Πως έγινε έτσι ο Παναθηναϊκός...

Πως έγινε έτσι ο Παναθηναϊκός...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Πως έγινε έτσι ο Παναθηναϊκός...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος δεν μπορεί να πιστέψει αυτά που είδε από τον Παναθηναϊκό και γράφει για την επιλογή που πλέον είναι μονόδρομος για το «τριφύλλι».

Υπάρχουν ήττες και ήττες στο ποδόσφαιρο... Αυτές που έρχονται δίκαια λόγω ανωτερότητας του αντιπάλου αλλά και αυτές που προέρχονται από ατυχία ή και αδικία. Και οι δύο »χωνεύονται»! Υπάρχουν, όμως και οι ήττες που εξοργίζουν, αυτές δηλαδή που έρχονται με κατεβασμένα χέρια όπως στην προκειμένη περίπτωση έγινε χθες με τον Παναθηναϊκό!

Είναι ολοφάνερο ότι τους φίλους της ομάδας δεν την ενόχλησε τόσο το 3-0, όσο η εικόνα απέναντι σε μία μέτρια βελγική ομάδα. Και θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογητικό τις πολλές απουσίες, αρκεί αυτοί που αγωνίστηκαν τελικά, να έδειχναν ότι προσπαθούν, ότι πασχίζουν για το καλύτερο, ότι τα δίνουν όλα!

Αυτό φυσικά δεν συνέβη και οι πράσινοι αποκλείστηκαν από την Ευρώπη, ενώ είναι πολύ πιθανό και μετά το ντέρμπι της Κυριακής, να χάσουν από τις αρχές Νοεμβρίου όλη τη χρονιά! Δεν χρειάζεται να είσαι σχετικός με το ποδόσφαιρο για να καταλάβεις ότι στην ομάδα επικρατεί ένα μπάχαλο. Ο Μπεργκ νιώθει ενοχλήσεις πριν από τον αγώνα αλλά τελικά παίζει χωρίς φυσικά να μπορεί και γίνεται αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 29' με αποτέλεσμα και η τακτική της ομάδας να αλλάξει αλλά και να χάσει το ματς με τον Ολυμπιακό.

Σα να μη φτάνουν όλα αυτά, ένας... Μούτσι που κάθισε στον πάγκο, δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Σουηδός στράικερ δεν έχει κάτι σοβαρό, την ίδια ώρα που από τον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι χάνει το ντέρμπι της Κυριακής.

Και δεν είναι μόνο η περίπτωση του Μπεργκ που υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο «τριφύλλι». Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει δεχθεί τις περισσότερες κάρτες από όλες τις ομάδες του Europa League, αποδεικνύει την ξεκάθαρη έλλειψη πειθαρχίας, ενώ η κατάρρευση στο δεύτερο μέρος σε ένα ακόμη ματς, υποδηλώνει ότι κάτι δεν έγινε καλά το καλοκαίρι.

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και κατέγραψε χθες μία από τις μεγαλύτερες εντός έδρας ήττες στην ιστορία του, με αντίπαλο όχι κανένα θηρίο, αλλά τη Σταντάρ Λιέγης! Παράλληλα μετρά τέσσερα χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη στην Ευρώπη, χρονικό διάστημα τεράστιο για το όνομα και την ιστορία της ομάδας, αλλά και κατόρθωμα ντροπιαστικό για όσους είναι υπεύθυνοι για την κάτω βόλτα που έχει πάρει ο σύλλογος.

Ο πάλαι ποτέ Panathinaikos πλέον αποτελεί σάκο του μποξ για κάθε μικρομεσαία ομάδα της Ευρώπης και γεμίζει με εφιάλτες τα βράδια των οπαδών που μεγάλωσαν βλέποντας τον Σαραβάκο, τον Βαζέχα, τον Ζάετς, τον Μπορέλι, ακόμα και πρόσφατα τον Σισέ! Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μπορεί να καθυστερεί τις όποιες εξελίξεις, αλλά ούτε ο πιο φανατικός φίλος της ομάδας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι ως δια μαγείας θα αλλάξουν τα πράγματα και μέσα σε τρεις ημέρες θα δούμε έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Ο Στραματσόνι απέτυχε, παρότι τον εμπιστεύτηκε η διοίκηση και είχε την ελευθερία κινήσεων να αποκτήσει τους ποδοσφαιριστές που ήθελε και να χτίσει την ομάδα όπως την είχε στο μυαλό του. Αλλά και οι ξένοι – μισθοφόροι που έφερε, ουδέποτε δικαίωσαν την αισιοδοξία για το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων ετών.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πετύχει κάτι, μόνο εάν δώσει βάρος στο ελληνικό στοιχείο, από τον προπονητή ως τους παίκτες. Φυσικά και δεν πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι παικταράδες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ούτε ότι είναι καλύτεροι από τους περισσότερους ξένους που τώρα παίζουν στο «τριφύλλι». Ωστόσο θα έχουν συναίσθηση σε ποια ομάδα παίζουν και ενδεχομένως να πονάνε περισσότερο τη φανέλα και την ιστορία του συλλόγου.

Με την επένδυση σε νέους και σε Έλληνες παίκτες, ο κόσμος μπορεί να δώσει πίστωση χρόνου και να κάνει υπομονή για 2-3 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθεί ο κορμός που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό ξανά ψηλά στην Ελλάδα και την Ευρώπη!

Διαφορετικά και με τα χρήματα που υπάρχουν στην ομάδα, κάθε χρόνο τα ίδια θα λέμε και τα ίδια χάλια θα βλέπουμε...

΄Υ. Γ. Ξέρω ότι δεν θα αρέσει στους πιο φανατικούς φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μεγάλη ομάδα στο γήπεδο της Λεωφόρου δεν μπορείς να δημιουργήσεις. Μπορεί να είναι συνυφασμένο με χιλιάδες όμορφες αναμνήσεις και να ξυπνά τα καλύτερα συναισθήματα, αλλά δεν διαθέτει καμία από τις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει μία μεγάλη ομάδα!

Υ. Γ. 2 Ολη αυτή η ιστορία με τους διαιτητές μόνο κακό προκαλεί στον Παναθηναϊκό, καθώς δημιουργεί τεράστιο άλλοθι για τους παίκτες που καλύπτουν τις αδυναμίες τους πίσω από τα εχθρικά σφυρίγματα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος