Λέγκια Βαρσοβίας - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

Gazzetta team
Λέγκια Βαρσοβίας - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

bet365

Απίστευτη η Λέγκια ανέτρεψε σε 3-2 το 0-2 των Μαδριλένων, που τελικά πήραν την ισοπαλία (3-3) και έμειναν στην 2η θέση, καθώς τους πέρασε η Μπορούσια που προκρίθηκε κιόλας με το 1-0 επί της Σπόρτινγκ.

Εχει ξανασυμβεί μία και μοναδική φορά. Στο Champions League η Ρεάλ να προηγηθεί με δύο γκολ και να της το γυρίσουν. Θα το βρεις αν ψάξεις πολύ βαθιά στα στατιστικά (το 2001 το 3-2 από την Γαλατάσαραϊ). Το επανέλαβε η Λέγκια στην Βαρσοβία σε άδεις εξέδρες. Το 0-2 των Μαδριλένων έγινε από το πουθενά 3-2 και πάλι καλά που οι φιλοξενούμενοι δηλαδή γλίτωσαν την ήττα και πήραν το 3-3. Βέβαια ανούσια ήταν εν μέρει η ισοπαλία, καθώς η Ντόρτμουντ τους προσπέρασε και τους έστειλε να κινδυνεύουν με την 2η θέση του 6ου ομίλου

Το θέμα πλέον με αυτήν την Ρεάλ δεν είναι τόσο το εάν θα νικήσει. Η αμυντική δυσλειτουργία είναι που ανησυχεί, καθώς στο ταξίδι στην Πολωνία συνέχισε ένα αρνητικό σερί. Μάζεψε την μπάλα από την εστία της για 10ο διαδοχικό ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε να της συμβεί από τον Νοέμβριο του 2008, όταν δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον Μπερντ Σούστερ στον πάγκο της. Οσο για το να της γυρίσουν από 2-0 αγώνα, σκεφτείτε ότι τελευταία το έκανε τον Οκτώβριο του 2002 η ΑΕΚ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Και όμως όλα ξεκίνησαν τέλεια για τους Μερένγκες. Τόσο ιδανικά, που ο Γκάρεθ Μπέιλ γιόρτασε την επέκταση του συμβολαίου του με επικό βολ πλανέ, σκοράροντας στα 55 δευτερόλεπτα το ταχύτερο στην ιστορία του club στο σεντόνι. Στο 35' ο Μπενζεμά έβαλε το 47ο του στο θεσμό, πιάνοντας τον Εουσέμπιο στην 10η θέση των σκόρερ. Ολα λοιπόν κυλούσαν ιδανικά. Εκεί όμως εμφανίστηκαν οι συνηθισμένες πλέον φετινές αμυντικές παθογένειες της ομάδας, που είδε την εστία της να παραβιάζεται για 10ο διαδοχικό παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε να συμβεί από το 2008, όταν δεν τα πήγαινε και τόσο καλά με τον Μπερντ Σούστερ στον πάγκο της.

Το 1-2 έγινε με βολίδα του Οτζίτζα στο παράθυρο του Κέιλορ Νάβας (40'). Στην επανάληψη λοιπόν ήρθαν τα πάνω κάτω. Με το... μύτο του Ράντοβιτς ισοφάρισε η Λέγκια (58') και ήρθε ο Μουλάν (83') να κάνει την ανατροπή με σουτάρα στο αριστερό δοκάρι και μέσα και αφού είχε προηγηθεί εξαιρετική συνεργασία. Δύο λεπτά αργότερα ο Καρβαχάλ έστρωσε με τακουνάκι και ο Κόβατσιτς έσωσε κάπως τα προσχήματα. Στις καθυστερήσεις ο Λούκας Βάθκεθ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και τώρα η Ρεάλ θέλει έξι βαθμούς στα δύο ματς που μένουν, για να πάρει εκείνη το καλό εισιτήριο του ομίλου.

Λέγκια Βαρσοβίας (Γιάτσεκ Μαγκιέρα): Μάλαρτζ, Πάζνταν, Γκιλιέρμε, Οντζίτζια (87' Γιούλοβιετς), Χλούσεκ, Κοπτσίνσκι, Μπερεζίνσκι, Ρέζνιτσακ, Ράντοβιτς (77' Πρίγιοβιτς), Νίκολιτς (69' Κούτσαρτσικ), Μουλάν

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Νάτσο, Κοεντράο (77' Ασένσιο), Κρόος, Κόβατσιτς, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (64' Λούκας Βάθκεθ), Μοράτα (85' Μαριάνο).

Πρόκριση και χωρίς Ομπαμεγιάνγκ
Ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή μετά από απόφαση του Τούχελ, με τους Βεστφαλούς να αφήνουν να εννοηθεί ότι έγινε για πειθαρχικούς λόγους, όμως η Μπορούσια μπορεί και χωρίς τον μεγάλο της σκόρερ. Ο Ράμος πήρε τη θέση του και πέτυχε το μοναδικό γκολ στη νίκη με 1-0 επί της Σπόρτινγκ, που έστειλε την Ντόρτμουντ στην κορυφή του ομίλου.

Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν με την πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 12’ μετά από Γκίντερ ο Ράμος έκανε με κεφαλιά το 1-0. Οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση άμεσα, όμως έπρεπε να φτάσουμε στο 27’ για την πρώτη τους ευκαιρία με τον Ζέλσον. Στο 34’ οι Βεστφαλοί έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, με τον Πούλισιτς να έχει δοκάρι, με τους Ντεμπελέ (43’) και Γκερέιρο (45+1’) να πλησιάζουν στο 2-0 μέχρι το ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι στην επανάληψη, όμως είτε λόγω του Μπούρκι είτε λόγω της αστοχίας τους δεν μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Τούχελ προσπάθησε να βελτιώσει αμυντικά την ομάδα του, κάνοντας αλλαγές στο 69’ και είχαν αποτέλεσμα με εξαίρεση την φάση του 77’, όταν ο Ρουίς έχασε μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ με κεφαλιά από εξαιρετική θέση και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

6ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ντόρτμουντ 10 (11-3)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 8 (12-7)
3. Σπ. Λισσαβώνας 3 (3-4)
4. Λέγκια Βαρσ. 1 (4-16)

Επόμενη αγωνιστική (22/11)
Σπ. Λισσαβώνας – Ρεάλ Μαδρίτης
Ντόρτμουντ – Λέγκια Βαρσ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα