«Εκεί θα κριθεί το Ιωνικός-Προοδευτική»

«Εκεί θα κριθεί το Ιωνικός-Προοδευτική»

bet365

Ο εκ των πρωταγωνιστών του Ιωνικού, Μιχάλης Κατσίκιας, ο οποίος ξεκίνησε από τους «βυσσινί», μίλησε στο gazzetta.gr το μεγάλο τοπικό ντέρμπι Ιωνικού-Προοδευτική, τους στόχους της ομάδας του αλλά και τις ιδιαιτερότητες του εν λόγω ματς!

Όταν παίζει Ιωνικός-Προοδευτική ή και το αντίστροφο μια... γειτονιά χωρίζεται στα δύο. Κορυδαλλός και Νίκαια, δύο περιοχές που τις ενώνουν τόσα πολλά υπάρχει κάτι που τις χωρίζει: Το ντέρμπι μεταξύ των «βυσσινί» και των «rangers».

Ο Μιχάλης Κατσίκιας, που παίζει τα τελευταία 3 χρόνια στην ομάδα της Νίκαιας μίλησε στο gazzetta.gr για το ντέρμπι που είναι θα... χωρίσει και πάλι, ύστερα από τόσα χρόνια, την ίδια γειτονιά.

Υπάρχει κάτι που να «ενώνει» σήμερα αυτό το παρελθόν... μίσους; Ο 26χρονος που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Προοδευτική, τα τελευταία τρία χρόνια πρωταγωνιστεί με τη φανέλα του Ιωνικού!

Η συνέντευξή του στο gazzetta.gr:

Ιωνικός - Προοδευτική ύστερα από τόσα χρόνια και πάλι αντιμέτωποι. Τα συναισθήματα που γεννά αυτό το τοπικό ντέρμπι;

«Νομίζω ότι είναι ένα ματς στο οποίο θα ήθελε να παίξει οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι το πάθος και η δίψα για τη νίκη είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν τον παίχτη την ώρα του παιχνιδιού».

Είσαι ένα παίκτης που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Προοδευτικής αλλά πρωταγωνίστρια πια για τον Ιωνικό.

Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες της Προοδευτικής 6 ετών και έφυγα 11. Έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από τότε και εδώ και 3 χρονιά ανήκω στην οικογένεια του Ιωνικού. Το μόνο που με νοιάζει είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή για να πετύχουμε τους στόχους μας...

Ποιο είναι το στοιχείο της ομάδας σας για φέτος; Είδαμε και κόντρα στον Εργοτέλη που έχει στόχο την άνοδο ήσασταν εξαιρετικοί κ πήρατε τη νίκη.
«Θεωρώ ότι το στοιχείο της φετινής ομάδας είναι η ομοιογένεια. Ο περσινός κορμός μαζί με τα παιδιά που ήρθαν φέτος έχουμε ταιριάξει απόλυτα. Η διοίκηση έχει κάνει πολύ καλές επιλογές και αυτό νομίζω βγαίνει και στο γήπεδο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δίνουν το 100% στο παιχνίδι και αυτό έγινε και με τον Εργοτέλη».

Τι διάφορες έχει ο φετινός Ιωνικός από τον περσινό; μπορεί να πανηγυρίσει την άνοδο;

​«Είναι δυο χρονιές εντελώς διαφορετικές. Πέρυσι την ομάδα την έτρεχε ο κόσμος του Ιωνικού, άνθρωποι μεροκαματιάρηδες που αγαπάνε την ομάδα και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σωθεί η χρονιά. Φέτος η ομάδα οικονομικά εκπέμπει υγειά με αποτέλεσμα να έρθουν παίχτες στην ομάδα που σε συνδυασμό με τα περσινά παιδιά όλοι μαζί θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ κάλο σύνολο ώστε να έχουμε υψηλότερους στόχους».

Που θα κριθεί το ματς

«Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στην δύναμη και στο πάθος. Σίγουρα παίζει ρόλο και η ποιότητα των παιχτών αλλά νομίζω ότι τα δύο παραπάνω στοιχεία είναι αυτά που θα κρίνουν τον νικητή».

Η γνώμη σου για την παρουσία του Πατσατζόγλου στην Προοδευτική και τη μεταγραφή του λίγες μέρες πριν το έταξε σας ντέρμπι;

«Η παρουσία του Πατσατζόγλου όπως και του Ηλία Κυριακίδη από την πλευρά του Ιωνικού είναι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τιμούν το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και παράλληλα δείχνουν ότι το επίπεδο πλέον αρχίζει και γίνεται πιο ανταγωνιστικό. Εύχομαι να υπάρχουν ανάλογες ενέργειες απ' όλες τις ομάδες της κατηγορίας μας».

Οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Σε μικρότερη ηλικία οι στόχοι μου ήταν να κάνω μια καλή σεζόν ώστε να πάρω μια καλή μεταγραφή. Στα 26 μου πλέον ο στόχος μου είναι να παλεύω για τη νίκη κάθε Κυριακή με την ομάδα του Ιωνικού και να πανηγυρίσω την άνοδο στην Β' εθνική».

Τι πρέπει να διαθέτει μια ομάδα της γ εθνικής για να πανηγυρίσει την άνοδο ;

«Η Γ' εθνική είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία. Κάνω πρωταθλητισμό όλα τα χρόνια που αγωνίζομαι σε αυτή και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι τα μεγάλα μπάτζετ δεν κάνουν απαραίτητα μια καλή ομάδα. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα κάρμα παιχτών της κατηγορίας και κάποιες πολύ συγκεκριμένες προσθήκες ποδοσφαιριστών με μεγαλύτερες παραστάσεις».

Η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικό. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες,με καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς προπονητές. Δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση εύκολο παιχνίδι αν δεν τα αντιμετωπίζεις όλα με την ίδια σοβαρότητα».

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα