Ο Μπέντο επέλεξε... Παναθηναϊκό

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ο Μπέντο επέλεξε... Παναθηναϊκό

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Πορτογάλο τεχνικό που διάλεξε το ντέρμπι της Κυριακής. Και αν μπορούσε; Θα το έκανε με ακόμη πιο "εμφατικό" τρόπο.

Μια θέση «παίζεται» για την κατάψυξη της Αστάνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Είτε ο Μάρτινς, είτε ο Καμπιάσο. Οι υπόλοιπες έχουν κλειδώσει πριν ο Πάουλο Μπέντο και οι ποδοσφαιριστές του μπουν στο αεροπλάνο, για το Καζακστάν. Στην πτήση που ο Πορτογάλος –σωστά- αποφάσισε πως δεν «χωράνε» ο Φορτούνης, ο Μιλιβόγιεβιτς και ο Ντα Κόστα.

Και άλλους «βασικούς» θα άφηνε πίσω, αν δεν του προέκυπτε το απρόοπτο με τον Σιόβα και τον Μάριν. Πόσο μάλλον αν δεν είχε γίνει εκείνη η εντός έδρας «γκέλα» με τον ΑΠΟΕΛ τον Σεπτέμβρη. Η εβδομάδα που διανύουμε έχει άξονα το ντέρμπι της Κυριακής για τον Ολυμπιακό. Και το Europa League προφανώς μπορεί να περιμένει. Κάθε ομάδα στην θέση των Ερυθρόλευκων, θα έκανε ακριβώς το ίδιο. Καλό είναι να συμφωνήσουμε σε αυτό προκαταβολικά. Ενδεδειγμένη κίνηση, ακόμη και αν δεν συνοδευθεί με το ανάλογο αποτέλεσμα αύριο βράδυ στο πλαστικό τερέν των Καζάκων.

Την Κυριακή ο πρωταθλητής παίζει... έξι βαθμούς-κλειδί στην διεκδίκηση της φετινής Σούπερ Λιγκ. Το σημαντικότερο 90άλεπτο της -μέχρι τώρα- χρονιάς. Και ας είμαστε μόλις στην 8η στροφή. Αύριο προκύπτει μια παρτίδα που ακόμη και μια πιθανή ήττα, καλύπτεται στο 100% στη συνέχεια. Πιθανότητα με 10, μπορεί όμως και με 9 βαθμούς ο Ολυμπιακός να πάει στους «32» της διοργάνωσης. Έχει τους έξι και τη Γιουνγκ Μπόις εντός. Συν το ταξίδι στην Κύπρο, που θα γίνει υπό πολύ πιο νορμάλ προϋποθέσεις. Και μια ισοπαλία λοιπόν στο Καζακστάν μια χαρά αποτέλεσμα είναι.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι απλά το μεγάλο όνομα αυτού του ομίλου. Δεν είναι μόνο οι πιο έμπειροι του γκρουπ. Εί1ναι και εκείνο το κλαμπ που θεωρητικά μπορεί όταν θελήσει βαθμούς να τους ψάξει σε όλα τα ματς που απομένουν. Αυτά που τους έκανε... στο παρελθόν π.χ η Άρσεναλ, μπορεί να τα κάνουν τώρα οι ίδιοι στον ΑΠΟΕΛ και στους Ελβετούς. Επιπλέον; Είναι και μια ευκαιρία για όσους δεν παίζουν πολύ ως τώρα. Ο Ρομαό, ο Μπουχαλάκης, ο Καρντόσο. Ο Ομάρ που μόλις γύρισε (αν και μεταξύ μας για τον Νορβηγό έχει το ρίσκο της αυτή η επιλογή). Ο Καμπιάσο με τον Τσόρι που έχουν μονιμοποιηθεί πλέον στις έξτρα επιλογές. Σπουδαίο υλικό υπάρχει για το “second unit” που λένε και οι Αμερικάνοι.

Στην πραγματικότητα μόνο οι δύο εξτρέμ (Σεμπά, Ταρίκ) είναι δεδομένοι για αυτή την εντεκάδα από τους λεγόμενους «βασικούς». Ο πρώτος διότι προέκυψε το θεματάκι με τον Μάριν. Και ο δεύτερος διότι ο προπονητής, όπως αποδείχθηκε γέμισε με περισσότερους αμυντικούς από όσους χρειάζονταν το ευρωπαϊκό ρόστερ. Αυτή τη στιγμή η μοναδική έξτρα επιλογή για τα άκρα είναι ο Μανθάτης. Και ο νεαρός δεν έπαιξε από την αρχή ούτε με τον Πλατανιά στο κύπελλο. Δεν θα το κάνει τώρα λοιπόν. Μακάρι να έβαζε βεβαίως και τον μικρό ο Μπέντο. Από τη στιγμή που ο κόουτς διάλεξε ξεκάθαρα...Παναθηναϊκό αυτή την εβδομάδα, θα μπορούσε να "ρισκάρει" και άλλο με τις επιλογές του. Φαίνεται όμως ότι ο Πορτογάλος έχει αρχίσει να μας... καταλαβαίνει καλύτερα. Διότι ωραία τα λέμε σήμερα. Αύριο το βράδυ όμως;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής