Αν υπήρχαν θαύματα…

Gazzetta team
Αν υπήρχαν θαύματα…

bet365

Με φόντο τον αποψινό ημιτελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Μιχάλης Στεφάνου γράφει για τη θεωρία που… ακύρωσε ο Ολυμπιακός αλλά και για τις σίγουρες «καταθέσεις» των παικτών του.

Πολλοί θα κάνουν λόγο για θαύμα αν απόψε ο Ολυμπιακός καταφέρει να λυγίσει την Μπαρτσελόνα. Θαύματα δεν υπάρχουν στον αθλητισμό, αλλά ακόμη κι αν υπήρχαν, μια ενδεχόμενη νίκη των Πειραιωτών στον αποψινό ημιτελικό, δεν θα συγκαταλέγονταν σε αυτά.

Στις 9.00 μ.μ. οι ερυθρόλευκοι ρίχνονται στη μάχη για την είσοδό τους στον τελικό της Ευρωλίγκας και την διεκδίκηση του τροπαίου! Ναι, αυτή η πρόταση σε προκαλεί να μιλήσεις για θαύματα! Για το θαύμα της δημιουργίας, της δουλειάς και της μεθοδικότητας. Για το θαύμα της παρέας, του πάθους και της αφοσίωσης. Για το θαύμα του να μπορείς να ξεπερνάς καθημερινά τον εαυτό σου.

Θα ορκιζόταν κανείς ότι η ανακοίνωση αποχώρησης των Αγγελόπουλων, που είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση μια πανάκριβης ομάδας δεν έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Δεν μπορεί να το έκαναν πριν από μόλις εννέα μήνες και σε λίγες ώρες να πάρουν τη θέση τους στα επίσημα του Σινάν Ερντέμ. Δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί, ακυρώνεται η έννοια του… μακροπρόθεσμου! Κι όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό και σε …real time αυτό που βιώνει ο Ολυμπιακός.

Το 2009, με ένα από τα πιο λαμπερά ρόστερ που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην ευρωλίγκα, ήρθε η συντριβή «άνευ αγώνα» στον τελικό του Παρισιού. Από την σημερινή αντίπαλο μάλιστα, που ίσως και να μην το ξέρει, αλλά θα πρέπει να υπολογίζει πολύ περισσότερο τον φετινό, από τον τότε Ολυμπιακό… Διότι αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν να σταθούν όρθιοι, περισσότερο από την Μπάρτσα θα εκθέσουν τους… προκατόχους τους.

Όπως έκαναν και λίγες μέρες πριν, στα προημιτελικά. Όταν βρήκαν μπροστά τους και μάλιστα με μειονέκτημα έδρας την ομάδα που ταπείνωσε πέρυσι τον Ολυμπιακό των μεγάλων ονομάτων και της έκαναν τα …3-1! Ετσι απλά, χωρίς να καταλάβει κανείς πότε ανατράπηκαν οι ισορροπίες, γονάτισαν μέσα - έξω τη Σιένα και βρέθηκαν σχεδόν …απρόσκλητοι στο φάιναλ φορ.

Από το πουθενά. Η μάλλον, όχι. Από κάπου ήρθαν. Α, ναι! Από την συντριβή στην πρεμιέρα στο Μπιλμπάο, από τις ήττες σχεδόν σε κάθε εκτός έδρα ματς, από το άγχος για την πρόκριση (!) στο TOP 16 και από δύο αλλαγές Αμερικανών που αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία. Πάνω απ’ όλα, φυσικά, από όλες εκείνες τις προβλέψεις για ένα σύνολο που ίσως κάπου κάποτε, μετά από χρόνια θα μπορούσε να γίνει ανταγωνιστικό.

Κάπως έτσι ήταν ο Ολυμπιακός μέχρι τον Ιανουάριο. Όχι… κάποιον Ιανουάριο, αυτόν εδώ, του 2012! Και τώρα, απειλεί στα ίσα την Μπαρτσελόνα του Ναβάρο, του Λόμπερκ, του Μάικλ, του Έιντσον, του Χουέρτας και του ΕνΝτονγκ. Την Μπαρτσελόνα της μίας μόλις ήττας (πριν από κανένα πεντάμηνο) στην διοργάνωση! Προφανώς στον αθλητισμό κάποια πράγματα δεν εξηγούνται εύκολα και σίγουρα οι ερυθρόλευκοι συγκαταλέγονται στην κατηγορία του… δυσνόητου.

Για τον νεόδμητο Ολυμπιακό το αποψινό αποτέλεσμα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να του κοστίσει. Ό, τι κι αν συμβεί. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, θα είναι -όπως λέγαμε παλιά, γιατί τώρα δεν ισχύει- λεφτά στη τράπεζα. Μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν απόψε οι Πειραιώτες από το παρκέ του Σινάν Ερντέμ. Το θέμα είναι πόσο. Μ’ ένα καλό …μεροκάματο ή με το τζακ-ποτ;

ΥΓ. Ένας από τους πιο εμπνευσμένους και εμψυχωτικούς λόγους, ο οποίος «παίζει» πολύ τελευταία και ταιριάζει γάντι στην αποψινή πρόκληση του Ολυμπιακού, ξεκινάει κάπως έτσι: «Να ένα πράγμα, που κάνει την ζωή τόσο ενδιαφέρουσα. Η θεωρία της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ισχυρίζεται πως «μόνο οι δυνατοί θα επιβιώσουν». Ίσως και να είναι έτσι, ίσως... Η θεωρία του ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, όμως, αναφέρει πως «μόνο και μόνο επειδή είναι δυνατοί, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να τους νικήσεις». Έτσι ακριβώς...».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα