Η στάση του Νίκα!

Η στάση του Νίκα!

bet365

Σπανούλης, Ναβάρο, Κιριλένκο και Διαμαντίδης δεν ξέρουν μόνο τι θα πει Νίκα! Αλήθεια τι θα ήταν οι Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παναθηναίκός χωρίς τους ηγέτες του;

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφερε Κρστιτς και Κιριλένκο από ΝΒΑ... ο Παναθηναϊκός τι να τον κάνει αφού έχει τον Δημήτρη Διαμαντίδη! Ο «Μήτσος» φροντίζει να κάνει τα πάντα στο παρκέ και φέτος, ειδικά σε μία χρονιά που το μπάτζετ ήταν αρκετά μειωμένο από τις άλλες χρονιές, έδειξε τι σημαίνει αρχηγός.

Ο «3D» οδήγησε την ομάδα του στην Πόλη, αφού για ακόμα μία φορά, ειδικά στα ματς με την Μακάμπι η μεγάλη του προσωπικότητα βγήκε στο παρκέ.

Έδωσε το παρών σε κρίσιμες στιγμές, όπως στο παιχνίδι στην Ουνικάχα στην κανονική περίοδο, που με τα δύο του τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε τη δραματική νίκη για τους «πράσινους». Φυσικά, στον ίδιο πιστώνεται το μεγαλύτερο μέρος του εισιτηρίου που κέρδισε η ομάδα για την Πόλη. Μόνο στα playoffs μέτρησε 14,8 πόντους, 5,2 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ και 1,6 κλεψίματα.

Playoffs:
vs Μακάμπι Τελ Αβίβ
25 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα
vs Μακάμπι Τελ Αβίβ 15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 8 ασίστ

TOP 16:
vs Ούνικς Καζάν
14 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα

Ο Αντρέι Κιριλένκο ήρθε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να τη βοηθήσει το διάστημα που στο ΝΒΑ οι εργασίες είχαν... σταματήσει. Τελικά όμως δέθηκε με την ομάδα κι αποφάσισε να τη βοηθήσει να σβήσει την περσινή αποτυχία και να την οδηγήσει ως την Κωνσταντινούπολη.

Φυσικά δεν μας χάλασε καθόλου να βλέπουμε τον Ρώσο στα ευρωπαϊκά παρκέ, που είναι απειλή για κάθε αντίπαλο! Με το καλημέρα ο Κιριλένκο σκόραρε 17 πόντους, μάζεψε 15 ριμπάουντ κι έσωσε 5 ασίστ στο εναρκτήριο παιχνίδι κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Φέτος βγήκε πέντε φορές MVP, ενώ φρόντισε να εκθρονίσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη (σ.σ. κατακτούσε το βραβείο από το 2005 με μοναδική χρονιά που το έχασε το 2010) από το βραβείο ο «αμυντικός» της χρονιάς». Είναι πρώτος στο index με 24,1 βαθμούς μέσο όρο ανά παιχνίδι, έχει 14 πόντους μ. ό., ενώ ήταν ο μοναδικός παίκτης που είχε τουλάχιστον 1 τρίποντο, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Χωρίς τον 31χρονο φόργουορντ το πιο σίγουρο είναι πως η ΤΣΣΚΑ δεν θα είχε την ίδια πορεία προς την Πόλη...

Κανονική περίοδος
@Ζαλγκίρις
17 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ
vsΟυνικάχα 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 6 κλεψίματα

Playoffs:
vsΜπιλμπάο
20 πόντοι, 12 ριμπάουντ

Ο δρόμος της Μπαρτσελόνα προς την Πόλη ήρθε ξεκούραστα (σ.σ. μόλις μία ήττα από τη Σιένα στην κανονική περίοδο) και σε αυτή την επιτυχία έβαλε και το λιθαράκι του ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι φετινές του εμφανίσεις δεν θυμίζουν περασμένες χρονιές, ωστόσο όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί για την ομάδα του.

Οι περισσότερες νίκες των Καταλανών φέτος είναι με διψήφια διαφορά πόντων. Όταν όμως τα πράγματα ήταν ζόρικα ο «La Bomba» «καθάριζε»! Κόντρα στη Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία πέτυχε 12 πόντους (66-70), στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις μέτρησε 18 πόντους και 5 ασίστ (58-67), στην έδρα της ιταλικής Καντού πέτυχε τις νικητήριες βολές όπως και 12 πόντους με 4 ασίστ (62-63). Ενώ στο τελευταίο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα στο Καζάν «κλείδωσε» την πρόκριση πετυχαίνοντας 21 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Μάλιστα στον εντέκατό του χρόνο στη διοργάνωση έγινε πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα.

Playoffs:
@Ούνικς Καζάν
21 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ
vs Ούνικς Καζάν 18 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο

TOP 16:
@Ζαλγκίρις Κάουνας
18 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα


Ποιος ξέρει που θα ήταν ο Ολυμπιακός χωρίς τη συμβολή του αρχηγού του. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε σπουδαία κανονική περίοδο με 19.8 πόντους μέσο όρο και 4,9 ασίστ, με κορυφαία απόδοση το ματς με την Μπιλμπάο στο ΣΕΦ. Τότε o V-Span έκανε ατομικό ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους.

Η παρουσία του ήταν δυναμική και στο TOP 16 ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Γαλατάσαραϊ που κρίθηκε η πρόκριση στα playoffs (20π., 3ριμπ., 8ασ.).

Όσο για τα playoffs η εμφάνισή του (19π., 2ασ. ) στο τέταρτο ματς στο ΣΕΦ ήταν αρκετή για να «σφραγίσει» ο Ολυμπιακός το εισιτήριο του στην Πόλη!

Κανονική περίοδος:
vs Μπιλμπάο 2
9 πόντοι, 6ασίστ, 1 ριμπάουντ
@Κάχα Λαμποράλ 19 πόντοι, 3ριμπάουντ, 7 ασίστ.

Top 16:
vs Γαλατάσαραϊ
20 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 4 κλεψίματα


 

Τελευταία Νέα