Αγγέλου: «Κέρδισε ο ενθουσιασμός»

Gazzetta team
Αγγέλου: «Κέρδισε ο ενθουσιασμός»

bet365

Ο ενθουσιασμός των νεαρών παικτών του Ολυμπιακού κέρδισε την εμπειρία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όπως τόνισε ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς, στον πάγκο των πρωταθλητών Ευρώπης, Βαγγέλης Αγγέλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Το μπάσκετ μας έχει διδάξει ότι γίνονται μεγάλες ανατροπές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει όταν βρίσκεται σε τέτοιο σημείο είναι να κάνεις ό,τι καλύτερο», είπε αρχικά και συνέχισε: «Μας είχαν πει ότι χάνουμε εύκολα διαφορές. Η χθεσινή (13/4) ήταν μαγική ανατροπή λόγω του μεγέθους του αντιπάλου».

Για το πότε πίστεψαν ότι μπορεί να «γυρίσει» το παιχνίδι: «Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας και ο καλός δείκτης προπόνησης έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπορεί να τελειώνει τα παιχνίδια με υψηλό ρυθμό. Το ίδιο κάναμε και με τη Σιένα, το ίδιο κάναμε και στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Είχαμε ενέργεια και απόθεμα στο τέλος».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο: «Εξηγείται αυτό που είδαμε. Το 90% των παικτών δεν είχαν εμπειρία από προηγούμενο final 4. Πόσο μάλλον από έναν τελικό; Υπάρχει και η ατομική προετοιμασία πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι κα κάποιοι δεν είχαν προηγούμενο. Χάσαμε πολλές βολές. Έχασε, βέβαια, και η ΤΣΣΚΑ στο τέλος και έγινε αυτό που έγινε»

Για το αν κέρδισε η ψυχή την ποιότητα: «Ήταν ένα ματς ανάμεσα στην ποιότητα - εμπειρία και στον ενθουσιασμό – ενέργεια. Το είχαμε. Το είχε πει και ο Ίβκοβιτς αυτό. Ζήτησε συνεχές τρέξιμο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό. Τελικά, τα καταφέραμε. Οι παίκτες είχαν τα απαιτούμενα ψυχοπνευματικά αποθέματα».

Για το αν χάρηκε όταν έδωσε το χέρι στον Καζλάουσκας: «Δεν σκεφτόμαστε έτσι. Ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι να διαχειριστούμε τα τελευταία λεπτά και τα τάιμ άουτ που δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε κάτι διαφορετικό. Ήρθαν όλοι οι Ρώσοι και μας έδωσαν τα χέρια μετά το ματς. Ήταν ωραίες εικόνες».

Για τις οδηγίες που έδωσαν στους παίκτες να αλλάξει η εικόνα: «Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει στις τάξεις του έναν προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα. Το να μπορέσει να εμπνεύσεις τους παίκτες παίζει μεγάλο ρόλο η προσωπικότητα του προπονητή. Η αλήθεια είναι ότι ήταν λίγο επιθετικός στα αποδυτήρια γιατί ήθελε να ξυπνήσει του παίκτες. Νομίζω ότι τα κατάφερε και με τη βοήθεια του Σπανούλη. Η εμφάνιση του Παπανικολάου και του Πρίντεζη, με τη συμμετοχή του Σπανούλη, ήταν οι αρχές της ανατροπής».

Για το αν προλαβαίνουν οι παίκτες να ξεκουραστούν, ενόψει των τελικών, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό: «Επιβάλλεται».

Για το αν μπορούν να επικεντρωθούν άμεσα στο νέο στόχο: «Θα το δούμε. Υπάρχει και ένα πρόγραμμα, το οποίο σε βοηθάει να μπεις στο πρόγραμμα».

 

Τελευταία Νέα