Διήμερο για...dvd

Διήμερο για...dvd

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Διήμερο για...dvd

bet365

Οι περισσότερες από τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου χώρεσαν σε... 49 ώρες. Σε αυτές που προηγήθηκαν της εποχής «εξομάλυνσης».

Στην ανάπαυλα του Σαββάτου, στο Περιστέρι ο συμπαθής διευθυντής Επικοινωνίας του ΠΑΟΚ θέλησε να στείλει το μήνυμα του στην επιτροπή εξομάλυνσης. Της ευχήθηκε -φυσικά- καλή επιτυχία στο έργο της, ως όφειλε σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Της πρότεινε όμως έτσι για να μπει –άμεσα- στο κλίμα, να ανοίξει γρήγορα την τηλεόραση της. Είχε ένα «ταχύρρυθμο» στο Novasports 2, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.

Προφανώς ο Κυριάκος Κυριάκου δεν μπορούσε να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει. Ούτε μετά το δεύτερο ημίχρονο στο Περιστέρι, εκεί όπου ένας ιδιοκτήτης ΠΑΕ «δεσμεύθηκε» προς τον επόπτη ότι θα... ταξιδέψει για χάρη του ως τα Τρίκαλα. Ούτε φυσικά ότι το επόμενο απόγευμα σε αντίστοιχο αθλητικό κανάλι της συνδρομητικής , η προβολή θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή. Μέχρι φωτοβολίδα ευθείας βολής είχε για... εφέ. Και μάλιστα υπό την αιγίδα του «κορυφαίου» Σιδηρόπουλου και των βοηθών του, για τους οποίους ο Υπουργός Κοντωνής καθυστέρησε δύο εβδομάδες την τέλεση του τελικού κυπέλλου. Ναι, ο Ευθυμιάδης ήταν τότε η πέτρα του σκανδάλου για όσους το ξέχασαν.

Ο βοηθός στον οποίο ο Βασίλης Δημητριάδης χρέωσε στην Τούμπα την «κλοπή της ισοπαλίας». Τον Μάη ήταν «εγγύηση» μιας άψογης διαιτησίας (που όντως συνέβη στον τελικό). Τον Οκτώβρη όμως ο... αυτουργός της κλοπής της ΑΕΚ. Ήταν δίπλα και δεν είδε. Δεν ήταν ανθρώπινο το λάθος του; Ίσως. Παίζεται. Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες. Όχι σαν αυτό του Κούρεντα πάντως. Του άλλου «πλάγιου» στο Περιστέρι που βαφτίστηκε και αυτός της... εγκληματικής. Από τα Τρίκαλα είναι άλλωστε. Εκεί που «ψηφίζουν εγκληματική οργάνωση» όπως ειπώθηκε με σιγουριά σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στο 7΄ο επόπτης του Δελφάκη άφησε τον Στόιτσεφ να ξεκινήσει από οφσάιντ μια ενέργεια που ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι. Στο 27΄ «σταμάτησε» τον Λε Ταλέκ πριν από το 1-0. Αυτό το εικοσάλεπτο προφανώς έφτασε μια χαρά να τον μυήσει στα...σκοτεινά μονοπάτια. Άμα έχεις την παρανομία μέσα σου άλλωστε, τι σημασία έχει το ρολόι; Είκοσι λεπτά φτάνουν για να ληστέψεις τράπεζα, όχι για να αλλάξεις κριτήρια υπόδειξης ενός οφσάιντ. Έστω και αν αυτό σου συμβαίνει μέσα από έναν όμιλο ποδοσφαιριστών. Και μιας και αναφέραμε τον Δημητριάδη, ένα πρόσωπο σημαντικό στην οικογένεια της ΑΕΚ; Με ποιον ακριβώς θεσμικό ρόλο... ανακοίνωσε στο αεροπλάνο της επιστροφής, στον συνταξιδιώτη διαιτητή Παππά πως «τελείωσε»; Πήρε και εκείνος κάποια θέση στην επιτροπή που από σήμερα έπιασε δουλειά;

Δεν ξέρουμε φυσικά αν η «εξάδα» της εξομάλυνσης τα είδε όλα αυτά τελικά. Αν τα πληροφορήθηκε. Μάλλον όμως είναι καλή ιδέα. Θα μπορούσε πράγματι να φτιάξει ένα dvd με τα πεπραγμένα του διημέρου. Διότι όντως χώρεσαν αρκετές από τις παθογένειες σε αυτές τις λίγες ώρες που εξελίχθηκε η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πολλά από τα προβληματικά «κομμάτια» στο παζλ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Λάθη, βία, συμπεριφορές αχαρακτήριστες. Πράγματα που έγιναν ή και δεν έγιναν. Θα μπορούσε σε αυτό το dvd για παράδειγμα, να «περάσει» και ένα απόσπασμα δηλώσεων του Βλάνταν Ίβιτς.Κάτι σαν πριν και μετά.

Η αντίδραση του Σέρβου για τα καπνογόνα στις κερκίδες του Φαλήρου, που έφεραν καπνούς και χημικά. Και η φωτοβολίδα της Τούμπας, που έστω σαν μεμονωμένο γεγονός, προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας την σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Άλλαξε ο κανονισμός βεβαίως και ευτυχώς. Φωτοβολίδα «πρώτη» και «άστοχη» μόνο προειδοποίηση. Η ευστοχία είναι που διαφοροποιεί το πνεύμα της τιμωρίας. Μένει να καταλήξουμε αν το χέρι που ρίχνει την «πιστολιά» θα δηλώνει τον στόχο από πριν.Διότι αν θέλει να πετύχει τον σέντερ φορ, και χτυπήσει τον εξτρέμ, μάλλον αξίζει να του δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία.

Ακούσατε κάτι από τον προπονητή του ΠΑΟΚ για αυτό; Ακούσατε κάποιο σχόλιο για το περίφημο κόρνερ από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ της βραδιάς; Κάποια αιχμή για την διαιτησία; Ούτε λέξη από τον κόουτς. Μπορεί όμως ο άνθρωπος να το ξανασκέφτηκε. Σε είκοσι λεπτά ο Κούρεντας κυλίστηκε στα πλοκάμια της «οργάνωσης». Ο Ίβιτς που είχε και μια εβδομάδα, δεν μπορεί να αναθεώρησε κάποιες από τις απόψεις του;

Προφανώς και για να προλάβουμε τυχόν αντιδράσεις; Δεν βάζουμε τους πάντες στο ίδιο... τσουβάλι. Ούτε θεωρούμε λογικό να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ επειδή ένας μέσα σε είκοσι χιλιάδες κόσμο έκανε κάτι «ακατανόητο». Δεν υπάρχουν καλά και κακά λάθη των διαιτητών και των βοηθών. Δεν υπάρχουν καλές και κακές φωτοβολίδες. Δεν υπάρχουν ακίνδυνα και επικίνδυνα καπνογόνα. Δεν υπάρχουν ευχάριστα και... δυσάρεστα ταξίδια ως τα Τρίκαλα. Υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε μια πολύ δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία για την χώρα. Και που παρότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει ένα πρώτο προβάδισμα, έχει πραγματικό ενδιαφέρον ως εδώ. Διότι οι αγωνιστικές διαφορές είναι μικρές.

Υπάρχει ένα προϊόν που κάποιοι πληρώνουν, και κάποιοι πληρώνονται, για αυτό. Και επιβάλλεται να το προστατέψουν. Όλοι. Αν δεν αλλάξουν λοιπόν οι συμπεριφορές των πρωταγωνιστών, πάσης χρώματος. Δεν θα αργήσει η ώρα που θα απολαύσουμε τα περσινά. Τα... σταμάτα-ξεκίνα. Άλλωστε βοηθά και το σενάριο της κορυφής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής