Μοράις: «Έζησα από θαύμα»

Μοράις: «Έζησα από θαύμα»

Gazzetta team
Μοράις: «Έζησα από θαύμα»

bet365

Ο Ζοσέ Μοράις μίλησε σε σουηδική εφημερίδα για την περιπέτεια της υγείας του, την ΑΕΚ και τους στόχους του.

Ο προπονητής της Ένωσης έχει... ισχυρούς δεσμούς με τη Σουηδία. Παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Afrtonbladet και αναφέρθηκε στην μεγάλη περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Αρχικά, οι Σουηδοί τον ρώτησαν για το πέρασμά του από την Ασίρισκα το 2005 και το πόσο έχει αλλάξει από τότε. «Πάντα ήμουν πολύ ενεργός κατά την διάρκεια των προπονήσεων. Αλλά είναι μόνο μία από τις λίγες ομοιότητες που έχω με εκείνο τον προπονητή του 2005 που ήταν στην Ασίρισκα. Είμαι ένας διαφορετικός προπονητής. Τα τελευταία χρόνια με άλλαξαν ολοκληρωτικά».

Το πρώτο... σημάδι για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας του δόθηκε στην Αντάλιασπορ, δύο μέρες πριν το ματς με τη Φενέρμπαχτσε. «Ήθελα να δείξω στους παίκτες ότι δεν ήμουν ευχαριστημένος με το πως πήγαιναν τα πράγματα. Χτύπησα με το χέρι μου τον τοίχο για να δείξω τι εννοώ. Λίγο μετά ένιωσα ένα πόνο στον λαιμό. Σύντομα είχα και πονοκέφαλο και αναγκάστηκα να χαμηλώσω την ένταση στην φωνή μου. Αλλά ολοκλήρωσα την συνάντηση και βγήκα έξω να διευθύνω την προπόνηση. Ήμουν στο προπονητικό κέντρο για 1.5 ώρα. Είπα όμως στον γιατρό ότι είχα τρομερό πονοκέφαλο. Όταν σφύριξα με την σφυρίχτρα ένιωσα ένα τρομερό πόνο. Ο θόρυβος πολλαπλασιάστηκε 100 φορές στο κεφάλι μου».

Στη συνέχεια, πήγε στο νοσοκομείο, όπου και ξεκίνησαν οι εξετάσεις. «Ήταν ένας γιατρός και του είπα τι έζησα: "Έχεις ένα αιμάτωμα στον εγκέφαλο δύο εκατοστών". Δύο εκατοστά; Σκατά! Τότε πρέπει να έχω μεγάλο εγκέφαλο. Ο γιατροί είπαν ότι είναι θαύμα το ότι έζησα. Μου δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία. Είμαι χαρούμενος που δεν έγινε κάποια μόνιμη ζημιά. Φυσιολογικά μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο πρέπει να μένεις ανενεργός για λίγο. Εγώ μετά από λίγες ημέρες πήγα στην προπόνηση». Έμεινε στο νοσοκομείο για σχεδόν δύο βδομάδες και στη συνέχεια δούλευε υπό παρακολούθηση για τρεις μήνες.

Όσον αφορά το πως έγινε η προσέγγιση από την Ένωση, ο Μοράις περιέγραψε την κατάσταση τις μέρες που τον πήρε τηλέφωνο ο Μαϊστόροβιτς:: «Δεν ήμουν χαρούμενος με την κατάσταση στην Αντάλιασπορ. Ήταν πάρα πολλά. Το μάνατζμεντ του συλλόγου δεν ήταν ξεκάθαρο σχετικά με το πως δουλεύαμε, ενώ υπήρχαν πολλά προβλήματα γύρω από τον Ετό. Ο Ντάνιελ και εγώ συναντηθήκαμε πρώτα για να συζητήσουμε πως βλέπαμε μερικά πράγματα. Υπήρξε κατευθείαν χημεία ανάμεσά μας κυρίως στο πως θέλουμε να εξελίξουμε την ΑΕΚ».

Για τους στόχους του με την ΑΕΚ είπε: «Είναι ένα κλαμπ με μεγάλες δυνατότητες. Μόνο κοιτάξτε τους οπαδούς, το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τις εγκαταστάσεις που έχει ο σύλλογος σήμερα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Παρακολουθώ αυτό το πρωτάθλημα εδώ και πολλά χρόνια επειδή υπάρχουν πολλοί Πορτογάλοι παίκτες και προπονητές εδώ. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος μου είναι να βελτιώσω την ομάδα και το παιχνίδι της. Υπάρχει αρκετό περιθώριο, βλέποντας τους παίκτες που έχουμε. Θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα στην κορυφή του οποίου είναι ο Ολυμπιακός».

Ο Μοράις γνωρίζει καλά τον Μαϊστόροβιτς, αλλά και την αγορά της Σουηδίας, μιας και η σύζυγός του είναι από εκεί. Η εξάχρονη κόρη τους, ωστόσο, θα ξεκινήσει σε σχολείο στην Αθήνα: «Η βάση μας είναι ένα σπίτι στο Cascais και το Μάλμε. Η Σόφι φοιτά σε ένα σουηδικό σχολείο στην Λισαβόνα, όμως πρόκειται να ξεκινήσει σε διεθνές σχολείο στην Αθήνα». Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποκτήσει στην νέα του ομάδα κι άλλους Σουηδούς εκτός από τον Γιόχανσον, είπε: «Δεν είναι απίθανο. Οι νοοτροπία των Σουηδών παικτών είναι ένα πλεονέκτημα. Είναι καλά προπονημένοι και πειθαρχημένοι. Οι Σουηδοί παίκτες επίσης είναι καλοί στο να προσαρμόζονται εύκολα. Παρακολουθώ την Μάλμε. Έχω ιδιαίτερη σχέση με την Μάλμε γιατί εκεί είναι η κατοικία μου και έχω κάποιους φίλους στον σύλλογο. Φυσικά και η καρδιά μου χτυπά διαφορετικά για παίκτες από την Πορτογαλία και την Σουηδία».

Ο Μοράις συνεχίζει να έχει επαφή με τον Μουρίνιο: «Μιλάμε όσο πιο συχνά μπορούμε. Είναι μεγάλη έμπνευση για μένα και νιώθω ότι πάντα θα είναι εκεί. Ο Ζοσέ είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που εδώ και 3-4 χρόνια έχει κάνει βήματα προς τα πίσω, κάτι που δεν συνέβαινε ποτέ με αυτό τον σύλλογο. Νομίζω ότι είναι καλύτερος από κάθε άλλον να λύνει καταστάσεις σε ένα σύλλογο, εκεί οπού υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας, κινήτρου και φιλοδοξίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε λίγο την ταυτότητα της, όταν έφυγε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Μουρίνιο δίνει ταυτότητα και χαρακτηρίζει ένα κλαμπ. Η δεύτερη σεζόν του είναι συνήθως η καλύτερη του. Αυτή την σεζόν η δουλειά του είναι να βάλει σε τάξη τα πράγματα».

Ο Μοράις λέει ότι ενδιαφέρεται στο μέλλον να επιστρέψει στην σουηδική λίγκα και να προπονήσει μία μεγαλύτερη ομάδα, για να δείξει πως άλλαξε και προόδευσε ως προπονητής από εκείνη την σεζόν το 2005 με την Ασίρισκα.

Όσον αφορά το αν η γυναίκα του τον συμβούλευσε να βρει μια πιο ήσυχη δουλειά; «Όχι, ξέρει ότι αυτή είναι η ζωή μου. Πάντα με υποστήριζε. Πήρα το πράσινο φως από τους γιατρούς για να δουλέψω. Τώρα νιώθω περισσότερο από ποτέ, ότι η αποστολή μου στην ζωή είναι να βοηθώ άλλους να πετυχαίνουν τα όνειρά τους. Αυτό είναι που με κάνει να νιώθω χαρούμενος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα