Έιντσον: «Δεν νιώθουμε καθόλου τυχεροί!»

Gazzetta team
Έιντσον: «Δεν νιώθουμε καθόλου τυχεροί!»

bet365

Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη και η επιστροφή του ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την Μπαρτσελόνα. Ο Τσακ Έιντσον μιλάει στο gazzetta.gr για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό!

Πέρυσι η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού δεν ήταν στο φάιναλ φορ όμως ο Έιντσον έφτασε μέχρι τον τελικό. Κοινός παρανομαστής το γεγονός ότι τόσο η Μπάρτσα όσο και ο ίδιος είδαν τα όνειρά τους να καταστρέφονται από τον Παναθηναϊκό. Φέτος, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να τα καταφέρουν ως το τέλος. Και πάλι απέναντί τους ελληνική ομάδα, αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός.

Το over 144,5 πόντοι στο ματς Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα προσφέρεται σε απόδοση 1.87 στην betoto

Παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι θεωρούνται το μεγάλο αουτσάιντερ του φάιναλ φορ ο Έιντσον εξηγεί στο gazzetta γιατί η αποψινή κόντρα τον ανησυχεί ιδιαίτερα.

-Αν και μιλάμε για το υψηλότερο επίπεδο, θεωρείς ότι είστε σχετικά τυχεροί που αντιμετωπίζετε την πιο άπειρη ομάδα του φάιναλ φορ στον ημιτελικό;
«Δεν νιώθουμε καθόλου τυχεροί που αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό! Σεβόμαστε απεριόριστα τον αντίπαλό μας και πιστεύουμε ότι θα γίνει μάχη. Ποτέ ένας ημιτελικό δεν είναι εύκολος και θα πρέπει να το έχουμε καλά στο μυαλό μας. Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Κωνσταντινούπολη για τον ίδιο λόγο που ήρθαμε κι εμείς».

-Ποια στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού σου έχουν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση;
«Είναι μια ομάδα με πολλές δυνάμεις, σκληρή στην άμυνα και ικανότητα στα ριμπάουντ. Ειδικά στα επιθετικά. Δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες να σκοράρουν. Γενικά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακό είναι έτοιμος να σε ρίξει κάτω, αν έστω για λίγο χάσεις την συγκέντρωσή σου στο παιχνίδι ή πιστέψεις ότι τον έχεις νικήσει».

-Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις από τον Ολυμπιακό;
«Η προφανής απάντηση είναι ο Σπανούλης. Πρόκειται για έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, αλλά στο μπάσκετ κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Ο Ολυμπιακός είναι μια πραγματική ομάδα, με παίκτες που μάχονται και όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει ένα πολύ σκληρό σύνολο. Αν επικεντρωθούμε μόνο στον Σπανούλη θα είναι λάθος».

-Πέρυσι η Μπαρτσελόνα δεν ήταν στο φάιναλ φορ, ήσουν όμως εσύ και μάλιστα έπαιξες μέχρι τον τελικό. Πιστεύεις ότι με τη νέα σου ομάδα θα μπορέσεις να κάνεις αυτό το ένα παραπάνω βήμα;
«Ναι, το πιστεύω, γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα την Μπαρτσελόνα. Εχουμε βρει πολύ καλό ρυθμό το τελευταίο διάστημα που τα προβλήματα τραυματισμών μειώθηκαν, θέλουμε πολύ να κατακτήσουμε το τρόπαιο, αλλά δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Πρώτα υπάρχει ο ημιτελικός και μόνο σε αυτό το παιχνίδι έχουμε το μυαλό μας. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το κύπελλο, χωρίς ακόμη να έχουμε προκριθεί στον τελικό».

-Πώς περιμένεις να εξελιχθεί ο ημιτελικός;
«Κάθε αγώνας, ακόμη και ανάμεσα στις ίδιες ομάδες είναι διαφορετική ιστορία. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το πώς θα πάει ένα παιχνίδι καθώς παίζουν ρόλο πολλές μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Με βάση αυτά που έχουν δείξει οι δύο ομάδες, λογικά θα δούμε ένα κλειστό παιχνίδι, με την άμυνα να παίζει τον κυριότερο ρόλο. Θα δούμε».

-Θεωρείς ότι έχετε διαβάσει καλά τον αντίπαλό σας;
«Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και νομίζω ξέρουμε τι να περιμένουμε. Υπολογίζουμε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, ο οποίος καθοδηγείται από έναν πολύ έμπειρο κόουτς. Όλες αυτές τις μέρες θεωρώ ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά με τους προπονητές μας».

-Τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ πώς τον βλέπεις; Υπάρχει φαβορί;
«Περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι. Δύο κορυφαίες ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη και είναι δύσκολο να φανταστείς τι θα γίνει. Η φετινή ΤΣΣΚΑ είναι καταπληκτική ομάδα, όμως και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ ως πρωταθλητής Ευρώπης».

 

Τελευταία Νέα