Πανιώνιος-ΠΑΟΚ με αριθμούς

Gazzetta team
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ με αριθμούς

bet365

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσιάζει ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, αλλά και την παράδοση του «δικεφάλου» του Βορρά απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες.

#55 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου με γηπεδούχο την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ο Δικέφαλος έχει σε αυτές 11 νίκες, 22 παιχνίδι δεν έχουν αναδείξει νικητή και σε 22 αγώνες έχει επικρατήσει ο Πανιώνιος. Η υπεροχή της ομάδα της Νέας Σμύρνης οφείλεται στο ότι είχε δημιουργήσει παράδοση στα πρώτα χρόνια της Α’ Εθνικής, η οποία πλέον αρχίζει να σβήνει, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

#Μετά από ένα σερί 10 αγώνων χωρίς ισοπαλία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξάρτητα έδρας (από 6/1/2010 έως 3/1/2015) μαζεύτηκαν τρεις στα επτά τελευταία ματς που έδωσαν για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος. Το ματς της σεζόν 2014-15 για το πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη είχε τελειώσει ισόπαλο 0-0, ενώ χωρίς νικητή τελείωσαν και τα δύο ματς Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στις δύο ομάδες για την προημιτελική φάση του 2015-16. Με 1-1 (34? Μασούρας – 15? Πέλκας ) στη Νέα Σμύρνη και 0-0 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ.

#12 χρόνια πριν είναι η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα για δύο διαδοχικές επισκέψεις του στην έδρα του Πανιωνίου και από τότε μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε εννέα ματς, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε τέσσερις φορές σε αυτό το διάστημα.

#4 γκολ σε αυτή τη σειρά των εννέα ματς έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης και τρία οι Σαλπιγγίδης, Μπακαγιόκο, Γιασεμή βρήκαν δίχτυα δύο φορές. Από τον Πανιώνιο σκόραραν δύο φορές κατά του ΠΑΟΚ ο Χρήστος Αραβίδης, Μάριο Μπρέσκα και Τάσος Μπακατσέτας.

#Το 1-1 με 10 εμφανίσεις είναι το πιο δημοφιλές σκορ στα παιχνίδια των δύο ομάδων με γηπεδούχων τον Πανιώνιο, ενώ ακολουθεί ακόμη μια ισοπαλία (0-0) με εννέα εμφανίσεις. Το 2-1 υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης με 6 εμφανίσεις είναι το επόμενο και έπειτα ακολουθεί το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τις τέσσερις νίκες του από τις έντεκα συνολικά να είναι με αυτό το σκορ.

#Το 4-0 της σεζόν 1975-76 είναι η μεγαλύτερη νίκη εκτός για τον ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, ενώ και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου εκείνης της σεζόν ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 και στην Τούμπα. Εκείνη η αναμέτρηση είχε γίνει στο Αλκαζάρ ως έδρα του Πανιωνίου με τον Κούδα να σημειώνει δύο γκολ και τους Αναστασιάδη – Κερμανίδη από ένα. Στην Τούμπα σκόραραν οι Χάιτας (αυτογκόλ), Κερμανίδης, Σαράφης και Τερζανίδης.

#11 αγώνες είχε στον πάγκο του ΠΑΟΚ την σεζόν 2015-16 ο Βλάνταν Ίβιτς και οι τρεις από αυτούς ήταν με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Ο τεχνικός του Δικεφάλου μάλιστα γνώρισε τη μοναδική ήττα του ως προπονητής στην προηγούμενη σεζόν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την κανονική περίοδο με 3-1. Ακολούθησαν τα δύο ματς για τα play off, όπου είχε δύο νίκες με 2-0 τόσο στο πρώτο ματς που έγινε στη Νέα Σμύρνη, αλλά και στην Τούμπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα