Αρχίζουν τα σενάρια πρόκρισης...

Κώστας Ζάλιαρης
Αρχίζουν τα σενάρια πρόκρισης...

bet365

Η 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει την ευκαιρία σε αρκετές ομάδες να εξασφαλίσουν νωρίς – νωρίς την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση. Ντέρμπι Vol.2 στο Μάντσεστερ, όπου η Σίτι υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα με στόχο να μην ταπεινωθεί ξανά από τους «μπλαουγκράνα».

Σε κάθε όμιλο μπορεί να κριθεί και κάτι ενόψει της φάσης των «16» από τα αποψινά, αλλά φυσικά και τα αυριανά (2/11) παιχνίδια της 4ης «στροφής» των γκρουπ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ξεκινώντας από τον πρώτο όμιλο, οι Άρσεναλ και Παρί Σεν Ζερμέν μπορούν να βρεθούν στους «16» στη λήξη των σημερινών τους αγώνων. Οι «κανονιέρηδες» ταξίδεψαν στη Σόφια για την αναμέτρηση με τη Λουντογκόρετς, την οποία και διέλυσαν στο προηγούμενο ματς με το τελικό 6-0, ενώ οι Γάλλοι φιλοξενούνται στην Ελβετία από τη Βασιλεία. Αν μια από τις δύο πάρει νίκη και η άλλη αποφύγει την ήττα, τότε πέρασαν από σήμερα στην νοκ-άουτ φάση, αφήνοντας τις αντιπάλους τους να παλεύουν για την 3η θέση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το γκρουπ. Το κακό για τους Λονδρέζους είναι ότι έχουν ηττηθεί στα τρία από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, ενώ η Βασιλεία, μετράει εφτά ματς αήττητη εντός έδρας την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η Νάπολι θα μπορούσε να είναι πολύ πιο άνετη και να έχει σιγουρέψει την πρόκρισή της, όμως ηττήθηκε 3-2 από τη Μπεσίκτας στο «Σαν Πάολο» στην προηγούμενη αγωνιστική και πλέον, ψάχνει στην έδρα των Τούρκων τη νίκη και παράλληλα, αν έρθουν ισόπαλες η Μπενφίκα με τη Ντιναμό Κιέβου, τότε θα έχει το ένα εισιτήριο στα χέρια της. Δώδεκα ματς δίχως ήττα έχουν οι γηπεδούχοι από τον Φεβρουάριο στα εντός έδρας.

Την ίδια στιγμή, στο «Ντα Λουζ», οι «αετοί» της Λισαβόνας θα ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουν το δικό τους στόχο, έχοντας βρεθεί στην 3η θέση του ομίλου. Αν οι Πορτογάλοι πάρουν τη νίκη και ταυτόχρονα στην Τουρκία δεν υπάρχει ισοπαλία, τότε η Ντιναμό Κιέβου θα έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ σήμερα το βράδυ.

Στον τρίτο όμιλο έχουμε το μεγάλο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μπαρτσελόνα στο «Etihad». Οι «πολίτες» ξέρουν ότι δεν θα πρέπει να επιτρέψουν τέτοια βαριά ήττα όπως αυτή που υπέστησαν πριν από δύο εβδομάδες με το 4-0 στο «Καμπ Νόου» και θα πρέπει ν' αποφύγουν χαζά λάθη όπως αυτό που έκανε ο Κλαούντιο Μπράβο αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για να... καθαρίσει στη συνέχεια ο Λιονέλ Μέσι. Οι Καταλανοί χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να βρεθούν στους «16», είναι μια από τις τρεις ομάδες που έχουν το απόλυτο έπειτα από τα πρώτα τρία παιχνίδια των γκρουπ, με τη Σίτι να έχει παραμείνει αήττητη σε 12 ματς μπροστά στο κοινό της σε όλες τις διοργανώσεις από τον περασμένο Μάρτιο και να έχει βάλει τέλος στο πρόσφατο αρνητικό σερί των έξι αγώνων δίχως νίκη με τον Πεπ Γκουαρδιόλα...

Οι μεγαλύτεροι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα.

Κρίσιμο το παιχνίδι στο Γκλάντμπαχ για τη Σέλτικ, αφού, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς αν ηττηθεί και παράλληλα η Σίτι πάρει έστω κι έναν βαθμό από τη Μπαρτσελόνα, θ' αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. Οι «καθολικοί» κόντραραν όσο μπορούσαν τον αγγλικό σύλλογο στο μεταξύ τους ματς στη Γλασκώβη στη δεύτερη αγωνιστική, αλλά από εκεί και πέρα έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να φανούν όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελαν...

Με νίκη επί της Ροστόφ ή ακόμα και με ισοπαλία (υπό προϋποθέσεις σε αυτό το σενάριο), η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να κλείσει μια θέση στα νοκ-άουτ. Οι «ροχιμπλάνκος», έχοντας πάρει και τα τρία πρώτα ματς του γκρουπ με το 1-0 και διατηρώντας το απόλυτο, θέλουν την πρόκριση κι ας έρθει με... μισό-μηδέν. Παράλληλα, η Μπάγερν θα εξαντλεί και τις δικές τις πιθανότητες πρόκρισης, στην έδρα της PSV. Η Αϊντχόφεν αν χάσει κουνάει μαντήλι, με τους Βαυαρούς να χρειάζονται δική τους νίκη και να μην πάρει «τρίποντο» η Ροστόφ απέναντι στην Ατλέτικο, πράγμα που στη θεωρία φαντάζει ιδιαίτερα εφικτό για να πανηγυρίσει από απόψε το σύνολο του Αντσελότι. Αν η ομάδα του Μονάχου βρεθεί στην επόμενη φάση, θα το έχει πετύχει για 14η διαδοχική σεζόν...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης και οι βαθμολογίες:

Α' γκρουπ:

Λουντογκόρετς – Άρσεναλ

Βασιλεία – Παρί

Η βαθμολογία:

1.Άρσεναλ 7

2.Παρί 7

3.Βασιλεία 1

4.Λουντογκόρετς 1

Β' γκρουπ:

Μπεσίκτας – Νάπολι

Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου

Η βαθμολογία:

1.Νάπολι 6

2.Μπεσίκτας 5

3.Μπενφίκα 4

4.Ντιναμό Κιέβου 1

Γ' γκρουπ:

Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα

Μπορούσια Γκλάντμπαχ – Σέλτικ

Η βαθμολογία:

1.Μπαρτσελόνα 9

2.Μάντσεστερ Σίτι 4

3.Μπορούσια Γκλάντμπαχ 3

4.Σέλτικ 1

Δ' γκρουπ:

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ροστόφ

Αϊντχόφεν – Μπάγερν Μονάχου

Η βαθμολογία:

1.Ατλέτικο Μαδρίτης 9

2.Μπάγερν Μονάχου 6

3.Ροστόφ 1

4.Αϊντχόφεν 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα