Ο τελικός του «δωματίου»!

Ο τελικός του «δωματίου»!

bet365

Οι περυσινοί συμπαίκτες και συγκάτοικοι στις αποστολές του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης και Μίλος Τεόντοσιτς, μιλούν στο gazzetta.gr για την επιτυχία των ομάδων τους και τη συνάντησή τους στον τελικό.

Ένας από τους λόγους που ο 29χρονος διεθνής Λαρισινός γκαρντ πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει και να αλλάξει στρατόπεδο, “κατηφορίζοντας” στον Πειραιά, ήταν αυτή η “τυφλή” εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και η ελευθερία που “απολαμβάνει” στο παιχνίδι... Πως να το κάνουμε, είναι εμφανές ότι ο “Kill-Bill” είναι η “ιερή αγελάδα” του Ολυμπιακού, όπως πολύ εύστοχα τον αποκάλεσε στην μικτή ζώνη ο εμπειρότερος όλων μας και “ρέκορντμαν” της ελληνικής δημοσιογραφίας στα φάϊναλ-φορ, Βασίλης Σκουντής. «Είμαι καλά, ευχαριστιέμαι το μπάσκετ και προσπαθώ να μεταδώσω στους συμπαίκτες μου τις εμπειρίες μου. Νιώθω πολύ χαρούμενος για την πρόκριση στον τελικό και το πιο σημαντικό είναι ότι τα καταφέραμε μ' έναν κορμό νέων παικτών, που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και θα αποτελέσουν την βάση της ομάδας για τα επόμενα 6-7 χρόνια.», μας είπε αρχικά ο Βασίλης Σπανούλης για να συμπληρώσει:

«Ο τρόπος που κερδίσαμε λέει πολλά!»

«Παίρνω όλες τις επιθέσεις που μου δίνει η άμυνα. Σήμερα (σ.σ.: χθες), η Μπαρτσελόνα επέλεξε να μ' αφήσει να πάρω αρκετές προσπάθειες κι έστω κι αν έχασα αρκετά σουτ, είμαι τουλάχιστον ικανοποιημένος που δικαιώθηκα στο τελευταίο μακρινό τρίποντο. Η ομάδα μας έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση προϊόντος του χρόνου και το πλέον αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι απέκλεισε έναν πολύ έμπειρο αντίπαλο, παίζοντας για 40 λεπτά στο δικό του στυλ παιχνιδιού, αλλά ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό, χωρίς ουσιαστικά να χάσει ποτέ το προβάδισμα. Αυτό λέει πολλά για το χαρακτήρα που δείχνουν οι πιο νεαροί συμπαίκτες μου και αποτελεί τεράστιο εφόδιο για τη συνέχεια... Όσο για τον τελικό; Ακόμη είναι πολύ νωρίς και πρέπει να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε πως θα μπορέσουμε να “χαλάσουμε” τον τρόπο παιχνιδιού της ΤΣΣΚΑ. Αν παίξουμε, όμως, όπως στον ημιτελικό, δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο», κατέληξε ο “V-Span”, που στο 2ο φάϊναλ-φορ της καριέρας του θα παίξει και πάλι τελικό και θα αντιμετωπίσει τον περυσινό του συγκάτοικο και συμπαίκτη, Μίλος Τεόντοσιτς...

«Δεν θα κοιμόμουν για ένα χρόνο!»

«Όταν σούταρα την πρώτη βολή, ένιωθα όλη την πίεση του κόσμου! Όταν η μπάλα έφυγε από το χέρι μου, όμως, πίστευα ότι θα μπει! Μόλις έχασα και τη δεύτερη βολή, είπα μέσα μου ότι “αν χάσουμε το ματς από αυτές τις δύο βολές, δεν θα κοιμηθώ για έναν χρόνο!”... Ευτυχώς, τέλος καλό, όλα καλά...», σχολίασε ανακουφισμένος στη μικτή ζώνη ο Μίλος Τεόντοσιτς και εν συνεχεία, δήλωσε ευθαρσώς ότι σημαντικό ρόλο για την τελική επικράτηση της ΤΣΣΚΑ και την πρόκρισή της στον τελικό του φάϊναλ-φορ, έπαιξε η κακή εμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη... «Έχω ξαναπεί ότι ο Μήτσος είναι μαζί με τον Κιριλένκο, οι δύο καλύτεροι παίκτες στην Ευρώπη. Το “τρομακτικό” με τον Διαμαντίδη, είναι παίζει πάντα πολύ καλά στα μεγάλα παιχνίδια! Σήμερα (σ.σ.: χθες), όμως, η απόδοσή του ήταν ασυνήθιστη για τα δεδομένα του και αυτό σίγουρα μας βοήθησε πολύ, σε μία βραδιά που δεν είμαστε καλοί, αντιθέτως παίξαμε κάτω από τα στάνταρ μας», υπερθεμάτισε ο 25χρονος διεθνής Σέρβος point-guard που στον αυριανό 2ο τελικό της Ευρωλίγκα στην καριέρα του, θα βρει αντιμέτωπη την ομάδα με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά και έπαιξε τον πρώτο του τελικό, το 2010 στο Παρίσι...

«Ήθελα τον Ολυμπιακό!»

«Χάρηκα πολύ για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό, γιατί στον Πειραιά πέρασα τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια μου κι έχω απίστευτες αναμνήσεις. Δέθηκα πολύ με τα παιδιά και τους ανθρώπους της ομάδας και είναι πολύ λογικό να χαίρομαι με την χαρά και να βλέπω την ομάδα να επιστρέφει στον δρόμο των επιτυχιών! Μέχρι εδώ, όμως... Την Κυριακή (13/05) για δύο ώρες θα είμαστε αντίπαλοι και θα διεκδικήσουμε τον μεγάλο στόχο της χρονιάς, οπότε μοιραία θα είμαστε και εχθροί... Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή... Πέρυσι όλη τη χρονιά, είμαστε στο ίδιο δωμάτιο με τον Βασίλη και συζητάγαμε για το περυσινό φάϊναλ-φορ στο οποίο τελικά δεν πήγαμε και φέτος θα βρεθούμε αντίπαλοι, έχοντας τον ίδιο στόχο... Αυτά έχει, όμως, η ζωή και ο αθλητισμός...»

 

Τελευταία Νέα