Το ντέρμπι με αριθμούς

Γιώργος Ντυμένος
Το ντέρμπι με αριθμούς

bet365

Το gazzetta.gr σας μεταφέρει τα στατιστικά του Παναιτωλικού και του ΠΑΣ, ενόψει του μεγάλου ματς της Δυτικής Ελλάδας.
Η ώρα της... αλήθειας πλησιάζει για το «μεγάλο» αυριανό ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας. Ο Παναιτωλικός θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ σε ένα ματς με.... πολλές ιδιαιτερότητες για τους φίλους και των δύο ομάδων. Το gazzetta.gr θα σας μεταφέρει με «πινελιές» τους αριθμούς τους, άρα να έχετε μία εικόνα του τι θα δείτε από τους «πρωταγωνιστές» του αγώνα.
*Αυτό θα είναι το 32ο ντέρμπι των δύο ομάδων. Ο ΠΑΣ έχει 15 νίκες, ο Παναιτωλικός οκτώ, ενώ ισάριθμα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
*Από τους εν ενεργεία παίκτες των δύο ομάδων οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει σε τέτοιο ντέρμπι είναι ο Μαρκόφσκι από τον Παναιτωλικό και οι Λίλα, Ακόστα από τον ΠΑΣ. Οι δύο τελευταία είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται για αύριο.
*Οι γηπεδούχοι χρησιμοποιούν κυρίως δύο συστήματα. Ο Παναιτωλικός 4-2-3-1 και 4-4-2. Οι φιλοξενούμενοι κλασικά 3-5-2.
*Ο ΠΑΣ έχει μέχρι στιγμής χρησιμοποιήσει 20 παίκτες στο πρωτάθλημα και ο Παναιτωλικός 19.
*Οι δύο ομάδες σκοράρουν με ανάλογη συχνότητα. Ο Παναιτωλικός έχει πετύχει οκτώ γκολ με 50 τελικές, άρα θέλει κατά μέσο όρο 6,3, ενώ ο ΠΑΣ έχει σημειώσει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με 44 τελικές. Αρα «χρειάζεται» 4,4 για να βρει δίχτυα.
*Οι Ουάρντα και Μάρκος Πάουλο είναι οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων με δύο γκολ έκαστος, ενώ για τους φιλοξενούμενος στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι ο Κόντε με πέντε.
*Οι Κυριακίδης, Μάρκος Πάουλο και Κούσας δεν έχουν χάσει λεπτό μέχρι στιγμής για τον Παναιτωλικό, ενώ για τον ΠΑΣ δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει γίνει έστω μία φορά αλλαγή.
*Η εστία του Παναιτωλικού έχει παραβιαστεί τέσσερις φορές μετά από 59 τελικές που έχει δεχθεί. Ετσι κατά μέσο όρο δέχεται ένα τέρμα κάθε 14,8. Ο ΠΑΣ έχει δεχθεί και αυτός τέσσερα γκολ, αλλά με 72 τελικές. Ετσι η δική του εστία παραβιάζεται κάθε 18 τελικές των αντιπάλων του.
*Οι Ουάρντα και Κόντε είναι οι πρώτοι σε τελικές προσπάθειες των ομάδων τους, καθώς έχουν από 11.
*Οι Λεντέσμα και Μαμπουλού είναι οι πρώτοι πασέρ των ομάδων τους, καθώς «μετρούν» από δύο ασίστ.
*Ο Λεντέσμα είναι και ο πρώτος σε εύστοχα γεμίσματα για τον Παναιτωλικό με πέντε, όσα έχουν και οι Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Κοζορώνης του ΠΑΣ.
*Ο Μάρκος Πάουλο είναι ο πρώτος πασέρ του Παναιτωλικού με 48, ενώ ο Ζάιρο στη κορυφή της σχετικής λίστας για τον ΠΑΣ με 28.
*Τα περιβραχιόνια δεν είναι.. τυχαίο πως βρίσκονται στα χέρια των Κούσα και Μιχαήλ αντίστοιχα. Αμφότεροι είναι για χρόνια σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ αντίστοιχα και θεωρούνται οι «σημαίες» τους. Ο πρώτος είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο «μονομάχων», καθώς πριν βρεθεί στο Αγρίνιο έπαιζε στα Γιάννινα. Ο δεύτερος είναι γέννημα-θρέμα του «Αγιαξ της Ηπείρου». Και οι δύο είναι οι κεντρικοί αμυντικοί των ομάδων τους, ενώ ο Κούσας στο παρελθόν έχει παίξει σε οκτώ τέτοια ντέρμπι και ο Μιχαήλ σε επτά. Τα έχουν φάει με το... κουτάλι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα