Τα Oscar της Primera Division (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Τα Oscar της Primera Division (vids)

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Σταθερά στο +7 η Ρεάλ Μαδρίτης, εκπληκτικός Ράμος, τραυματισμός Μπουσκέτς, γκολάρα Πόστιγκα και τραγική Σαραγόσα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα oscar της Primera Division.

ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ: Ισως την καλύτερη περίοδο της καριέρας του διανύει ο Σέρχιο Ράμος. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μόνος του τον αγώνα με την Χετάφε στο «Αλφόνσο Πέρεθ» καθώς ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ με δυνατή κεφαλιά από κόρνερ του Οζίλ ενώ σε θέση στόπερ ήταν αξεπέραστος και βοήθησε τους Μερένχες να περάσουν από μία ακόμα έδρα και να παραμείνουν στο +7 από την Μπαρτσελόνα. «Είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του κόσμου» ήταν το παράσημο του Ιταλού θρύλου, Φράνκο Μπαρέζι για τον Σεβιγιάνο πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης.

Β' ΡΟΛΟΥ: Το παίρνει ο Μιγκέλ Πέρεθ Γκαρθία ή αλλιώς Μίτσου της Βαγιεκάνο. Ο Ισπανός με γκολ στο 82' βύθισε όσο δεν πάει την Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ και χάρισε στην Ράγιο τη νίκη με 1-2 και την έφερε στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με αυτό ο 26χρονος έφτασε τα 10 γκολ στη φετινή Primera Division και έγινε ο πρώτος μέσος που το καταφέρνει. Την ίδια στιγμή έχει γίνει συνώνυμο του γκολ στην ομάδα του, καθώς στα τελευταία πέντε ματς που πέτυχε τέρμα εκείνος ήταν στον πίνακα των σκόρερ.

CASTING: Πάμε για την καλύτερη 11άδα. Για δεύτερη σερί αγωνιστική θέση κάτω από τα δοκάρια παίρνει ο Ντιέγο Λόπεθ της Βιγιαρεάλ, που βοήθησε στη νίκη επί της Σεβίλλης μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν». Στην άμυνα, πρώτος και καλύτερος ο Σέρχιο Ράμος. Ο στόπερ της Ρεάλ σκόραρε και κράτησε στο «μηδέν» στην Χετάφε και είναι ο πολυτιμότερος όλων. Δίπλα του ο Χαβιέρ Μασεράνο της Μπάρτσα, που είναι πάντα εκεί για να καλύψει τα κενά από τραυματισμούς και έπαιξε καλά με την Σοσιεδάδ. Τρίτος ο Ραμί της Βαλένθια, η οποία έφυγε με 0-0 από το «Καλδερόν» κόντρα στην φορμαρισμένη Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στο κέντρο, ξανά Μεσούτ Οζίλ, που είναι ανεβασμένος και έδωσε ακόμα μία ασίστ, Οσκαρ Ντε Μάρκος της Μπιλμπάο, που άνοιξε το σκορ με την Εσπανιόλ και είχε ένα καλό και έξυπνο παιχνίδι τακτικά, Τσόρι Κάστρο, ο οποίος με ωραίο φάουλ έδωσε τη νίκη 1-0 στην Μαγιόρκα κόντρα στην Μπέτις και Μπόρχα Βαλέρο της Βιγιαρεάλ, που σκόραρε με την Σεβίλλη για το 1-2, ήταν πολύ κοντρολαρισμένος και χειροκροτήθηκε όταν βγήκε. Οπως και την προηγούμενη αγωνιστική, στην επίθεση έχουμε τον Φερνάντο Γιορέντε της Μπιλμπάο, ο οποίος σκόραρε ξανά και είχε ακόμα ένα γκολ που ακυρώθηκε -μάλλον υπερβολικά- για φάουλ. Μαζί του, ο Μέσι που ήταν πολύ δραστήριος και πέτυχε γκολ κόντρα στην Σοσιεδάδ, αλλά και ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Τέγιο, που επίσης σκόραρε, έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και αρπάζει τις ευκαιρίες από τον Γκουαρδιόλα.

 

ΓΚΟΛ: Το κερδίζει ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και νυν της Ζαραγόσα, Ελντερ Πόστιγκα, για το ψαλίδι που έκανε. Ο Πορτογάλος έγραψε με εντυπωσιακό τρόπο το 1-0 στον αγώνα του «Λα Ρομαρέδα» με αντίπαλο την Ράγιο Βαγιεκάνο μετά από σέντρα του Απόνιο από δεξιά. Ωραία γκολ έβαλε και η Εσπανιόλ, με τους Βάις και τον Αλμπίν να νικούν αμφότεροι τον Γκόρκα Ιραϊθόθ στο 3-3 με την Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές».


ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Πάει στη ματσάρα της Μπιλμπάο με την Εσπανιόλ στο «Σαν Μαμές» το οποίο ήταν ντέρμπι... Champions, που λένε και οι Ισπανοί. Το προβάδισμα στο σκορ άλλαξε τρεις φορές κάτοχο για να έχουμε τελικά ισοπαλία με γκολ στο 92'. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με τον Ντε Μάρκος (26'), οι Καταλανοί γύρισαν το παιχνίδι με τους Ρομαρίκ (33') και Βάις (48') όμως η Αθλέτικ έκανε και αυτή τη δική της ανατροπή και με τους Γιορέντε (58') και Χάβι Μαρτίνεθ (65') έκανε το σκορ 3-2, όμως δεν έμελλε να είναι το τελικό καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλμπίν με ωραίο βολέ από κοντά πάγωσε τον Λάκκο των Λεόντων για το 3-3.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Δεν θα μπορούσε να πάει κάπου αλλού. Είναι το γόνατο του Σέρχιο Μπουσκέτς της Μπαρτσελόνα, ο οποίος χτύπησε στον αγώνα μ την Σοσιεδάδ στο «Καμπ Νόου». Ο Καταλανός τρόμαξε τους πάντες και έκανε τον Φάμπρεγας να τραβάει τα μαλιά του, όμως ευτυχώς ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός.



ΑΤΑΚΑΣ: Πάει στον Αμπντέλ Μπαράδα της Χετάφε. Ο Μαροκινός μέσος ρωτήθηκε για φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ζοσέ Μουρίνιο για τον ίδιο και έδωσε την απάντηση: «Δεν σκέφτομαι τον Μουρίνιο. Θέλω απλά να είμαι ποδοσφαιριστής».

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ: Ρεάλ Σαραγόσα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ για δεύτερο ματς τις τελευταίες αγωνιστικές δεν κερδίζει ενώ έχει προηγηθεί και μάλιστα αυτή τη φορά έχασε από την Ράγιο Βαγιεκάνο. Ο σύλλογος της Αραγονίας βρίσκεται στο -11 από την ομάδα που σώζεται και αφού δεν μπορεί να κερδίσει αντιπάλους ίδιας δυναμικότητας στην έδρας της, είναι καλύτερο να κάνει για του χρόνου σχεδιασμό για το πρωτάθλημα της Segunda Division.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα