ROGE25: Τα πρώτα ευρήματα και ο διάλογος για βελτίωση των συνθηκών στο ποδόσφαιρο γυναικών

Newsroom
ROGE 25
Το πρόγραμμα Raising Our Game Europe 2025, γνωστό και ως ROGE25, ενώνει 12 Συνδέσμους ποδοσφαιριστών από την Ευρώπη, κάτω από την ομπρέλα της FIFPRO, δίνοντας τους εργαλεία και πόρους για τη βελτίωση των συνθηκών στο γυναικείο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Η FIFPRO Europe εκτελεί το ROGE25 σε συνεργασία με τους Συνδέσμους ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστριών από επτά χώρες (Κύπρος, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία) και με τη συμμετοχή επίσης ακόμη 5 συνδέσμων (Αγγλία, Ελλάδα, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία). Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μπορντό.

Η πρώτη έκθεση έρευνας του ROGE25, η οποία χαρτογραφεί τα τρέχοντα επίπεδα επαγγελματισμού 12 ευρωπαϊκών χωρών, παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες Συνδέσμους. Η αναφορά απεικονίζει τα τρέχοντα πρότυπα και συνθήκες σε 12 ενότητες, γνωστές ως «Τροχός των Συνθηκών»:

  1. Συμβόλαια
  2. Υγεία και Ασφάλεια
  3. Προπόνηση & Περιβάλλον αγώνα
  4. Μισθοί & Αποζημιώσεις
  5. Φόρτος εργασίας
  6. Προώθηση
  7. Κοινωνική Προστασία
  8. Προστασία Δεδομένων
  9. Συνδικαλιστική Ελευθερία & Συλλογικές Διαπραγματεύσεις
  10. Διακρίσεις
  11. Πρόσβαση σε ένδικα μέσα
  12. Εκπαίδευση

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Σουηδία και η Αγγλία έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες ενώ η Κύπρος, η Σκωτία, η Γαλλία και η Ελλάδα έχουν αυτή τη στιγμή τη χαμηλότερη.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης διαδικτυακά εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων τα οποία βοήθησαν τους Συνδέσμους στο να διαμορφώσουν τη στρατηγική του ROGE25, με σκοπό την ανύψωση του επαγγελματισμού και των συνθηκών στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Έχουν προγραμματιστεί στη συνέχεια να πραγματοποιηθούν εργαστήρια παικτριών από τις συμμετέχοντες χώρες μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου 2024 όπως και μία εκδήλωση στο Μπιλμπάο της Ισπανίας ενόψει του τελικού του UEFA Women’s Champions League το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFPRO.»

Πηγή

 

Τελευταία Νέα