Η Καραμπάχ είναι καλύτερη της ΑΕΚ…

Η Καραμπάχ είναι καλύτερη της ΑΕΚ…

Η Καραμπάχ είναι καλύτερη της ΑΕΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ματς του ΠΑΟΚ με την Κάραμπαχ και αναλύει τους λόγους που αν ο «δικέφαλος» παίξει όπως με την ΑΕΚ, δεν θα νικήσει ποτέ!

Το πιο ευχάριστο γεγονός της σημερινής ημέρας για τον ΠΑΟΚ είχε να κάνει με τις τοποθετήσεις Ίβιτς και Μάτος ενόψει του αυριανού αγώνα στο Europa League. «Είναι σαν ντέρμπι…» είπαν και έδωσαν το στίγμα…

Ο ΠΑΟΚ έχει (παραδοσιακά) μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη, όταν απέναντί του εμφανίζονται… «άγνωστες λέξεις». Λες και ο ΠΑΟΚ είναι μεγαθήριο και μπορεί να υποτιμά την κάθε Γκινγκάμπ, ή την κάθε Κράσνονταρ, ακόμη και τη Ζίμπρου ή την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ…

Δώστου όνομα του ΠΑΟΚ και… μείνε ήσυχος! Δεν πρόκειται να εκτεθεί! Θα το παλέψει και συνήθως θα τα καταφέρει στην... κάθε Ντόρτμουντ, Τότεναμ, Φενέρμπαχτσε και άλλα.

Η Καραμπάχ αυτή τη στιγμή είναι η χειρότερη δυνατή αντίπαλος… Και αυτό γιατί είναι μία καλή ομάδα, η οποία ενώ απειλεί την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους 32 του Europa League, δεν έχει όνομα!

Το κάζο του Μπακού (απαράδεκτη εμφάνιση και ντροπιαστική ήττα με κάτω τα χέρια…) αλλά και η βαθμολογική ισορροπία που τώρα προκύπτει, οδήγησαν τους πάντες μέσα στην ομάδα να αντιμετωπίζουν με προσοχή αυτό το αυριανό παιχνίδι.

Το ακούσαμε από τον Ίβιτς, τα είπε και ο Μάτος: «Η Κάραμπαχ μας έχει εντυπωσιάσει. Τώρα όμως παίζουμε την πρόκριση…».

Αυτό είναι το σωστό! ΜΟΝΟ έτσι, ΜΟΝΟ με αυτή τη νοοτροπία μπορεί να κερδίσει τους Αζέρους ο ΠΑΟΚ. Αν κατέβουν (όπως στο Μπακού) και απλά βλέπουν (σε εκείνο το ματς που δεν μπήκαν ούτε σε μία μονομαχία δυνατά, εκεί που δεν πήραν κίτρινη κάρτα) τότε θα πάθουν τέτοια ζημιά αύριο που θα τη θυμούνται για χρόνια…

Πριν λίγες μέρες ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την ΑΕΚ και κέρδισε πολύ δύσκολα. Αν «πιάσει» αυτή την προχθεσινή απόδοση αύριο το βράδυ, ΔΕΝ κερδίζει ΠΟΤΕ!

Με την ΑΕΚ οι παίκτες του Ίβιτς έχασαν το 60% των μονομαχιών χαμηλά και το 70% των εναέριων! Από εκεί και πέρα εγκλωβίστηκαν, δεν είχαν ρυθμό, δεν έβγαλαν πολλούς παίκτες στην αντίπαλη περιοχή.

Η ΑΕΚ τον έπαιξε καλά τον ΠΑΟΚ, η Καραμπάχ όμως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη. Παίζει σίγουρα καλύτερα από την Ένωση.

Οι Αζέροι είναι σε φόρμα! Τους κερδίζουν όλους και δεν «τρώνε» γκολ με τίποτα!

Η Καραμπάχ έχει πραγματικά καλό ρόστερ. Έχει ποιότητα σε όλες τις γραμμές. (Αν παίξει ο Ρεϊνάλντο τότε γίνεται ακόμη καλύτερη…).

Αυτοί οι Αζέροι έχουν παίκτες-μαχητές! Στη χώρα τους όλοι περιμένουν τις δικές τους επιτυχίες για να δείξουν ότι πλησιάζουν στους Ευρωπαίους και το κάθε ματς του Europa League το αντιμετωπίζουν σαν τελικό!

Από εκεί και πέρα η Καραμπάχ ήρθε στη Θεσσαλονίκη έχοντας αυτοπεποίθηση (από τον πρώτο αγώνα) πιστεύοντας ότι θα ξανακερδίσει αυτόν τον ΠΑΟΚ…

Αν πράγματι στον ΠΑΟΚ αντιμετωπίσουν το ματς σαν ντέρμπι, αν το δουν σαν τελικό, αν μπουν στις μονομαχίες, αν είναι και λίγο εύστοχοι στις τελικές, τότε ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση.

(Για όσους δεν καταλαβαίνουν… Στο Αζερμπαϊτζάν πέφτουν πολλά λεφτά. Τώρα κάνουν ομάδες. Ενώ λοιπόν δεν έχουν παρελθόν –άρα και βαθμούς που θα τους ανέβαζαν σε άλλα γκρουπ δυναμικότητας- έχουν καλές ομάδες. Έρχονται από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά επί της ουσίας δεν ανήκουν εκεί…).

* Ο ΠΑΟΚ θα παίξει μάλλον με Τζαβέλλα-Βαρέλα στην άμυνα, με Μπίσεσβαρ στο «10» και τον Μυστακίδη δεξιά. Για να δούμε τον Μπίσεσβαρ σε μία μάχη από την αρχή… Μεγάλο τεστ γι’ αυτόν, αν πράγματι τον βάλει, όπως σήμερα δοκίμασε..

* Αποτέλεσε… μεγάλη επικοινωνιακή επιτυχία το γεγονός ότι ασχολήθηκαν τόσοι άνθρωποι με τους δύο πόντους ενός κόρνερ στην Τούμπα και όχι με τα όργια του Σαββάτου στο Περιστέρι! Μπράβο σε όσους το κατάφεραν…
Η τακτική του… «στοχοποιώ έναν διαιτητή (για το τίποτα) για να στείλω μήνυμα στους άλλους…» ανήκει σε όσους κατηγορούνται για την εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι σωστό να συνεχιστεί…

* Διαβάσαμε απίστευτα πράγματα για τον Αναστασιάδη… Περιμέναμε το επεισοδιακό τέλος με τον Κούγια, αλλά όχι σε αυτό το σημείο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.