Δάσκαλος vs Μαθητή: «Μου άλλαξε το μυαλό»

Γιώργος Ντυμένος
Δάσκαλος vs Μαθητή: «Μου άλλαξε το μυαλό»

bet365

Οι σχέσεις των Παράσχου και Παντελίδη που θα συγκρουστούν στο Καυταντζόγλειο, είναι ανάλογες του «δάσκαλου» με τον «μαθητή».

Η μπάλα δεν είναι ένα απλό άθλημα. Δημιουργεί δεσμούς που μόνο όσοι έχουν πάρει... τζούρα από αποδυτήρια μπορούν να τους καταλάβουν. Είναι κάτι σαν εθισμός. Την Δευτέρα θα υπάρξει μία «μονομαχία» που είναι αυτό που λέμε σε... απλά ελληνικά, «μην σου τύχει». Η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πλατανιά φαντάζει ως ακόμη ένα ματς της Σούπερ Λιγκ. Αλλά στους δύο πάγκους δεν θα ισχύει κάτι τέτοιο. Βλέπετε ο «μαθητής» Σάββας Παντελίδης στο ντεμπούτο του στον Γηραιό θα υποδεχθεί τον «δάσκαλο» Γιώργο Παράσχο. Ισως μάλιστα ο χαρακτηρισμός για τον δεύτερο να είναι... επιεικής, σε ότι αφορά την σχέση τους. Που ξεκινά πολλά χρόνια πριν.

Ο πρώτος το καλοκαίρι του 2002 αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά από μία μακρά καριέρα κυρίως με την φανέλα της Προοδευτικής. Είχε ήδη ως αντίπαλος στα γήπεδα γνωρίσει τον από τότε έμπειρο κόουτς και σε κοινές παρέες ο Παράσχος έμαθε για τις σκέψεις του νεαρού τότε Παντελίδη να ασχοληθεί με την προπονητική. Οι δυο τους βρήκαν σημείο επαφής, ενώ ας μην ξεχνάμε πως η «πιάτσα» είναι μικρή. Ο Παράσχος έμαθε για εκείνον, οι δυο τους ταίριαξαν απόλυτα και έτσι μερικούς μήνες μετά ο Παντελίδης βρέθηκε στο τιμ της Χαλκηδόνας, που μόλις είχε αναλάβει ο Παράσχος. «Κούμπωσαν» μια χαρά. Συνεργάστηκαν για τρεις σεζόν, από το 2002 ως το 2005, οπότε ο 51χρονος πλέον τεχνικός πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του και ως «πρώτος». Αρχικά από τον Θρασύβουλο και η ιστορία... άρχισε να γράφει. Οι δυο τους διατήρησαν άριστες σχέσεις. Πολύ συχνά έχουν επικοινωνία και είναι χαρακτηριστικό τι έχει πει ο Παντελίδης για τον Παράσχο σε ανύποπτο χρόνο. «Είναι εκείνος που με προέτρεψε να ασχοληθώ με την προπονητική. Με πήρε δίπλα του και μου άλλαξε το μυαλό. Με δίδαξε ότι το ήθος και η αξιοπρέπεια είναι τα πιο σημαντικά». Αυτό τα λέει όλα...

Η αναμέτρηση της Δευτέρας θα είναι η 4η «σύγκρουσή» τους και ο 64χρονος τεχνικός τα βρίσκει... παραδοσιακά σκούρα από τον «μαθητή» του. Στις προηγούμενες τρεις ο Παντελιδης κέρδισε τον Παράσχο. Στο Καυταντζόγλειο θα μάθουμε αν η παράδοση θα συνεχιστεί...

*Η φωτό είναι από το μακρινό 2003, όταν οι δυο τους κουβεντιάζουν στον πάγκο κατά την διάρκεια ενός φιλικού της Χαλκηδόνας με την ΑΕΚ.

ΠΑΡΑΣΧΟΣ vs ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
08/10/2012: Λεβαδειακός (Παράσχος) – Πανθρακικός (Παντελίδης) 0-3
16/09/2013: ΠΑΣ Γιάννινα (Παντελίδης) – Ατρόμητος (Παράσχος) 1-0
15/02/2014: Λεβαδειακός (Παντελίδης) – Ατρόμητος (Παράσχος) 1-0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα