Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Ολυμπιακός 0-1 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο Περιστέρι απέναντι στον μαχητικό και καλά διαβασμένο Ατρόμητο, αλλά κατάφερε να πάρει την έκτη σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις με κεφαλιά του Ιντέγε στο 54'! Ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ατρόμητου και δεν του έδωσε πέναλτι ο Δελφάκης. Τα έκαναν... θάλασσα οι βοηθοί.
Είδε και... έπαθε για να περάσει από το Περιστέρι ο αρκετά κακός Ολυμπιακός. Τον... έσωσαν ο Φορτούνης και ο Ιντέγε στην φάση του 54' που έγινε το 0-1. Προηγουμένως όμως το διαιτητικό τρίο είχε ακυρώσει κακώς (σ.σ. στο α' μέρος) κανονικό τέρμα της ομάδας του Ατρόμητου, έχοντας υποπέσει και σε άλλα λάθη. Στο στραγάλι μπορείτε να διαβάσετε για τις επίμαχες φάσεις του ματς.
ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ
Πριν την σέντρα οι παίκτες του Ατρόμητου άφησαν λουλούδια στην εξέδρα για έναν φίλαθλο της ομάδας του Περιστερίου που έφυγε από την ζωή. Χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο.
Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Με ίδια διάταξη και οι δύο αντίπαλοι. Με 4-2-3-1 ο Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ - Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης - Κεϊτά, Μπάγκα - Βασιλείου, Ούμπιδες,Στόϊτσεφ - Λε Ταλέκ. Ο Κορακάκης είχε την ατυχία να δει τον Τόνσο να τραυματίζεται και να ξεκινάει στην θέση του ο Μπάγκα. Ο Τόνσο υπέστη ένα τράβηγμα και τέθηκε off.
Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός - με τον Μπέντο να μην κάνει εκπλήξεις - ξεκίνησε τον αγώνα ως εξής: Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας και αριστερά ο Ρέτσος και κέντρο άμυνας με Μποτία και Ντα Κόστα. Στον άξονα οι Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς, επιτελικός ο Φορτούνης, πλάγιοι επιθετικοί οι Σεμπά και Ελιουνούσι και φορ ο Ιντέγε.
ΜΕ ΠΙΕΣΗ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στον αγώνα και ζήτησε από νωρίς το γκολ. Απείλησε αισθητά και ενώ είχε (σωστά) παράπονα για υποδείξεις οφσάιντ αλλά για χέρι - πέναλτι του Ντα Κόστα, στο ξεκίνημα της φάσης του οποίου ωστόσο φαίνεται λίγο εκτεθειμένος ο Στόιτσεφ. Ο Ολυμπιακός είχε την φάση του 10' με τον Ιντέγε και το σουτ του Ελιουνούσι στο 13'.
Από την αρχή το παιχνίδι είχε ρυθμό, πάνω κάτω την μπάλα και τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ. Στο 18' ο Ελιουνούσι σούταρε ξανά με την μπάλα να μπλοκάρεται.
ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΪΤΣΕΦ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΪΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
Στο 19ο λεπτό ο Ατρόμητος έβγαλε την πιο μεγάλη φάση έως εκείνη την στιγμή του ματς. Ο Λε Ταλέκ "έσπασε" την μπάλα στον Στοϊτσεφ, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έχασε απίστευτο τετ α τετ.
Ο Κορακάκης στην ροή του αγώνα έκανε το εξής τρικ: έβαλε τον Κεϊτά σε ρόλο επιθετικού χαφ στις επιθέσεις του Ατρόμητου. Δηλαδή λειτουργούσε ως αντί-Ούμπιδες. Όταν αμυνόταν ο Ατρόμητος πήγαινε πάνω στον Μιλιβόγεβιτς και ο Ούμπιδες στον Μάρτινς. Οι Περιστεριώτες ουσιαστικά είχαν βάλει ένα μίνι... μπλόκο στον Σέρβο, περιορίζοντάς τον αρκετά. Στο 25ο λεπτό ο Στοϊτσεφ βγαίνει σε θέση βολής μετά από διπλό λάθος του Ρέτσου αλλά το σουτ του ήταν πάλι έξω. Μέχρι εκείνο το σημείο εάν έπρεπε να βάλει γκολ μία ομάδα αυτή δεδομένα ήταν ο Ατρόμητος.
Στο 27' ο Λε Ταλέκ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, μετά από μπαλιά του Στόϊτσεφ, αλλά ο επόπτης σηκώνει λανθασμένα το σημαιάκι του για οφσάιντ στον Γάλλο, ο οποίος καλύπτεται. Ένα γκολ λοιπόν που κακώς ακυρώθηκε. Στο 43' υπήρξε ξανά φάση για τον Ατρόμητο με κεφαλιά του Βασιλείου από λάθος διώξιμο του Ντα Κόστα που πέρασε έξω.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΑΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΙΝΤΕΓΕ
Στο 54ο λεπτό και ενώ είχε προηγηθεί διακοπή για ένα μπουκάλι που έπεσε δίπλα στον Ντα Κόστα ο Ολυμπιακός σκόραρε. Έπειτα από τρομερή αδράνεια της άμυνας ο Φορτούνης έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα με φάλτσο προς τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός αφύλακτος στην μικρή περιοχή με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η μπάλα στην γωνία του Γκορμπούνοφ που δεν κατάφερε να αντιδράσει.
ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 4-3-3 Ο ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ
Η αντίδραση του Κορακάκη ήταν να αλλάξει σύστημα. Να βάλει στον αγώνα τον Μπρίτο και να πάει το σχήμα του Ατρόμητου σε 4-3-3. Στο 66ο λεπτό ο Μιλιβόγεβιτς είχε ένα σουτ έξω και στην συνέχεια το ματς έγινε πιο σκληρό και δυνατό. Στο 70' ο Ιντέγε έχασε νέα ευκαιρία από πάσα Ρέτσου. Έπεσε σωστά ο κίπερ του Ατρόμητου που έβγαλε την μπάλα.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Ο ΚΑΠΙΝΟ
Στο 81' ο Στοϊτσεφ βγήκε απέναντι από τον Καπίνο. Στόπαρε και σούταρε με τον Καπίνο να πέφτει με τα πόδια και να βγάζει την μπάλα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι ως προς τον δείκτη του σκορ.
MVP: Ιντέγε. Και μόνο για το τέρμα του αναδεικνύεται σε MVP σε μία δύσκολη βραδιά για τον Ολυμπιακό. Από κοντά και ο Καπίνο με καίριες επεμβάσεις και ειδικά στο 81'.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Κεϊτά με τον Ούμπιδες έχουν κάνει πολλή και σκληρή... δουλειά άξονα, περιορίζοντας αισθητά τον Μιλιβόγεβιτς και τον Μάρτινς ειδικά στο α' μέρος. Εδώ μπαίνει ο Φορτούνης όχι για την συνολική εικόνα του αλλά μόνο και μόνο για την φάση του γκολ με την σέντρα του. Και φυσικά και ο Ελιουνούσι που συνολικά έχει πάει ιδιαίτερα καλά.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα του Ολυμπιακού κυρίως στο πρώτο 45λεπτο. Και ο άξονας δεν πήγε τόσο καλά αλλά οι ακραίοι μπακ και οι στόπερ των Πειραιωτών ήταν σε κάκιστη ημέρα. Εδώ μπαίνει και ο Στόϊτσεφ για τις ευκαιρίες που έχει χάσει για γκολ.
Η ΓΚΑΦΑ: Προφανώς και ανήκει στην άμυνα του Ατρόμητου την στιγμή του γκολ του Ιντέγε. Ήταν σε άλλο... γήπεδο.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ατρόμητος διαμαρτύρεται ορθώς για δύο λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ στο α' ημίχρονο. Στην δεύτερη φάση, μάλιστα, ο Λε Ταλέκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός βιάστηκε να σηκώσει τη σημαία, μιας και υπήρχαν εκτεθειμένοι παίκτες των γηπεδούχων, αλλά όχι ο σκόρερ.
Στο 8' ο Ντα Κόστα βρήκε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής χωρίς ο Δελφάκης να σφυρίξει κάτι. Ήταν πέναλτι, ωστόσο στο ξεκίνημα της συγκεκριμένης φάσης φάνηκε να είναι σε οριακή θέση οφσάιντ ο Στόϊτσεφ, με τον επόπτη να μην σηκώνει σημαία. Στην πτώση του Κεϊτά μέσα στην περιοχή ο διαιτητής ήταν κοντά και ορθώς δίνει κίτρινη κάρτα στον μέσο του Ατρομήτου για «θέατρο». Οι Περιστεριώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χτύπημα εκτός φάσης του Φιγκέιρας στον Στόιτσεφ, ο οποίος είχε ένα σκίσιμο στο χείλος. Επίσης για ένα χτύπημα Ιντέγε σε Κατράνη αλλά ο διαιτητής ήταν πολύ κοντά και το πήρε πάνω του. Στο 7ο λεπτό ορθώς ο Στοϊτσεφ υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ενώ έχει σκοράρει. Και οι δύο ομάδες έχουν από την άλλη κάποια παράπονα για μαρκαρίσματα και κάρτες.
Στον Ολυμπιακό έχουν ζητήσει πέναλτι του Λαζαρίδη στον Ελιονούσι στο δεύτερο ημίχρονο και μία 2η κίτρινη στον Κεϊτά για σκληρό φάουλ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος ήταν μαχητικός, δυναμικός και έβαλε για τα καλά... δύσκολα στον Ολυμπιακό, ωστόσο πέραν της φάσης που σωστά φωνάζει για το ακυρωθέν τέρμα του, στην τελική προσπάθεια αποδείχθηκε αναποτελεσματικός και αυτό και... πλήρωσε. Βάσει εικόνας, απόδοσης και ευκαιριών άξιζαν τη νίκη οι γηπεδούχοι. Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήταν κακός στο α' μέρος, βελτιώθηκε στην επανάληψη και ήταν ουσιαστικός ως προς το σκοράρισμα στην φάση του γκολ του Ιντέγε. Και προφανώς αυτή η στιγμή έκανε και την διαφορά για να περάσει νικηφόρα από το Περιστέρι με σκορ 1-0.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης, Κιβρακίδης, Ουμπίδες, Στόιτσεφ (85’ Παπαδόπουλος), Βασιλείου (72’ Λημνιός), Κεϊτά, Μπάγκα (64’ Μπρίτο) και Λε Ταλέκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (88’ Ρομαό), Σεμπά, Ελιουνούσι (85’ Πάρντο) και Ιντέγε.
SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ 2016/17 – 9η αγωνιστική
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 1 * 29/10/2016 * 19.30
ΓΗΠΕΔΟ: Δημ. Περιστερίου
ΣΚΟΡΕΡ: - / 54’ Ιντέγε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαν. Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθ. Κουρέντας (Τρικάλων), Παν. Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37’ Κατράνης, 45’ Κεϊτά, 46’ Κιβρακίδης, 90+1’ Λε Ταλέκ, 90+4’ Μπρίτο / 90+1’ Φιγκέιρας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα