Γιουβέντους - Λιόν 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Γιουβέντους - Λιόν 1-1

bet365

Οι Μπιανκονέρι κατάφεραν να μην νικήσουν (1-1) την Λιόν στο Τορίνο και επέτρεψαν στη Σεβίλλη (4-0 την Ντιναμό) να περάσει στην 1η θέση, πριν την κόντρα τους στο «Σαντσέθ Πιθχουάν».

Ο αγώνας στο Τορίνο άρχισε ιδανικά για τη Γιουβέντους αφού στο 13' ο διαιτητής Κάιπερς αποφάσισε να δώσει πέναλτι για το σπρώξιμο του Ντιακαμπί στον Στουράρο, ο οποίος έπεσε εύκολα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιγουαΐν, η μπάλα πήγε στα δίχτυα (1-0) και όλα έδειχναν ότι οι Μπιανκονέρι θα έπαιρναν εύκολα τη νίκη και την πρόκριση για τους «16». Τελικά τα πράγματα δεν πήγαν έτσι γιατί η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αποφάσισε να κάνει την πιο τραγική φετινή εμφάνιση της...

Οι Μπιανκονέρι έπαιζαν ουσιαστικά για να κρατήσουν το ματς στο 1-0 από το... 14', αν και θα μπορούσαν να βάλουν δεύτερο γκολ, είτε στο 25' με το καλό σουτ του Μαρκίζιο που έφυγε ελάχιστα άουτ είτε στο 39' με την χαμένη μεγάλη ευκαιρία του Ιγουαΐν μετά την πάσα του Μάντζουκιτς. Δεν το έβαλαν και στη συνέχεια δεν έκαναν τίποτα... Οι Τορινέζοι πήγαιναν δεύτεροι στη φάση σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας, έκαναν πολύ εύκολα λάθη, δεν έδειχναν διατεθειμένοι να ανεβάσουν ρυθμό για κανένα λόγο και στο 68' έκαναν και διπλή αλλαγή, με τους Μπενάτια και Αλεξ Σάντρο να παίρνουν τις θέσεις των Μπονούτσι και Πιάνιτς που είχαν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών.

Ο Βραζιλιάνος ήταν και ο μόνος που έτρεχε, σε μια ομάδα που περπατούσε και έδινε θάρρος στη Λιόν, η οποία από ένα σημείο κι έπειτα κατάλαβε ότι δεν θα κινδύνευε να δεχθεί δεύτερο γκολ και βγήκε μπροστά. Οι Γάλλοι μετέφεραν, επομένως, σταδιακά το ματς προς την περιοχή του Μπουφόν και στο 85' έφτασαν στην ισοφάριση με την κοντινή κεφαλιά του Τολισό μετά το φάουλ του Γκεζάλ (1-1).

Ηταν μια δίκαιη τιμωρία για τη Γιουβέντους και θα γινόταν τέλεια αν στο 94' ο Λακαζέτ έκανε το 1-2 στο τετ α τετ, μετά το λάθος του Μπαρτσάλι, αλλά ο Μπουφόν απέκρουσε. Κρίμα, γιατί θα άξιζε στους Μπιανκονέρι, έτσι όπως (δεν) έπαιξαν, να αγχωθούν ακόμη και για την πρόκριση...


Ιστορική τεσσάρα πρωτιάς για Σεβίλλη
Ηταν αναμενόμενη η νίκη της και η Σεβίλλη δεν είχε πρόβλημα να δικαιώσει τις προσδοκίες. Αλλωστε το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» ήταν χαμηλό και ξεπεράστηκε εύκολα. Το 4-0 μάλιστα στέλνει ουσιαστικά και θριαμευτικά τους Ανδαλουσιανούς στην επόμενη φάση και πλέον απομένει να λύσουν τις διαφορές τους για την κορυφή με την Γιουβέντους την επόμενη αγωνιστική εντός έδρας. Ο Βιέτο άνοιξε το σκορ (31') και αφού προσποιήθηκε στον Σίλντενφελντ, πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα. Η αποβολή του Στογιάνοβιτς (45') διευκόλυνε την προσπάθεια των γηπεδούχων, που βρήκαν ακόμα τρία γκολ. Στο 66' Εσκουδέρο και Βιτόλο έπαιξαν το 1-2 και ο πρώτος σκόραρε το παρθενικό διεθνές τέρμα της καριέρας του. Στο 80' ήταν η σειρά του Ν' Ζονζί να βρει δίχτυα με κεφαλιά και στο 86' του Μπεν Γιεντέρ με πλασέ να κλείσει το εντυπωσιακό καρέ. Ετσι η Σεβίλλη ισοφάρισε την μεγαλύτερη νίκη της στην Ευρώπη (4-0 τον 1957 κόντρα στην Ααρχους).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σεβίλλη 10 (6-0)
2. Γιουβέντους 8 (6-1)
3. Λιόν 4 (4-3)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0 (0-12)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (22/11)
Σεβίλλη-Γιουβέντους
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λιόν

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα