Τορίνο – Κάλιαρι 5-1

Γιώργος Καραμάνος
Τορίνο – Κάλιαρι 5-1

bet365

Δαιμονισμένη επιθετικά η Τορίνο διέλυσε 5-1 την Κάλιαρι και με 27 γκολ έχει την κορυφαία επίδοση της στην 12η αγωνιστική από τη σεζόν 1947-'48, που σήκωσε το Σκουντέτο.

Ιστορικά η σύγκριση δεν υφίσταται, αλλά οι αριθμοί είναι που αποθεώνουν την φετινή Τορίνο. Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς διέλυσε 5-1 την Κάλιαρι και είδε την παραγωγή της επίθεσής της να απογειώνεται στα 27 γκολ. Ποτέ ξανά από την εποχή της Grande Torιno (1947-'48 πρωταθλήτρια) δεν είχε ξαναβάλει τόσα στην 12η αγωνιστική.

Το άλλο φοβερό με την περίπτωσή της είναι ότι εμφανίζονται πέντε διαφορετικοί παίκτες της που να έχουν βάλει από τέσσερα τέρματα και αυτό συνιστά τρελή επίδοση πολυφωνίας. Κόντρα στην Κάλιαρι οι σκόρερ ήταν τρεις. Η αρχή έγινε με τον Μπελότι να βρίσκει δίχτυα μόλις στα 80 δευτερόλεπτα με διπλή προσπάθεια.

Ο Λιάγιτς έκανε το 2-0 (11') με σουτ που έπνιξε ο Στοράρι και η Κάλιαρι άρχισε να βγαίνει μαζικά στην επίθεση, κάτι που πλήρωσε και πάλι στην κόντρα. Ο Μπενάσι με ωραίο σουτ (38') έγραψε το 3-0 και ο Μελκιόρι με κεφαλιά (41') έσωσε κάπως τα προσχήματα πριν το ημίχρονο για τους φιλοξενούμενους.

Μόνο που στην επανάληψη θα έτρωγαν ακόμα δύο. Στο 51' ο Μπέσελι μ κοντινό σουτ έβαλε το τέταρτο και στο 59' ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μπελότι, ο συμπαίκτης του Ελληνα μέσου, Ντεσένα, εξαγριώθηκε, τράβηξε τον διαιτητή και αποβλήθηκε. Παρά τις δύο άστοχες φετινές εκτελέσεις του Μπελότι, ο Μιχαΐλοβιτς του έκανε νόημα, πήρε ξανά την προσπάθεια και αυτή τη φορά ευστόχησε. Με αυτήν την τρελή νίκη η Τόρο βρέθηκε στο -3 από την τριάδα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα