ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0

Νίκος Ρόλλας
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0

bet365

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε σε ροντέο με δύο αποβολές, στο δεύτερο ο Πανιώνιος είχε μια ανούσια υπεροχή, ωστόσο η ΑΕΛ ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα δυο φορές από στημένες φάσεις, παίρνοντας μια νίκη-ανάσα (2-0) για τη συνέχεια!

Σε ένα ματς που κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα, το πάθος της ΑΕΛ και η αδυναμία του Πανιώνιου να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του, η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη κατάφερε να πάρει την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 των «κυανέρυθρων».

Έτσι έπαιξαν
Ο Άγγελος Αναστασιάδης, σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου στην Τούμπα, κράτησε μόλις δύο παίκτες στην εντεκάδα, έχοντας τον Ξενοδόχοβ στο τέρμα, και τους Ρέντσα, Φάρκα, Γιοβάνοβιτς και Κόντορ στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Γκόλιας και Φατιόν ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Ουρτάδο, Βαρέλα και Αβραάμ να βοηθούν τον Ναζλίδη στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, επέλεξε και αυτός το κλασσικό 4-2-3-1, με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τους Βλάχο, Οικονόμου, Ρισβάνη και Αντωνιάδη να αποτελούν την αμυντική τετράδα, έχοντας τους Κόρμπο και Σιώπη μπροστά τους. Πίσω από τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, ήταν ο Φούντας από δεξιά, ο Μπεν από αριστερά και ο Μασούντ κεντρικά.

Ποια μπάλα; Μόνο ξύλο!
Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Αντιθέτως, το σκληρά μαρκαρίσματα και το... ξύλο μεταξύ των ομάδων ήταν περισσότερα. Πολύ περισσότερα για την ακρίβεια, ειδικά απο τη στιγμή που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με το πέναλτι Βαρέλα στο 11'. Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει, καθώς μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ουρτάδο στον Φούντα, οι δύο παίκτες πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να αντικρίσουν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα.

Παρά τους ανοιχτούς χώρους όμως, που υπήρχαν στο γήπεδο, ούτε η ΑΕΛ, ούτε ο Πανιώνιος κατάφεραν να φανούν απειλητικοίο. Ακόμη και το δοκάρι που είχαν οι γηπεδούχοι στο 28΄με τον Αβραάμ, ήταν με διαγώνιο σουτ από την γωνία της μεγάλης περιοχής που εκ πρώτης όψεως δεν έδειχνε και τόσο απειλητικό για την εστία του Γιαννιώτη, ο οποίος όμως δεν είχε λάβει σωστή θέση.

Κυριαρχία, χωρίς ουσία
Στην επανάληψη η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε... Τα σκληρά μαρκαρίσματα μειώθηκαν αισθητά και όσο περνούσε ο χρόνος ο Πανιώνιος κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας χωρίς υπερβολή την Λάρισα στο δικό της 1/3 του γηπέδου. Ωστόσο αυτή η υπεροχή των παικτών του Βλάνταν Μοιλόγεβιτς ήταν χωρίς ουσία. Και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι είτε θα τα χάλαγαν στην τελική πάσα ή ο παίκτης που θα βρισκόταν σε θέση βολής θα ήταν ο πιο ακατάλληλος, όπως έγινε δύο φορές. Μία με τον Τασουλή στο 54' και μία με τον Ρισβάνη στο 75'.

Έτσι η ΑΕΛ που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και σε αντεπιθέσεις με τον Αβραάμ, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κατάφερε όχι απλά να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, αλλά σε μία από τις λίγες κόντρες που βγήκε, να κερδίσει ένα φάουλ σε εξαιρετική θέση. Ο Ναζλίδης ανέλαβε την εκτέλεση του και «κλείδωσε» τη νίκη για την ΑΕΛ με 2-0.

ΑΕΛ: Ξενοδόχοβ, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (70' Ποτουρίδης), Φάρκας, Κόντορ, Πολ, Ρέντσας, Βαρέλα (55΄Ντέλετιτς), Ναζλίδης, Αβραάμ, Φατιόν (90΄Ναβάρο).

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος (67΄Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης (46΄Τασουλής), Κόρμπος (84' Ενγκόγκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Μασούντ, Ανσαριφάρντ.

MVP: Τον τίτλο διεκδικούν ο Βαρέλα και ο Ναζλίδης. Ο πρώτος γιατί κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η ΑΕΛ, ενώ ο δεύτερος γιατί σε ένα σημείο που ο Πανιώνιος έπαιζε μονότερμα κατάφερε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του να «κλειδώσει» τη νίκη για τους γηπεδούχους.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σπύρος Ρισβάνης. Μπορεί η ομάδα του να έχασε με 2-0, μπορεί να είναι στόπερ, αλλά είχε τις περισσότερες τελικές του Πανιώνιου στο AEL FC Arena, εκ των οποίων η μία σταμάτησε στο δοκάρι του Ξενοδόχοβ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Μασούντ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Πανιώνιο στο δημιουργικό κομμάτι. Τις περισσότερες φορές που η μπάλα πήγαινε στα πόδια του, έκανε κατάχρηση με αποτέλεσμα να δίνει χρόνο στους αντιπάλους να τον μαρκάρουν και εν τέλει να του την πάρουν.

Η ΓΚΑΦΑ: Κάποια μεγάλη χαμένη ευκαιρία δεν υπάρχει από τις δύο ομάδες, όμως γκάφα είναι η αντίδραση του Φούντα στην φάση της διπλής αποβολής. Το μαρκάρισμα του Ουρτάδο ήταν για κόκκινη κάρτα και αν δεν αντιδρούσε παρορμητικά, κατά πάσα πιθανότητα ο Πανιώνιος θα έπαιζε για 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε η Λάρισα ήταν σωστό, καθώς ο Σιώπης βρήκε τα πόδια του Βαρέλα. Σωστές επίσης τόσο η αποβολή του Ουρτάδο για το μαρκάρισμα, αλλά και την χειρονομία του στον Φούντα, όσο και του παίκτη του Πανιώνιου, κατευθύνθηκε επιθετικά στον αντίπαλό του και του έκανε χειρονομία. Από εκεί και πέρα όμως ο διαιτητής Καλογερόπουλος φέρει ευθύνη για την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όπου επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα. Θα μπορούσε να είχε δώσει και ένα ακόμη πέναλτι στην ΑΕΛ, σε κεφαλιά του Ρισβάνη, ο οποίος δεν βρήκε μπάλα, αλλά τον Βαρέλα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη χάρη στο πάθος (σ.σ το οποίο κάποιες φορές ήταν υπέρμετρο) και τις αντοχές των παικτών της. Αντιθέτως ο Πανιώνιος πληρώνει το επιθετικό του πρόβλημα, καθώς αν δεν βοηθήσουν οι Ιρανοί δεν μπορεί να απειλήσει τους αντιπάλους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς (70’ Ποτουρίδης), Φάρκας, Γκόλιας, Κοντόρ, Ουρτάδο, Φατιόν (90+1’ Ναβάρο), Βαρέλα (55’ Ντέλετιτς), Αβραάμ, Ναζλίδης.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης (46’ Τασουλής), Βλάχος (67’ Μασούρας), Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος (84’ Ενγκόνγκ), Σιώπης, Φούντας, Μπεν, Ανσαριφάρντ, Σοτζέι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα