε τη φάση και ο Νεστορόφσκι από κοντά νίκησε τον Ντοναρούμα (1-1). Η εξέλιξη αυτή, μάλλον ξύπνησε τους Ροσονέρι, οι οποίοι στο δίλεπτο 74'-75' απείλησαν δύο φορές με τον Σούσο αλλά ο Πόσαβετς αντέδρασε σωστά. Ο πορτιέρε των Σικελών είπε ξανά «όχι» στον Ισπανό στο 81' αλλά στο επόμενο λεπτό δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο τακουνάκι του Λαπαντούλα (1-2), ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ ως Ροσονέρο και έδωσε τρεις σημαντικούς βαθμούς.

Αταλάντα για... Champions League!
Την 4η σερί νίκη και την 6η στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (έχει και μία ισοπαλία με την Φιορεντίνα εκτός έδρας) πανηγύρισε η Αταλάντα, η οποία πέρασε σαν τρένο από το Mapei Stadium διαλύοντας την Σασουόλο (0-3)! Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έβαλε από νωρίς βάσεις νίκης αφού στο 19' ο Γκόμες νίκησε από κοντά με δύο προσπάθειες τον Κονσίλι και λίγα λεπτά μετά, στο 24', ο Καλντάρα με σουτ εντός περιοχής, μετά από κόρνερ, έκανε το 0-2! Οι Νεροβέρντι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 40' με τον Ντεφρέλ αλλά στο 43' ο Κόντι από κοντά, μετά την εκτέλεση κόρνερ και την αδυναμία των γηπεδούχων να απομακρύνουν, έκανε το 0-3 για τους Μπεργκαμάσκι!

Στο δεύτερο 45λεπτο η Σασουόλο προσπάθησε για το καλύτερο, έκανε ευκαιρίες, είχε δεύτερο οριζόντιο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Πολιτάνο, αλλά δεν κατάφερε να βάλει έστω το γκολ της τιμής και στο 80' έχασε και τον προπονητή Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο λόγω διαμαρτυριών. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι από 1.000 οπαδοί της Αταλάντα δεν είχαν κανένα λόγο να διαμαρτυρηθούν, βλέποντας την ομάδα τους να ανεβαίνει στην 5η θέση (ισόβαθμη με την Λάτσιο, στο +1 από Νάπολι)!

Αντεξε στο «Μαράσι» η Ουντινέζε
Από εκεί που είχε πέντε σερί ματς δίχως νίκη (4 ήττες), η Ουντινέζε έχει γυρίσει το feeling για τα καλά. Αυτή τη φορά πήρε ισοπαλία (1-1) στο «Μαράσι» κόντρα στην Τζένοα και παρέμεινε αήττητη για τέταρτη αγωνιστική. Μάλιστα προηγήθηκε με πλασέ του Τερό (11'). Οι γηπεδούχοι όμως ισοφάρισαν στο 24' με κεφαλιά του Οκάμπος και είχαν κάποιες ευκαιρίες να πάρουν το ματς, αλλά Ριγκόνι και Παβολέτι τις σπατάλησαν. Ο Ορέστης Καρνέζης έκανε καλή εμφάνιση και είχε δύο δύσκολες επεμβάσεις για τους Φριουλάνι.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα