Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Γιώργος Καραμάνος
Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

bet365

Με χατ τρικ του Κριστιάνο και κλασική αλλαγή με γκολ τον Μοράτα, η Ρεάλ έκανε την εμφατική ανατροπή στην Αλαβές (1-4) και επέστρεψε στην μοναξιά της 1ης θέσης.

Για το όνομα, την ιστορία του, αλλά και τις συνήθειες του, τα μόλις δύο γκολ που μετρούσε ο Ρονάλντο σε εννέα αγωνιστικές, συνιστούσαν χείριστο ξεκίνημα σεζόν. Εμοιαζε μπλοκαρισμένος και χρειάστηκε μέχρι και ο προπονητής του να τον στηρίξει δημόσια. Βρήκε όμως την... θεραπεία μόνος του. Χρειαζόταν αυτό το χατ τρικ, με το οποίο οδήγησε την Ρεάλ στο να περάσει νικηφόρα και μάλιστα με ανατροπή (1-4) από το «Μεντιθορόθα» της Αλαβές και να συνεχίσει μόνη στην κορυφή.

Στην πραγματικότητα το σκορ δεν λέει την αλήθεια του αγώνα. Οι Μαδριλένοι δεν ήταν τόσο καλοί. Στάθηκαν και τυχεροί. Μόλις στο 7' βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ μετά την λανθασμένη εκτίμηση του Κέιλορ Νάβας σε παράλληλη σέντρα, με τον Ντεϊβέρσον να βάζει το τέταρτο φετινό του στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα. Ο Μπέιλ εκτέλεσε φάουλ και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε αμφισβητούμενη φάση (σ.σ.: δεν φαίνεται ξεκάθαρα όσα ριπλέι και αν είδαμε το εάν η μπάλα χτυπάει στο χέρι ή το κεφάλι του Ντεϊβέρσον). Ο Ρονάλντο (17') ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε.

Στο 33' ο ίδιος ήταν που σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Φεδάν και βρέθηκε στην αριστερή γωνία του Πατσέκο για το 1-2. Στην επανάληψη χρειάστηκε να νικήσει ο Κέιλορ Νάβας (47') σε τετ α τετ τον Καμαράσα, για να μην ισοφαριστεί η Ρεάλ. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, ώσπου στο 78' δόθηκε νέο αμφισβητούμενο πέναλτι στη Ρεάλ (σ.σ.: αυτό ήταν ξεκάθαρα τραβηγμένο από τα μαλλιά) σε φάση από εκτέλεση κόρνερ. Μόνο που αυτή τη φορά ο Πατσέκο...ψάρεψε τον CR7 και τον άφησε να ισοφαρίζει το Ούγκο Σάντσες ως ο παίκτης με τα περισσότερα χαμένα πέναλτι (9) στην ιστορία της La Liga.

Στο 83' ήταν η σειρά του Μοράτα. Η κλασική πλέον αλλαγή του Ζιζού με τον Ισπανό φορ στη θέση του Μπενζεμά, απέδωσε και πάλι. Ο Μαρσέλο έστειλε την τρομερή 40άρα μπαλιά στον βηματισμό του Μοράτα που το τελείωσε ιδανικά με λομπίτσα δίχως κοντρόλ. Είναι η τέταρτη φορά που μπαίνει αλλαγή και το βάζει (Σπόρτινγκ Λ. Λέγκια, Μπιλμπάο). Τελικά πριν το φινάλε έκανε και ο Ρονάλντο την τριπλέτα που ήθελε. Αφού έπαιξε το 1-2 με τον Μαρσέλο, πλάσαρε εύκολα για να ξεπεράσει τον Μέσι ως εκείνος με τα περισσότερα χατ τρικ (38) στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

* Ο Ρονάλντο έχει σκοράρει κόντρα σε 31 διαφορετικές ομάδες στην La Liga. Μόνο ο Αλφρέδο Ντι Στέφανεο έχει βάλει γκολ σε περισσότερες (35)!

* Η Ρεάλ δέχεται γκολ για εννέα διαδοχικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Το χειρότερο σερί της από το 2010!

Αλαβές (Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο): Πατσέκο, Αλέξις, Φεδάλ, Ραούλ Γκαρθία, Φεμενία, Τεό, Καμαράσα, Μανού Γκαρθία (62' Κρίστιτς), Τόρες (83' Σάντος), Εντγκαρ (66' Κατάι), Ντεϊβέρσον

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Πέπε (23' Νάτσο), Βαράν, Ναντίλο, Μαρσέλο, Κόβατσιτς, Κρόος, Ισκο, Μπέιλ (87' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (67' Μοράτα).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα