Αστανά - Ολυμπιακός 1-1 (vids)

Αντώνης Σαούλης
Αστανά - Ολυμπιακός 1-1 (vids)

bet365

Mε... λοξές ματιές στο «αιώνιο» ντέρμπι και με αρκετές ρεζέρβες, ο Ολυμπιακός στο 1-1 με την Αστανά στο Καζακστάν δεν «κλείδωσε» την πρόκριση στους «16» του Europa League, αλλά έκανε πολύ μεγάλο βήμα για να το πετύχει! Σε... περιπέτειες μπήκε η πρώτη θέση!

Λίγο το μεγάλο ροτέισον του Μπέντο. Λίγο ο πλαστικός χλοοτάπητας. Λίγο το ντέρμπι της Κυριακής. Ε, τι άλλο να γίνει για να μπει σ' ένα ματς αποσυντονισμένη μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν μπήκε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι και βρέθηκε στο 8' πίσω στο σκορ. Με μία φάση που βρέθηκαν τρεις παίκτες της Αστανά στην μικρή περιοχή και ένας ο παίκτης που έκανε την πάσα τέσσερις!

Ομως ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Ισοφάρισε (με τον Σεμπά) δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, το πάλεψε μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα αλλά εν τέλει γυρνάει στην Αθήνα με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ενα αποτέλεσμα το οποίο τον διατηρεί ως φαβορί του ομίλου αλλά θα πρέπει να ψάξει νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια και σίγουρα θα κυνηγήσει και την πρώτη θέση.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ
Με δεδομένο πως είχε το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκός ο Μπέντο πήγε σε ένα μεγάλο ροτέισον στην 11αδα. Βιάνα στα στόπερ, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο στα χαφ, Μανθάτης βασικός και Μάρτινς δεκάρι. Μέχρι να βρει ρυθμό η ομάδα στον πλαστικό χλοοτάπητα η Αστανά βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Ο Ντεσπότοβιτς απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, κάτι το οποίο θα γινόταν ούτως ή άλλως μιας και μετά την πάσα του Καμπανάνγκα υπήρχαν τρεις παίκτες των γηπεδούχων μόνοι τους στην μικρή περιοχή!

Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού είχε πολλά προβλήματα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τις απαντήσεις στην επίθεση. Απίστευτη ευκαιρία για τον Καρντόζο στο 21', ισοφάριση στο 29' με τον Σεμπά μετά την εξαιρετική σέντρα του Μανθάτη (κεφαλιά του Βραζιλιάνου). Μάλιστα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κλείσει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ αλλά ο Ισραηλινός ρέφερι δεν είδε την καθαρή ανατροπή του Σεμπά.

ΜΗΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο. Μείωσε τις απειλές από την Αστανά, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσε να βρει το γκολ της νίκης-πρόκρισης.

Ομως στο 84' η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Ολυμπιακό μιας και το σουτ του Μάρτινς σταμάτησε στο δοκάρι και στο 93' η κεφαλιά του Καρντόζο πέρασε μόλις άουτ.

Μετά από τέσσερα ματς στην φετινή φάση των ομίλων του Γιουρόπα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 7 βαθμούς και με νίκη την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις στο Φάληρο ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

MVP: Σεμπά. Ξανά βασικός, ξανά για 90 λεπτά. Γκολ και εκτός κόντρα στην Αστάνα (είχε σκοράρει και στο «Καραϊσκάκης») αλλά και συνολικά μια πληθωρική παρουσία. Εάν είχε βοήθεια από τον Καρντόζο ίσως τα πράγματα να ήταν πιο εύκολα για τον Ολυμπιακό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Καρντόζο. Είναι φανερό ότι θέλει χρόνο ακόμα για να βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Το γκολ που χάνει στο πρώτο ημίχρονο δεν θα το έχανε εάν ήταν 100% έτοιμος. Και αν αυτός ήταν καλά ο Ολυμπιακός θα έφευγε με το διπλό από το Καζακστάν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λεάλι. Στο γκολ δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Οταν όμως χρειάστηκε φώναξε παρών. Σταθερός σε όλες τις επεμβάσεις του ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιζε έξω από την περιοχή του μιας και η άμυνα του Ολυμπιακού έπαιζε πολύ ψηλά. Εδώ σίγουρα μπαίνουν και οι Μανθάτης και Λεάλι.

Η ΓΚΑΦΑ: Η ευκαιρία του Καρντόζο. Στο 21' ο Παραγουανός χωρίς τερματοφύλακα έπρεπε να στείλει απλά την μπάλα στα δίχτυα. Εντούτοις δεν μπόρεσε να το κάνει μιας και ο αμυντικός της Αστανά έστειλε την μπάλα κόρνερ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ορελ Γκρίνφελντ από το Ισραήλ έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι - μαρς του Σεμπά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν το βλέπει ούτε αυτός, ούτε ο επιπλέον βοηθός που η φάση γίνεται μπροστά στα μάτια του. Ο αμυντικός της Αστανά όχι μόνο δεν πάει για την μπάλα αλλά κάνει κι επικίνδυνο παιχνίδι στο γόνατο του Σεμπά. Έχει κάνει και άλλα λάθη η διαιτησία ενώ ελέγχεται για την φάση του γκολ της Αστανά. Επίσης υπάρχει χτύπημα εκτός φάσης στον Μανθάτη που δεν τιμωρείται καν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά στο γκολ της Αστανά. Δημιούργησε πολλές φάσεις, ισοφάρισε με τον Σεμπά, δεν του δόθηκε πέναλτι, είχε δοκάρι (με τον Μάρτινς) και ο Κάρντοζο έχασε δύο που συνήθως τα βάζει. Στ' αρνητικά. Η αμυντική λειτουργία η οποία ανάγκασε τον Λεάλι να παίζει παγκότερμα για να σώζει καταστάσεις. Ο βαθμός τον διατηρεί φαβορί για πρόκριση αλλά θα χρειαστεί ακόμα μία νίκη για να την σιγουρέψει.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ομάρ, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Καμπιάσο (81' Ρομάο), Μπουχαλάκης, Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Μάρτινς (91' Ανδρούτσος), Σεμπά, Καρντόζο
ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοϊλοφ): Ερικ, Μαξίμοβιτς, Μουζίκοφ, Δεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουμάσι, Μαλί, Λογβινένκο, Καμπανάνγκα (93' Ναζαριάν), Σόμκο

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα