Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

Γιώργος Ντυμένος
Ξάνθη - Κέρκυρα 0-0

bet365

Η Ξάνθη είχε την κατοχή, η Κέρκυρα έμοιαζε περισσότερο επικίνδυνη στην κόντρα, ωστόσο καμία εκ των δύο δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 στα Πηγάδια αποτελεί την 9η ισοπαλία σε 13 ματς των δύο ομάδων!
Λένε πως οι παραδόσεις είναι για να... σπάνε. Αλλά πλέον η Ξάνθη και η Κέρκυρα το έχουν κάνει συνήθειο να μην υπάρχει νικητής στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η 13η στην ιστορία τους και η ένατη που έληξε ισόπαλη. Μετά από ένα ματς που κατά πάσα πιθανότητα γρήγορα θα ξεχαστεί. Αλλά και που σε γενικές γραμμές αφήνει και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες. Οι μην Θρακιώτες έμειναν για πέμπτο σερί ματς αήττητοι, οι δε Φαίακες έδωσαν συνέχεια στη νίκη επί του Αστέρα, με έναν εκτός έδρας βαθμό.
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα πως ολοκληρώθηκε με κατοχή μπάλας 67%-33% υπέρ των γηπεδούχων (ανούσια σε μεγάλο βαθμό όπως θα δείτε παρακάτω) και ότι όλες οι τελικές των φιλοξενουμένων έγιναν σχεδόν μόνο από τον Τουράμ (6/7).
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 4-2-3-1. Ο Ζίφκοβιτς ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Γουάλας αριστερό μπακ, οι Φλίσκας, Λισγάρας στα στόπερ και ο Μπαξεβανίδης δεξί μπακ. Οι Ντε Λούκας, Καμαρά στον άξονα, ο Λάζιτς μπροστά τους, οι Νιέτο, Λουσέρο στα άκρα και ο Γιουνιές μοναδικός προωθημένος.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν παρόμοια διάταξη. Ο Κουτζαβασίλης ήταν στο τέρμα και οι Ζαραδούκας, Ιωάννου, Βενέτης, Σπίνουλας στην άμυνα. Οι Σιόντης, Νίκιτς στον άξονα, ο Επστάιν σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, οι Ζορμπάς, Κόντος στα άκρα και ο Τουράμ στην κορυφή της επίθεσης.
Κατοχή εσείς, δοκάρι εμείς
Το ματς ξεκίνησε με την Ξάνθη να δείχνει διατεθειμένη να βγει μπροστά. Αρχισε σχετικά ορεξάτη. Κέρδισε κάποια κόρνερ, ενώ με σέντρες ή στημένες μπάλες προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στην περιοχή της Κέρκυρας. Στά πρώτα 15 λεπτά περίπου το κατάφερε ως έναν βαθμό, αλλά μετά το παιχνίδι... κύλησε ραμμένο στα μέτρα των φιλοξενουμένων. Οι οποίοι έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, που κρατούσαν μπάλα, αλλά δεν... έκαναν κάτι. Αντίθετα εκείνοι έβγαιναν πολύ έξυπνα στην κόντρα και μάλιστα με τον Τουράμ στο 38' απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Το φινάλε του πρώτου 45λεπτου βρήκε τις δύο ομάδες να ισόπαλες 0-0, με την Ξάνθη να έχει κατοχή μπάλας 70%, αλλά όχι μόνο να μην απειλεί ουσιαστικά, αλλά η Φαίακες να έχουν την κλασική ευκαιρία του αγώνα.
Κάπως ανέβηκαν, αλλά....
Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο. Ομως κάπου στο 60' τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Γιουνιές άρχισε να βρίσκει διαδρόμους κάτι που μέχρι τότε φάνταζε... αδύνατο και έτσι οι Θρακιώτες ξεκίνησαν να απειλούν με τον Τυνησία. Πατούσαν περιοχή, οι αλλαγές του Λουτσέσκου βοήθησαν και ο ρυθμός ανέβηκε. Η Κέρκυρα είχε «θέμα» ώστε να «παγώσει» και πάλι τον ρυθμό, όμως στο 73' με τον Τουράμ και πάλι άγγιξε το γκολ. Στα τελευταία 15 και κάτι λεπτά, οι δύο ομάδες έδειξαν ξεκάθαρα... τις διαθέσεις τους. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν φουλ επίθεση και πλέον είχαν μία διάταξη 4-1-4-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι «γέμισαν» τον άξονά τους. Ετσι φαίνονταν πως η Ξάνθη θα τα έπαιζε... όλα για όλα για τη νίκη, ενώ η Κέρκυρα είχε ως πρωταρχικό στόχο να διασφαλίσει τον βαθμό – λογικά αφού έπαιζε εκτός – και να «χτυπήσει», αν μπορέσει, στην αντεπίθεση. Τίποτα από τα δύο δεν έγινε....
ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Φλίσκας, Λουσέρο, Καμαρά, Λάζιτς, Ντιέτο (55' Τριάδης), Ντε Λούκας (77' Ορφανίδης), Γιουνές (80' Ράνος).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζαραδούκας, Ιωάννου Σιόντης, Σπίνουλας, Νίκιτς, Κόντος (90'+2' Ανδρεόπουλος), Ζορμπάς (80' Ντουαλά), Επστάιν (67' Γκόμες), Τουράμ.
MVP: Μπράνισλαβ Νίκιτς. Ξεκάθαρα. Ο Βόσνιος μέσος μπορεί να μην είναι «εμπορικό» όνομα, μπορεί στα μέρη μας για καιρό να έκανε το αγροτικό του σε Ζάκυνθο, Αναγέννηση Καρδίτσας και να ντεμπουτάρισε στην Σούπερ Λιγκ στα 33 του, αλλά αξίζει τα λεφτά του. Σήμερα κυριάρχησε στα χαφ. Εκλεψε 10 φορές μπάλα – 48 είχε συνολικά η Κέρκυρα – πρέσαρε, πίεζε, ενώ είχε και μία επέμβαση.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ολοι οι αμυντικογενείς παίκτες της Κέρκυρας. Μετά τον Νίκιτς, βρίσκονται μαζί στη δεύτερη σειρά των διακριθέντων. Κόντρα σε μία ομάδα που είχε κατοχή μπάλας 67%, δέχθηκαν μόνο έξι τελικές, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν μέσα από τη περιοχή τους. Αριθμός πάρα πολύ μικρός. «Καθάριζαν» τα πάντα. Από τον Κουτζαβασίλη, μέχρι τα «εξαρο-οκτάρια».
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νιέτο. Οχι μόνο γιατί ήταν η πρώτη αλλαγή της Ξάνθης. Ο Ισπανός δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά και δεν είναι τυχαίο πως οι γηπεδούχοι «τσούλησαν» λίγο την μπάλα μόλις αντικαταστάθηκε. Ο Ισπανός είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά σήμερα ήταν «σκιά» του εαυτού του. Αν και έπαιξε μόνο 55' λεπτά, ήταν τρίτος σε λάθη παίκτης της ομάδας και είχε μόλις ένα εύστοχο γέμισμα.
Η ΓΚΑΦΑ: Σε ένα τέτοιο ματς, δεν έγινε κάποια φάση που να «διεκδικεί» αυτόν τον τίτλο. Ομως θα μπορούσε να μπει η «ανάπτυξη» της Ξάνθης κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Οπου με κατοχή μπάλας 70%, δεν είχε μία ουσιαστικά καλή φάση. Οι Φαίακες την «εγκλώβισαν», όπως ακριβώς είχε κάνει εκείνη στα Χανιά πριν από μία εβδομάδα.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Νεοφυτιάδης και οι βοηθοί του πέρασαν απαρατήρητοι. Αυτόματα παίρνουν το credit. Σίγουρα τους «βοήθησε» ο αγώνας καθώς δεν είχε την δύσκολη φάση. Αλλά και εκείνοι ήταν κοντά σε όλες και είχαν ως επί το πλείστον σωστές υποδείξεις.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Πρόκειται για ένα ζευγάρι... εθισμένο στις ισοπαλίες. Πλέον μετρά 9/13. Βάση την εικόνα του ματς, το τελικό σκορ κρίνεται δίκαιο. Αν υπήρχε νικητής, σε τέτοιους αγώνες, θα κρίνονταν στο ένα γκολ. Η Κέρκυρα το «άγγιξε» το πρώτο ημίχρονο σε μία φάση, η Ξάνθη στο δεύτερο με τον Γιουνιές, αλλά σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα