«Να το απολαύσουμε»

Gazzetta team
«Να το απολαύσουμε»

bet365

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσαν πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τόνισαν πως για τον Ολυμπιακό θα είναι μια απόλαυση.

Σε πολύ χαλαρό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του τελικού της Ευρωλίγκας. Ο Μίλος Τεόντοσιτς άρχισε να «κοκκινίζει» όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές του Γιόνας Καζλάουσκας με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και στη συνέχεια παραδέχτηκε πως αύριο το… Ολυμπιακό του συναίσθημα θα μείνει στην άκρη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αποκάλυψε που θα πάνε βόλτα οι παίκτες του (όπως έκανε το 1997) ενώ ο Γιόνας Καζλάουσκας εξήγησε πως απομένει ένα βήμα για τον μεγάλο του στόχο.

O εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Zόρντι Μπερτομέου, στην αρχική του τοποθέτηση αποκάλυψε και το που θα γίνουν τα επόμενα δύο Final Four της Ευρωλίγκας. Έχουμε καλά νέα και θέλουμε να τα ανακοινώσουμε. Το Final Four του 2013 στο Λονδίνο και το 2014 θα είναι και αυτό στο Λονδίνο. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν υπάρχει τέτοιο παρελθόν, οπότε είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες (AEG) που είμαστε μαζί έξι χρόνια. Έχουν κάνει φοβερές δουλειές στην Ευρώπη, βοηθάνε για να φτιάξουνε οι ομάδες γήπεδα και άλλα πολλά. Οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια συνεργασίας και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό.

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος της AEG (συνεργάτης της Ευρωλίγκας), Μάθιου Βαν Βεν τόνισε πως "η Ευρωλίγκα μπορεί να έχει καλά γήπεδα, έχει φοβερές ομάδες, προπονητές και παίκτες και είμαστε χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε και τους φιλοξενήσαμε σε Βερολίνο και Παρίσι και είμαστε περήφανοι και για το Λονδίνο. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναμένουμε να γίνει το ίδιο και στην Αγγλία. Ο Ζόρντι εξήγησε ποια είναι η συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια, οπότε δεν χρειάζεται να πω κι’ άλλα. Και εδώ στην Κωνσταντινούπολη".

Στη συνέχεια ο Ζόρντι Mπερτομέου (Εκτελεστικός διευθυντής Ευρωλίγκας) πήρε και πάλι τον λόγο. "Δεν είναι εύκολο να υπάρξει ομάδα από την Αγγλία, μπορείτε να ρωτήσετε και αυτούς τους ανθρώπους εδώ μπροστά μας (ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακού) για το πόσο δύσκολο είναι να φτάσουν ως εδώ. Αλλά αυτό έγινε και στο Βερολίνο και στο Παρίσι και στην Πράγα, δηλαδή δεν υπήρχε ομάδα από τη χώρα που το διοργάνωσε, αλλά είμαστε σίγουροι πως θα υπάρχουν γήπεδα. Πιστεύω πως αυτό το Final Four είχε sold out, δεν μπορεί κανείς να αγοράσει τώρα εισιτήρια, δεν υπάρχουν. Αλλά δεν μπορείς να ξέρεις εάν ο φίλαθλος που το πήρε θα έρθει ή όχι στο γήπεδο. Αλλά εγώ δεν είδα και τόσα άδεια καθίσματα, όσα λέτε δηλαδή".

Μετά ο λόγος πήγε στους πρωταγωνιστές με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να λέει: «Καλό απόγευμα σε όλους. Είναι ευχαρίστηση μου το γεγονός πως είμαι εδώ. Περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι αύριο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πιστεύω πως πρέπει να προετοιμάσουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό της Μπαρτσελόνα. Θα αλλάξουμε τακτική κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι πιο έμπειρη από την Μπαρτσελόνα, έχουμε παίξει μαζί τους δύο φορές στο TOP-16. Στο ένα το παλέψαμε και ήταν κλειστό το σκορ, αλλά στο δεύτερο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν πολύ πολύ καλύτερη από εμάς. Τώρα περιμένουμε ένα δύσκολο και διαφορετικό παιχνίδι αύριο. Xθες ο στόχος μας ήταν να σκοράρουμε πάνω από 70 πόντους, αν θέλετε κλειδιά από το χθεσινό παιχνίδι για το αυριανό, είναι δύσκολο γιατί οι δύο ομάδες είναι τελείως διαφορετικές. Θα πρέπει να έχουμε ακόμη καλύτερο έλεγχο του ρυθμού αύριο, αλλά και να έχουμε καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ γιατί ο Κιριλένκο και οι άλλοι παίκτες πηγαίνουν στο ριμπάουντ και δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Ίσως αυτό να είναι ένα “κλειδί” του τελικού. Οι ομάδες είναι διαφορετικές, δεν μπορούμε να παίξουμε πάρα πολύ καλύτερα από ότι χθες. Δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια εκτός από τα ριμπάουντ. Αύριο πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει αλλάξει ούτε έναν παίκτη από την αρχή της σεζόν, εμείς δεν είχαμε παίκτες του ΝΒΑ και ο Κιριλένκο ήταν από τους ελάχιστους που δεν έφυγαν. Για εμένα έχω προπονήσει πολλούς παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ομάδα με φοβερή παράδοση, αλλά νομίζω πως η φετινή προσπάθεια τους είναι καινούργια. Από το 2002 που ήμουν εκεί έχουν αλλάξει πολλά, αλλά συνεχίζω να έχω φίλους. Ο Ολυμπιακός, στο ξεκίνημα της σεζόν, στην παρουσίαση, με ρωτούσαν τι να περιμένουμε για την ομάδα, έλεγα πως θα απολαύσετε την ομάδα και οι παίκτες θα το απολαμβάνουν αυτό. Αυτή η Ευρωλίγκα ήταν δύσκολη, μέσα από όλες τις φάσεις μεγαλώσαμε και αυτό περιμένω και αύριο. Έχουμε προπόνηση σήμερα και μετά μπορούν να αποφασίσουν. Να πάμε στον Βόσπορο ή κάπου αλλού (γέλια)».

Aπό τη μεριά του ο Γιόνας Καζλάουσκας είπε: «Καλό απόγευμα σε όλους. Παίξαμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με μια τρομερή ομάδα. Αύριο πάλι τα ίδια, πάλι σπουδαία ομάδα. Αύριο νέο παιχνίδι, διαφορετικό, δεν μπορεί να πει κάτι κάποιος. Είμαι χαρούμενος που ήμουν στον πάγκο του Ολυμπιακού και έχω ακόμη καλές σχέσεις με όλους στον Ολυμπιακού. Τώρα ανήκω στη μεγάλη οικογένεια της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, περιμένω πως και πως τον τελικό και να απολαύσουμε το μπάσκετ. Ρωτήστε τη γυναίκα μου, όχι εμένα.».

Γιώργος Πρίντεζης ρωτήθηκε για το εάν ο Ολυμπιακός λειτουργεί καλύτερα ως... αουτσάιντερ και για το πως περιμένει, ως δηλωμένος οπαδός των Πειραιωτών, τον αυριανό τελικό. «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, παίξαμε χθες κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα. Τους κερδίσαμε με έναν τρόπο παιχνιδιού το οποίο δεν συνηθίζουμε. Να ξεκουραστούμε σήμερα, να ηρεμήσουμε και αύριο να τα δώσουμε όλα. Κανείς δεν μας περίμενε, αλλά το αξίζαμε. Ελπίζω να τελειώσουμε όπως και χτες, με τον ίδιο τρόπο. Από το ξεκίνημα της σεζόν στα περισσότερα παιχνίδια δεν ήμασταν το φαβορί, αλλά κερδίζαμε. Αυτό ελπίζω να συμβεί και αύριο. Ένας τελικός είναι ένας τελικός, διαφορετικό ματς, είναι ένα παιχνίδι και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε. Πιστεύω πως τα συναισθήματα δεν είναι μόνο για τον τελικό. Αυτό που έχουμε πάρει από τον κόσμο από το ματς με τη Σιένα, γιατί όλα από εκεί ξεκίνησαν, ήταν εξαιρετικό. Παίζαμε μπροστά σε άδειες εξέδρες στην αρχή και τώρα είχαμε δύο sold out. Μας κάνει να χαιρόμαστε πολύ αυτό. Είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ, σε έναν τελικό Ευρωλίγκας. Αυτός είναι ο πρώτος μου τελικός Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό και σίγουρα είναι κάτι εξαιρετικό αυτό».

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν αυτός που έδειχνε πιο αμήχανος από τους τέσσερις που κάθονταν στο πάνελ. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν συνέχεια σε κίνηση, πείραζε τα μικρόφωνα ενώ δύο ερωτήσεις τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Η πρώτη αφορούσε το πως θα αντιδράσει κόντρα στους φίλους του Ολυμπιακού και στη δεύτερη του ζητήθηκε σύγκριση μεταξύ του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Γιόνας Καζλάουσκας. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Χθες παίξαμε ένα σπουδαίο ματς, δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το παιδί. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό, θα είναι δύσκολο και μεγάλο παιχνίδι το αυριανό. Ξέρω ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε έτοιμοι και θέλουμε πολύ να πάρουμε αυτό το τρόπαιο για το οποίο ήρθαμε εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω με τον Ολυμπιακό αύριο. Έχω πολλούς φίλους και στην ομάδα και στους οπαδούς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους του Ολυμπιακού που μας βοήθησαν σε ένα σημαντικό σημείο του ματς, αλλά αύριο τα συναισθήματα θα πάνε στην άκρη και θα λειτουργήσω ως επαγγελματίας για το καλό της ομάδας μου. Σίγουρα το πιο δυνατό σημείο είναι ο κόουτς Ντούντα και ο παίκτης κλειδί είναι ο Σπανούλης, κέρουμε πως όλα αρχίζουν από την ομάδα, είναι σύνολο. Αλλά σίγουρα πρέπει να σεβαστούμε όλους τους παίκτες. Ξέρουν να παίζουν μπάσετ πολύ καλά. Δύσκολη ερώτηση, πολύ δύσκολη γιατί είναι και οι δύο εδώ(γέλια). Σκεφτόταν. Είχαμε επιτυχίες και αποτυχίες με τον Ντούντα, περιμένει να δουλεύουμε σκληρά. Χαίρομαι για τον Γιόνας, μου δίνει ελευθερία, με στηρίζει πάντα και έχουμε τέλεια συνεργασία και ελπίζω να δουλέψουμε και για άλλα χρόνια μαζί. Αυτό δεν ήταν ακριβώς απάντηση, αλλά οκ, προσπάθησα (γέλια). Σίγουρα και θυμάμαι τι είχε γίνει, είμαι καλύτερα σήμερα, μην ανησυχείτε γι’ αυτό».

 

Τελευταία Νέα