Γιουβέντους - Νάπολι 2-1

Γιουβέντους - Νάπολι 2-1

bet365

Ηταν το δικό του ντέρμπι και το απέδειξε! Ο Ιγουαΐν με γκολ στο 71' «σκότωσε» τη Νάπολι και έδωσε στη Γιουβέντους τη νίκη (2-1) και το +7 από τους Παρτενοπέι!

Τις τελευταίες μέρες οι συζητήσεις στην Ιταλία αφορούσαν στο αν ο Ιγουαΐν θα πανηγύριζε ή όχι το γκολ κόντρα στην πρώην ομάδα του. Για κάποιοι λόγο, δηλαδή, σχεδόν όλοι ήταν σίγουροι ότι θα σκόραρε. Καλά έκαναν! Την ώρα που οι Ναπολιτάνοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι για πρώτη φορά θα φύγουν με αποτέλεσμα από το Juventus Stadium, ο Pipita το πήρε πάνω του και σκοράροντας με το αριστερό χάρισε στους Μπιανκονέρι μια νίκη που την ήθελαν πολύ μετά από δύο ήττες σε ντέρμπι. Ο Μπονούτσι είχε ανοίξει το σκορ για τη Γιούβε, ο Καγιεχόν είχε απαντήσει άμεσα για τη Νάπολι, με τραυματισμό αποχώρησε νωρίς ο Κιελίνι...

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι Παρτενοπέι ανέβηκαν στο Τορίνο για να κάνουν ό,τι και πέρυσι. Πίεση από ψηλά, δηλαδή, για να εμποδίσουν τους Μπιανκονέρι, που ούτως ή άλλως δεν λειτουργούν καλά στο κέντρο χωρίς Μαρκίζιο, να κυκλοφορήσουν μπάλα και να κάνουν παιχνίδι. Και όπως πέρυσι, έτσι και τώρα, η τακτική απέδιδε. Η Νάπολι μπορεί να μην έκανε κάτι ουσιαστικό δημιουργικά αλλά πατούσε καλύτερα και δεν ένιωθε κάποιον κίνδυνο πίσω. Κι όταν θα μπορούσε να τον νιώσει για τα καλά, με την κάθετη του Κεντίρα για τον Ιγουαΐν στο 24', ο Κίρικες ντύθηκε... μεγάλος αμυντικός και πρόλαβε τον Αργεντίνο πριν εκτελέσει. Αυτή ήταν η καλύτερη «φάση» της Γιούβε στο πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου και συγκεκριμένα στο 39', ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχασε ξανά με ενοχλήσεις τον Κιελίνι και έβαλε στη θέση του τον Κουαδράδο.

Ενα κλειστό και νευρικό πρώτο 45λεπτο, έδωσε τη θέση του σε ένα πιο ζωντανό δεύτερο. Αυτό, τουλάχιστον, υποσχόταν το ξεκίνημα του. Στο 50' το λάθος διώξιμο του Γκουλάμ μετά από κόρνερ έδωσε τη δυνατότητα στον Μπονούτσι να εκτελέσει αμέσως με το αριστερό και να επιβεβαιώσει ότι είναι... killer για αμυντικός (1-0) αλλά η απάντηση ήταν άμεση. Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμεναν οι περισσότεροι, η Νάπολι δεν κατέρρευσε αλλά βγήκε μπροστά και στο 54' οι Ινσίνιε και Καγιεχόν τα έκαναν όλα τέλεια: Ο Ιταλός την ασίστ, ο Ισπανός το πλασέ (1-1). Ετσι, με μια φάση που οι Παρτενοπέι βγάζουν σε κάθε ματς, το Juventus Stadium προβληματίστηκε...

Οπως προβληματίστηκε και ο Ινσίνιε στο 61', όταν είδε τον Μαουρίτσιο Σάρι να τον αποσύρει για να βάλει τον Τζακερίνι, ο οποίος έγινε δεκτός με ένα ζεστό χειροκρότημα από τους Γιουβεντίνους! Η απάντηση του Αλέγκρι ήρθε στο 68', με την είσοδο του Μαρκίζιο αντί του Πιάνιτς και τρία λεπτά μετά το γήπεδο... πήρε φωτιά. Ο Ιγουαΐν έκανε μπαλιά προς τον Κεντίρα, ο Γκουλάμ έκοψε και ο Αργεντίνος εκτέλεσε αμέσως -κι αυτός με το αριστερό- γράφοντας το 2-1! Ο Pipita δικαίωσε τον πατέρα του, ο οποίος προέβλεψε ότι δεν θα πανηγυρίσει, αλλά το έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Και από εκεί και πέρα, τα πράγματα ήταν μάλλον εύκολα για τους Τορινέζους.

Η Νάπολι έδειχνε να μην έχει δυνάμεις, σωματικές και ψυχολογικές, για να απαντήσει ξανά, ο Μαρκίζιο αν και δεν έχει ρυθμό μετά από απουσία έξι μηνών αποδεικνύει τι διαφορά μπορεί να κάνει όταν φτάσει στο 100%, ο Κουαδράδο κέρδιζε πολύτιμα φάουλ και ο μόνος κίνδυνος για τη Γιουβέντους ήρθε στο 86' από μια κεφαλιά του Ελ Καντούρι, με την μπάλα να κοντράρει στον Μάντζουκιτς και να φεύγει λίγο άουτ...

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (39' Κουαδράδο), Λιχτστάινερ, Κεντίρα, Ερνάνες (76' Στουράρο), Πιάνιτς (68' Μαρκίζιο), Αλεξ Σάντρο, Ιγουαΐν, Μάντζουκιτς.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Κίρικες, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλαν (76' Ζιελίνσκι), Ντιαβαρά, Χάμσικ (82' Ελ Καντούρι), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (61' Τζακερίνι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα