Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-1

Γιώργος Ντυμένος
Λεβαδειακός - Ξάνθη 1-1

bet365

Με κεφαλιά ο Γιουνές άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη, με τον ίδιο τρόπο ο Ούον ισοφάρισε για τον Λεβαδειακό και το 1-1... σφράγισε την αναμέτρηση των δύο ομάδων στην πόλη της Βοιωτίας!
Πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί η αναμέτρηση του Λεβαδειακού με την Ξάνθη. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, πετυχαίνοντας ουσιαστικά γκολ «καρμπόν» (ανενόχλητες κεφαλιές). Οι φιλοξενούμενοι σε όλο το ματς... περίμεναν τους γηπεδούχους. Στο πρώτο ημίχρονο με αντεπιθέσεις «φαρμάκι» τα πήγαν πολύ καλά, στο δεύτερο όμως δέχθηκαν πίεση κυρίως με στημένες μπάλες και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα είχαν μόνο μία τελική. Στο 90' με τον Λουσέρο (συνολικά οι τελικές ήταν 11-5 υπέρ του Λεβαδειακού, ενώ στο πρώτο μισό ήταν 4-3 υπέρ της Ξάνθης).
Οι «μονομάχοι» της Βοιωτίας είχαν ίδια διάταξη, 4-2-3-1. Για τον Λεβαδειακό κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ναμάσκο, οι Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες η τετράδα της άμυνας, οι Κουλιμπάλι, Μαχαίρας μπροστά από τα στόπερ, οι Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης στα άκρα, ο Ζεζίνιο σε ρόλο οργανωτή και ο Μάντζιος στην κορυφή της επίθεσης.
Η Ξάνθη ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς πορτιέρο, τους Γουάλας. Λισγάρα, Καρασαλίδη, Χατζητερζόγλου στην άμυνα, τους Καμαρά, Ντε Λούκας στον άξονα, τους Λουσέρο, Λάζιτς στα άκρα, τον Γιουνές στην επίθεση και τον Βασιλακάκη ένα «κλικ» πίσω του.
Το πρώτο ημίχρονο είχε έναν απόλυτο πρωταγωνιστή. Τον Γιουνιές. Ο Τυνήσιος φορ στο 6' πήρε την... μπουκιά από το στόμα του Μάντζιου σε στημένη μπάλα και έδειξε τις αμυντικές του αρετές, στο 22' σκόραρε και στο 42' απώλεσε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τόσο τα τέρματά του, όσο και εκείνα της ομάδας του. Από.. κοντά του στην πρώτη σειρά των διακριθέντων και ο Λάζιτς που από τα άκρα και όχι από τον άξονα «έφτιαχνε» παιχνίδι και αμέσως μετά οι υπόλοιποι εννέα των φιλοξενουμένων. Οι οποίοι αμύνονταν εξαιρετικά, έδιναν χώρο στους γηπεδούχους που είχαν την κατοχή (57%-43%), αλλά δεν απειλούσαν ουσιαστικά. Αντίθετα η Ξάνθη είχε και το γκολ και την «μεγάλη» χαμένη ευκαιρία του πρώτου μισού.
Στο δεύτερο μισό η εικόνα άλλαξε. Οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία, κυρίως μετά την είσοδο του Καραμπουέ όπου και έγιναν πιο απειλητικοί. Πλέον όχι μόνο είχαν την κατοχή, αλλά δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να βγουν στην «κόντρα». Ετσι εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή του Ζίβκοβιτς. Μέχρι το 80' δεν είχαν άλλη «καθαρή» φάση πλην εκείνης του Βασιλείου (70'). Ωστόσο δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να βγουν στην κόντρα όπως έκαναν πριν την ανάπαυλα, ενώ παράλληλα κέρδιζαν συνεχώς στημένες μπάλες έξω από τα καρέ του Ζίβκοβιτς. Με μία τέτοια έφτασαν στην ισοφάριση στο 81'. Στα τελευταία λεπτά οι Βοιωτοί συνέχισαν σε ανάλογο τέμπο, «έψαξαν» το γκολ της νίκης, όμως και η Ξάνθη στο φινάλε είχαν επίσης μία καλή στιγμή. Την μοναδική της από την ανάπαυλα ως το τέλος.
MVP: Ο Λοσεμί Καραμπουέ. Ο Λεβαδειακός με την είσοδό του έγινε πιο απειλητικός. Δημιουργούσε «ρήγματα» ήταν ο δημιουργός της καλύτερης πλην του γκολ φάσης του Λεβαδειακού (70' με τον Βασιλείου) και τελείωσε το ματς με 2/2 στα εύστοχα γεμίσματα (ο υπόλοιπος Λεβαδειακός είχε 8/40) και έξι σωστές επιθετικές πάσες (δεύτερος πασέρ των Βοιωτών αν και έπαιξε 40').
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιουνές. Ισως είναι κάπως... άδικο για τους συμπαίκτες του – κυρίως τους αμυντικούς που «καθάρισαν» πολλές μπάλες – καθώς στο δεύτερο μισό πέρασε... απαρατήρητος, αλλά στο πρώτο ήταν μακράν ο κορυφαίος του ματς. Οχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά και επειδή αντέδρασε σωστά αμυντικά στην φάση του 6'.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μεντί. «Χάνει» τον Γιουνές στη φάση του 22' όπου ο Τυνήσιος πήρε μόνος την κεφαλιά και σκόραρε. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 44', αλλά ο φορ της Ξάνθης πλάσαρε άουτ.
Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της άμυνας του Λεβαδειακού στο γκολ της Ξάνθης και το «αντίστροφο». Και στις δύο περιπτώσεις – με την μπάλα στον αέρα – τα μαρκαρίσματα δεν βγήκαν και οι σκόρερ (Γιουνές, Ουόν) πήραν τις κεφαλιές μόνοι τους.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Κατσικογιάννης προσπάθησε να μην κάνει «κατάχρηση» της σφυρίχτρας σε ένα ματς με πολλές διακοπές. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Σωστές υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οι δύο ομάδες ήταν «απειλητικές» σε ένα ημίχρονο η κάθε μία. Σε αυτό σκόραραν (η Ξάνθη στο πρώτο και ο Λεβαδειακός στο δεύτερο). Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια το πιο δίκαιο αποτέλεσμα είναι η ισοπαλία. Οπως και συνέβη. Πάντως ήταν ένα μέτριο ματς.
Οι συνθέσεις του αγώνα
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί (55' Καραμπουέ), Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπάλι, Μαχαίρας, Ζεζίνιο (90'+1' Καλτσάς), Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης (69' Βασιλείου), Μάντζιος.
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδη, Λισγάρα, Γουάλας, Βασιλακάκης (84' Νιέτο), Χατζητερζόγλου (60' Μπαξεβανίδης), Καμαρά (72' Φλίσκας), Λουσέρο, Λάζιτς, Γιουνές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα