Όταν ο Κούγιας... έδιωξε τον Τσιώλη!

Όταν ο Κούγιας... έδιωξε τον Τσιώλη!

Το βράδυ της Τρίτης με επίσημο τρόπο η ΑΕΛ ανακοίνωση την πρόσληψη του Σάκη Τσιώλη! Μόλις 5 μήνες από την στιγμή που είχε απομακρυνθεί από τον πάγκο της ομάδας! 

Όταν ο Κούγιας... έδιωξε τον Τσιώλη!

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της Λάρισας για την πρόσληψη Τσιώλη κλείνει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει επίσης ότι δεν θα γίνει επίσημη παρουσίαση του κ. Τσιώλη και η πρώτη δημόσια τοποθέτησή του θα λάβει χώρα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ενώ δηλώσεις για την πρόσληψη δεν θα κάνουν ούτε ο κ. Τσιώλης ούτε ο κ. Κούγιας σε οποιοδήποτε Μ.Μ.Ε».

Θα είχε βέβαια τεράστιο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις αμφότερων προκειμένου να διαπιστώσουμε αν το... χάσμα που είχε παρατηρηθεί τον περασμένο Ιούνιο ανάμεσα τους, έχει πλέον κλείσει. Μέχρι τότε κι επειδή τα γραπτά μένουν θυμίζουμε τα όσα είχε πει στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το αφεντικό της ΑΕΛ στις 6 Ιουνίου 2016, όσο αφορά το χρονικό της ρήξης:

«Εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων για αυτό που προσέφερε ο κ. Τσιώλης. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή δεν μπορούσε να το προσφέρει ούτε ο… Μουρίνιο. Ο κ. Τσιώλης ότι και να λέμε πήρε το πρωτάθλημα. Αυτοί οι προπονητές, ο πρόεδρος και οι ποδοσφαιριστές.

Ο Σάκης Τσιώλης δημιούργησε το πρώτο θέμα γιατί δεν βραβεύσαμε στη γιορτή τους κ.κ. Κυριλλίδη και Βαγγέλη Τσιώλη. Του είπα ότι δεν είχα λόγο. Ο Λάζαρος Κυριλλίδης δεν έχω καταλάβει ακόμα τι προσέφερε. Όμως επειδή είμαι έντιμος, του είπα ότι δεν ένιωσα ότι έπρεπε να βραβεύσουμε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα άρχισε να υπάρχει μία αρνητική συμπεριφορά του κ. Τσιώλη προς τους συνεργάτες. Ερχόντουσαν άνθρωποι που δεν ήξερα τι ήταν. Έπαψε να υπάρχει το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε και επί Ντόστανιτς. Άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα σε σημείο να μου λέει ο Κυπαρίσσης «νιώθω άβολα».

Ο Κατσάρας επέβαλλε δύο φορές την παραίτησή του. Μάλιστα ο Τσιώλης είχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Η προπόνηση ήταν στις τέσσερις και οι ποδοσφαιριστές περίμεναν έως και μισή ώρα τον προπονητή τους! Όμως δεν είπα τίποτα γιατί ήθελα την άνοδο.

Όταν εξασφαλίσαμε το πρωτάθλημα, άρχισε μία συζήτηση με το τι θα κάνουμε με το υπάρχουν ρόστερ. Εμείς γνωρίζαμε τους ποδοσφαιριστές μας. Σε μία ομάδα που παίζει Σούπερ Λιγκ και έχει στόχους πρέπει να χτιστεί μία ομάδα με επαγγελματικές αρχές.

Τον παρακάλεσα όπως όλους να μου κάνουν εκθέσεις. Τον κ. Τσιώλη του είπα το ίδιο και να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Επίσης να μου δώσει γραπτώς τις θέσεις και τα χαρακτηριστικά των παικτών που χρειαζόμαστε. Δεν έγινε τίποτα. Αντίθετα έχω τις εκθέσεις των κ. Μπαζδέκη και κ. Ζαχαρη. Όπως και οι Κυπαρίσσης και Κατσάρας.

Ανέμενα με αγωνία την έκθεση του κ. Τσιώλη. Στο ίδιο διάστημα οι υπόλοιποι έβλεπαν κασέτες ποδοσφαιριστών όπως και οι κ. Κατσάρας και Μπασδέκης. Ταυτόχρονα προσέλαβα τον κ. Λιβανό που μου έχει φέρει πολλούς αξιόλογους νέους ποδοσφαιριστές. Αυτός μου έφερε και τον Αναστασόπουλο.

Παρακαλούσα τον Τσιώλη να μου κάνει τις εισηγήσεις συνεργαζόμενος με το υπόλοιπο τιμ. Όλες οι ομάδες αξιολογούν το υλικό τους και δουλεύουν για τη πρόοδο του ρόστερ τους αυτή τη περίοδο. Καταφέραμε να έρθει μία μόνο φορά. Έκατσε για πέντε λεπτά του δείξαμε παίκτες».

 

 

 

Best of internet