Λύσσα το κάνατε πάλι με τη διαιτησία! Μας "πείσατε"...

Λύσσα το κάνατε πάλι με τη διαιτησία! Μας "πείσατε"...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την….περιβόητη διαιτησία του αγώνα στο Περιστέρι, γράφοντας την άλλη μισή αλήθεια από αυτή που προβάλλουν.

Η καλύτερή τους ήταν χθες το βράδυ! Βρήκαν αφορμή να γράψουν για Ολυμπιακό και διαιτησία! Μόνο που από την μεγάλη τους χαρά το έκαναν λύσσα από το πολύ αλάτι που έριξαν!

Εγώ λοιπόν, που τα βλέπω με κόκκινα γυαλιά, θα σταθώ σε μία φάση: είναι 92ο λεπτό και υπάρχει μονομαχία Μποτία-Λε Ταλέκ. Ο Δελφάκης δίνει φάουλ υπέρ του Ατρόμητου, σε φάση που δεν υπάρχει καμία απολύτως παράβαση. Μιλάμε για 30 μέτρα φάτσα από τον Καπίνο, όπου και απευθείας μπορείς να σουτάρεις (το έκανε ο Ούμπιντες, χωρίς επιτυχία), αλλά και σέντρα για να απειλήσεις μπορείς να βγάλεις. Κι η ερώτηση είναι απλή: διαιτητής που πάει σε «αποστολή», όπως κατηγορούν τον συγκεκριμένο, δίνει σε τέτοια θέση και στο 92’ ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Ολυμπιακού; Ας μου απαντήσει όποιος μάγκας θέλει…

Και βέβαια υπάρχουν δύο περιπτώσεις στις οποίες πολύ εύκολα ο Δελφάκης θα μπορούσε να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Κεϊτά. Μία στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, όταν και πήγε άγρια πάνω στον Μαρτίνς κάνοντας του φάουλ και μία στο 54’ όταν επίσης έκανε φάουλ πάνω στον Ντα Κόστα. Δεν το έκανε ο διαιτητής, δεν έβγαλε τη δεύτερη κάρτα, παρότι σφύριξε σωστά τα φάουλ…

Όπως ο Δελφάκης χαρίστηκε στο 45’ στον Κυβρακίδη, που «τσεκούρεψε» τον Φορτούνη. Ο Κυβρακίδης πήρε τελικά την κίτρινη στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου, σε καράτε πάνω στον Μαρτίνς. Και στο 66’ έπαιξε την μπάλα με το χέρι, χωρίς να παρατηρηθεί με δεύτερη κίτρινη.

Πώς όλα αυτά τα κάνει διαιτητής που είναι σε αποστολή;…Η, να σχολιάσω το θέατρο του Κατράνη ότι τον κτύπησε ο Ιντέγε στο πρόσωπο, ενώ απλά έγινε κίνηση προς το χέρι του παίκτη για να απαλλαγεί από το μαρκάρισμα του; Την περίπτωση Φιγκέϊρας-Στόϊτσεφ δεν μπορώ να την κρίνω, γιατί πολύ απλά το τηλεοπτικό πλάνο δεν την αποσαφηνίζει.

Υπάρχει μία άλλη φάση στην οποία ο Κεϊτά πέφτει χάμω για πέναλτι. Αυτό που εγώ βλέπω είναι να «σέρνει» το πόδι του στο έδαφος. Γιατί να του κάνει πέναλτι ο Καπίνο; Γυρισμένος από την άλλη πλευρά είναι ο Κεϊτά, ανάμεσα σε τόσους παίκτες του Ολυμπιακού. Απόλυτος ομολογώ ότι δεν μπορώ να είμαι, γιατί έχει πέσει κάτω με τα πόδια ο γκολκίπερ, αλλά οφείλω να σταθώ και στο ότι ο Δελφάκης γενικά σε όλο το (πολύ δύσκολο διαιτητικά) ματς έδειξε διάθεση να μην δώσει πέναλτι παρά μόνο όταν είναι κάτι εξόφθαλμο. Να σας θυμίσω ότι ο Λαζαρίδης στο 77’ τράβηξε από το χέρι τον Ελιονούσι που είχε φύγει στην πλάτη του. Πολύ πιο ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι από εκείνη με το χέρι του Ντα Κόστα...

Πάμε παρακάτω.

Υπάρχει μία φάση στην οποία ο Ντα Κόστα βρίσκει την μπάλα με το χέρι, σχεδόν εξ επαφής και χωρίς πρόθεση. Ο Δελφάκης δεν δίνει πέναλτι. Μπορούσε όντως και να το δώσει και να μην του πει κανείς τίποτα, μπορούσε και να μην το δώσει. Αλλά εδώ υπάρχει μία… λεπτομέρεια: ο παίκτης του Ατρόμητου που πήρε την μπάλα, ξεκίνησε από θέση οφσάϊντ, το οποίο δεν υπέδειξε ο επόπτης Κουρέντας. Δηλαδή συγνώμη, όταν ο επόπτης έκανε άλλο λάθος υπέρ του Ολυμπιακού, τον λένε ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ του Ολυμπιακού. Εδώ, που έκανε λάθος εις βάρος του Ολυμπιακού, σε τι…υπηρεσία είναι;

Υπάρχει και μία φάση στην οποία ο ίδιος επόπτης, ο Κουρέντας, στο 67’ υποδεικνύει οφσάϊντ τον Ιντέγε, χωρίς να είναι. Φάση στην οποία ο Ελιονούσι από την πάσα του Ιντέγε σουτάρει για να σκοράρει.

Σε τέσσερις φάσεις που έκατσαν στον επόπτη και λάθεψε, οι δύο ήταν σε βάρος του Ολυμπιακού και οι δύο υπέρ-εννοώ υπέρ την πάρα πολύ δύσκολη της υπόδειξης οφσάϊντ στο Λε Ταλέκ, όταν και σκόραρε και μία στην αρχή του ματς, που δεν ήταν οφσάϊντ ο Βασιλείου σε όχι πάντως επικίνδυνη φάση.

Έγιναν λοιπόν εκατέρωθεν λάθη (δύο και δύο) από τον άτυχο επόπτη, που του έλαχαν…300 φάσεις! Και τον έβγαλαν σε…αποστολή!

Εντάξει μας πείσατε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.