Μάντσεστερ Σίτι – Μίντλεσμπρο 1-1

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι – Μίντλεσμπρο 1-1

bet365

Διπρόσωποι οι Πολίτες, κάκιστοι στο β' μέρος, ισοφαρίστηκαν στο 91' (1-1) από την Μίντλεσμπρο και έχασαν πολύτιμο τρίποντο. Σεφτέ και ανατροπή εκτός με 10 παίκτες η Σάντερλαντ. Τρελό 3-2 στο 94' η Μπέρνλι.

Υπήρχε αδράνεια από το 46' και μετά. Η Μίντλεσμπρο είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο και αέρα. Φάσεις έκανε περισσότερες και είχε αφήσει τον παθητικό ρόλο που είχε στο ξεκίνημα. Φαινόταν ότι θα ερχόταν η γκέλα, εάν συνέχιζε έτσι η Σίτι. Και συνέβη. Στο 91' ο Φρεντ έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ντε Ρουν με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι, νίκησε τον Μπράβο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ενα αποτέλεσμα που δεν επιτρέπει στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να πάρει αέρα κορυφής τριών βαθμών, παρά μονάχα να βρεθεί προσωρινά στο +1.

Η Σίτι είχε έξι ματς δίχως τρίποντο σε όλες τις διοργανώσεις. Εκεί ήταν που διέλυσε εκτός την Γουέστ Μπρομ και μετά την Μπαρτσελόνα, στην πιο μεγάλη νίκη της στο Champions League. Εδειξε όμως τώρα πως εξακολουθεί παρά τις δύο επιτυχίες να μην έχει βρει ρυθμό. Εμφανίστηκε διπρόσωπη και πάλι καλά που δεν δέχτηκε και περισσότερα γκολ. Προηγήθηκε πολύ δύσκολα, καθώς η Μπόρο και ο Βαλδές άντεχαν στην πίεση.

Στο ωραίο χαμηλό φαλτσαριστό γέμισμα του Ντε Μπρόινε (43'), ο Αγουέρο πετάχτηκε με προβολή και σκόραρε στην 28η από τις 30 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Premier League. Ωστόσο, στην επανάληψη οι Πολίτες απέκτησαν ακραία παθητικό ρόλο. Ο Νεγρέδο πήγε να το βάλει από το κέντρο (47'), αλλά ο Μπράβο πρόλαβε με πίσω βήματα και δεν το έφαγε, ενώ στο 50' νίκησε σε τετ α τετ τον Φόρσο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και έκαναν την ζημιά στο φινάλε.

* Για πρώτη φορά στην καριέρα του στους πάγκους ο Γκουαρδιόλα κάνει σερί τριών εντός έδρας αγώνων χωρίς νίκη!

Το έκλεψε στο 94' η Μπέρνλι
Σε ένα τρελό ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, η Μπέρνλι πήγε να πάρει μία άνετη νίκη, ισοφαρίστηκε, ξαναπήρε το τρίποντο στις καθυστερήσεις και πρόλαβε να δεχτεί δοκάρι και να γλιτώσει στο φινάλε. Το 3-2 ήρθε λοιπόν με απίθανα περιπετειώδη, χορταστικό τρόπο. Μόλις στα 90 δευτερόλεπτα ο Βόουκς έκανε το 1-0 και στο 14' ο Γκούντμουνσον διπλασίασε το σκορ. Στην επανάληψη όμως η Πάλας το έφερε στα ίσα με τους Βίκαμ (60'), Μπεντέκε (81' πέναλτι). Και εκεί που όλα έδειχναν μοιρασιά, ο Μπαρνς εμφανίστηκε στο 94' ως «χρυσή» αλλαγή έπειτα από απουσία μηνών και χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους. Βέβαια στάθηκαν και τυχεροί καθότι με τη σέντρα η Πάλας είχε δοκάρι με τον Τάουνσεν

Ο Μπόγιαν έδωσε βαθμό στην Στόουκ
Με γκολ του Μπόγιαν Κρκιτς προς το τέλος του αγώνα, η Στόουκ πήρε βαθμό στην έδρα της Γουέστ Χαμ (1-1) και έφτασε το αήττητο σερί της στους 6 αγώνες. Οι Hammers πήραν το προβάδισμα στο 65' όταν η κεφαλιά του Αντόνιο ύστερα από τη σέντρα του Ντιμίτρι Παγιέ βρήκε στον αμυντικό, Γκλεν Γουίλαν, και νίκησε τον keeper, Γκραντ, στο πρώτο δοκάρι (1-0). Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Αντριάν, θα μπορούσε να έχει παραχωρήσει πέναλτι για φάουλ στον Γουόλτερ όμως το ματς συνεχίστηκε για να σκοράρει ο Μπόγιαν στο 75' μετά τη σέντρα του συμπαίκτη του για το 1-1. Η Στόουκ λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη στο φινάλε αφού ο Αντριάν έβγαλε το φάουλ του Τσάρλι Ανταμ.

Πρώτη νίκη για Σάντερλαντ
Η Σάντερλαντ των 10 παικτών πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League επικρατώντας με 1-2 της Μπόρνμουθ με ανατροπή. Ηταν ένα τρομερό αποτέλεσμα για τους Black Cats που έχαναν από το 11' με γκολ του Γκόσλινγκ και έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 59' εξαιτίας της αποβολής του Στίβεν Πίενααρ. Στο 33' ο Ανιτσέμπε είχε ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους, που πήραν τη νίκη στην επανάληψη χάρη σε πέναλτι του Ζερμέν Ντεφόε στο 74'.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα