Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Το μεγαλύτερό της ταλέντο είναι ελληνόπουλο και οι Κροάτες θέλουν να αγωνιστεί στην Εθνική τους! (vid)

Ο Ιάσωνας

bet365

Ο 14χρονος και γεννημένος στην Ελλάδα, Ιάσωνας Νεμπής, θεωρείται και είναι το πιο μεγάλο ταλέντο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ήδη του έχει γίνει κρούση να αγωνιστεί με την Εθνική Κροατίας.

Των Πολύδωρου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Τομαρά

Αν και ελληνόπουλο ο 14χρονος Ιάσωνας ξεχωρίζει στην Κροατία. Γεννημένος στο Μαρούσι θεωρείται και είναι το πιο μεγάλο ταλέντο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και από τα τα τοπ στην Κροατία! Σε τέτοιον βαθμό που οι Κροάτες μέσω της Ομοσπονδίας τους, του έκαναν ήδη κρούση να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής της χώρας τους. Ο στόχος είναι να τον πείσουν να παίξει στην Εθνική Κροατίας U-15.

Πρόκειται για στράικερ και η Ομοσπονδία της χώρας ήδη κάνει επαφές με τους γονείς του. Πώς βρέθηκε όμως ο νεαρός Ιάσωνας Νεμπής (οι Κροάτες τον γράφουν Jason Nempis) των 6 γκολ σε 11 αγώνες φέτος με την ομάδα της Ντιναμό; Ο μπαμπάς του βρήκε δουλειά στο Ζάγκρεμπ εδώ και κάποια χρόνια ως CEO στην πιο μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών.

- Στο παραπάνω βίντεο τα γκολ του Ιάσωνα είναι από το 50ό λεπτό και μετά.

Ξεκίνησε να παίζει στη Λοκομοτίβα και από εκεί πήγε στη Ντιναμό. Χαρακτηρίζεται φοβερός φορ για την ηλικία του. Είναι γεννημένος το 2009 αλλά παίζει με παιδιά γεννημένα το 2008.

Πέρυσι έβαλε 32 γκολ σε 28 αγώνες. Φέτος παρότι παίζει με πιο μεγάλα παιδιά έχει 6 γκολ σε 11 αγώνες. Στα τελευταία 4 χρόνια με τη Λοκομοτίβα και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει βάλει 119 γκολ σε 97 αγώνες! Ο μικρός Ιάσωνας δεν έχει απλά προσαρμοστεί στη νέα του ποδοσφαιρική πραγματικότητα αλλά μιλάει και πολύ καλά κροατικά. Ουσιαστικά θεωρείται και είναι το next best thing του κροατικού ποδοσφαίρου σε αυτή τη θέση! Υπήρχε μάλιστα ένας αγώνας της Λοκομοτίβα που είχε νικήσει 9-0 τη Ρούντες και ο Ιάσωνας είχε βάλει 3 γκολ.

Η Λοκομοτίβα

@Photo credits: Η φωτογραφία είναι από το επίσημο site της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
 

Τελευταία Νέα