Η προτομή του Παντελάκη στην Τούμπα

Η προτομή του Παντελάκη στην Τούμπα

Gazzetta team
Η προτομή του Παντελάκη στην Τούμπα

bet365

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός των γραφείων της Tούμπας θα τοποθετηθεί η προτομή του Γιώργου Παντελάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ.

Την προτομή του θρύλου της ομάδας επιμελήθηκε ο γλύπτης, Γιώργος Κικώτης, ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις εργασίες και στις αρχές Νοεμβρίου θα γίνει η τελετή αποκαλυπτηρίων.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Παντελάκης

«Ο Γιώργος Παντελάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Τούμπας), στις 30 Νοεμβρίου 1926 . Οι πρόσφυγες γονείς του, Δημήτρης και Ευαγγελία κατάγονταν από τη Σμύρνη της Μικράς Ασίας.

Σπούδασε στη Δημόσια Εμπορική Σχολή Θεσσαλονίκης και, μετά την αποφοίτησή του, ασχολήθηκε επιτυχώς με το εμπόριο (είδη υγιεινής).

Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στην οικογένεια του Α.Σ. ΠΑΟΚ και την υπηρέτησε από διάφορες διοικητικές θέσεις. Αρχικά στο τμήμα μπάσκετ, από το 1954 μέχρι το 1959, σταδιακά, ως βοηθός εφόρου, έφορος, προπονητής-κόουτς, κατακτώντας μαζί του τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο (περιόδου 1958-1959) στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Από το 1960 μέχρι το 1971 υπήρξε Γενικός Γραμματέας και στη συνέχεια Πρόεδρος από το 1975 μέχρι και το 1984. Στη διάρκεια και αυτής της θητείας του, επικεφαλής της ομάδας ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα Ελλάδος (1976).

Ο Γιώργος Παντελάκης καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των φιλάθλων ως ένας χαρισματικός, αξιόπιστος και δυναμικός αθλητικός παράγων και σύμβολο αφοσίωσης στο σύλλογο που διακόνησε επί δεκαετίες, σφραγίζοντας με την αγέρωχη προσωπικότητά του ένα μεγάλο και ένδοξο κομμάτι της ιστορίας του.

Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αθλητισμό και στον ΠΑΟΚ. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του σε τροχαίο ατύχημα, στις 2 Φεβρουαρίου 2009, κατά την επιθυμία του, διατέθηκε το σύνολο της περιουσίας του σε κοινωφελή έργα.

Με τη ζωή του, ο Γιώργος Παντελάκης αναγνωρίστηκε ως ένας εμβληματικός αθλητικός ηγέτης. Μετά τον θάνατό του, καταγράφηκε στη συλλογική συνείδηση ως ένας πραγματικός ευπατρίδης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα