To ποδόσφαιρο είναι διεφθαρμένο, όχι ο αθλητισμός!

To ποδόσφαιρο είναι διεφθαρμένο, όχι ο αθλητισμός!

To ποδόσφαιρο είναι διεφθαρμένο, όχι ο αθλητισμός!

Ο Δήμος Μπουλούκος εξηγεί γιατί διαφωνεί με την αλλαγή ηγεσίας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και αντιλαμβάνεται ότι ο αθλητισμός αποτελεί τον τελευταίο τροχό της αμάξης στην αντίληψη της κυβέρνησης.

Ο ανασχηματισμός και η αλλαγή σκυτάλης στο Υφυπουργείο Αθλητισμού επιβεβαίωσαν αυτό που γνωρίζω χρόνια αλλά ομολογώ ότι δεν θέλω εύκολα να δεχθώ. Ο αθλητισμός (αναφέρομαι σε όλο του το φάσμα και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο) αντιμετωπίζεται ως φτωχός συγγενής από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, ασχέτως εάν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ξοδεύουν ώρες και ώρες στις προπονήσεις και αγωνίζονται στο εξωτερικό με το εθνόσημο στο στήθος.
Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα χρόνια της κρίσης - κάτι που σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένο - αλλά συνέβαινε και πριν τα οικονομικά προβλήματα χτυπήσουν την πόρτα της χώρα μας. Θα μου πείτε, τώρα το κατάλαβες; Οχι, το ξέρω, αλλά το συνειδητοποίησα και πάλι με την αποχώρηση του Σταύρου Κοντονή και τη διαδοχή του από τον Γιώργο Βασιλειάδη.
Ο Κοντονής λοιπόν κρίθηκε ως επιτυχημένος από τον Πρωθυπουργό και αναβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν θα κρίνω τώρα εάν τα πήγε καλά στον αθλητισμό (αυτό σηκώνει μεγάλη συζήτηση) αλλά θα δεχθώ την άποψη του Αλέξη Τσίπρα ότι συγκέντρωσε καλό βαθμό και έπρεπε να αναβαθμιστεί, κίνηση, όμως, που προκαλεί πολλά ερωτήματα!
Δηλαδή όποιος είναι ο πολιτικός ηγέτης του αθλητισμού είναι υποβαθμισμένος; Ο πολιτικός που διαχειρίζεται την αγάπη, το μεράκι, την καθημερινότητα εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και νέων δεν έχει σοβαρό αντικείμενο; Και γιατί η ενασχόληση με τον αθλητισμό που εκπροσωπεί τη χώρα μας και στο εξωτερικό να θεωρείται πάρεργο, σε σχέση με κάποιο άλλο Υπουργείο που σε τελική ανάλυση το έργο του απευθύνεται σε λιγότερους Ελληνες;
Πέρα από την απόφαση του Πρωθυπουργού, διαφωνώ και με την επιλογή του Σταύρου Κοντονή να φύγει από τον αθλητισμό πριν συμπληρώσει δύο χρόνια στη θέση. Οπως είμαι σε θέση να γνωρίζω και ο ίδιος επιθυμούσε αυτή την αλλαγή, ασχέτως εάν άφησε στη μέση όσα ξεκίνησε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού!
Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι έφυγε, με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο να είναι σε στάδιο διαβούλευσης και φυσικά να χρειάζεται μεγάλη συζήτηση και πολλές τροποποιήσεις, έφυγε αφήνοντας όλα τα μέτωπα ανοιχτά στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο, έφυγε λίγο καιρό μετά τις επιτυχίες στο Ρίο και πριν ξεκινήσει ο προγραμματισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Και δεν είναι μόνο η αποχώρηση του Κοντονή που δείχνει το σκεπτικό της κυβέρνησης αλλά και η αντικατάσταση του από ένα πρόσωπο που δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό. Μοναδικό «εφόδιο» του νέου Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη ήταν η θητεία του στη Γενική Γραμματεία καταπολέμησης της διαφθοράς! Εχουμε καταφέρει δηλαδή να θεωρούμε το σύνολο του αθλητισμού διεφθαρμένο και το μόνο προσόν που χρειάζεται για να διοικήσεις τον αθλητισμό, είναι η γνώση για να καταπολεμήσεις τη διαφθορά. Απίστευτα πράγματα...

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να συνδέουμε το ποδόσφαιρο με το σύνολο του αθλητισμού! Διεφθαρμένος δεν είναι ο μαθητής που σηκώνεται από τις έξι για να κάνει δύο ώρες προπόνηση στο κολυμβητήριο, να πάει σχολείο και να επιστρέψει μετά ξανά στην πισίνα. Διεφθαρμένο δεν είναι το παιδί που ξοδεύει όλο τον ελεύθερο χρόνο του στο γυμναστήριο. Διεφθαρμένος δεν είναι ο αθλητής του βόλεϊ, του χάντμπολ ή του πινγκ πονγκ. Διεφθαρμένος δεν είναι ο Πετρούνιας, ο Γιαννιώτης και οι υπόλοιποι Ολυμπιονίκες!
Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι το πλέον αγαπητό και δημοφιλές άθλημα, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στην ισοπέδωση των υπολοίπων αθλημάτων και αθλητών και στην εξομοίωση τους με τις άθλιες πρακτικές των παραγόντων της μπάλας...
Θεωρώ επιτακτική ανάγκη να αναλάβει τα ηνία ένας άνθρωπος που να έχει γεννηθεί μέσα στον αθλητισμό, να έχει ιδρώσει, να έχει τρέξει, να έχει κουραστεί. Εχοντας κοπιάσει, θα αντιλαμβάνεται καλύτερα τον κόπο των αθλητών και των αθλητριών και θα είναι ένας από αυτούς. Διαφορετικά, θα περνούν τα χρόνια και θα μένουμε στα ίδια και στα ίδια...

Best of internet