Και στο τέλος νικάει η Γιουνάιτεντ (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Και στο τέλος νικάει η Γιουνάιτεντ (vid)

bet365

Ο Βαλένσια έβαλε - μοίρασε και οι Κόκκινοι Διάβολοι πέρασαν (2-1) από το «Εμιρεϊτς», παίρνοντας για δεύτερη φορά φέτος μετά το 8-2 του Αυγούστου το σκαλπ της Αρσεναλ.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η Αρσεναλ έπρεπε να νικήσει. Δεν ήταν μόνο η επιτακτική ανάγκη για βαθμούς (μπας και προλάβει την τετράδα). Περισσότερο ήταν η επιθυμία για εξιλέωση. Οχι πως θα μπορούσε να σβήσει την ντροπή του Αυγουστιάτικου 8-2 στο «Ολντ Τράφορντ». Εστω και το 1-0 όμως θα είχε την αξία του. Τελικά οι Λονδρέζοι δεν πήραν ούτε καν το βαθμό, με τη Γιουνάιτεντ να επικρατεί 2-1, ντουμπλάροντας τις φετινές επιτυχίες της επί της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ.

Με τη σπουδαία αυτή νίκη οι Κόκκινοι Διάβολοι μπόρεσαν να περάσουν από την πλέον δύσκολη έδρα που τους είχε απομείνει, δίχως απώλειες και παραμένοντας σε απόσταση τριών βαθμών από τη Σίτι και την κορυφή. Ηρωας της... απόδρασης από το Λονδίνο ήταν δίχως άλλο ο Αντόνιο Βαλένσια. Ο μεσοεπιθετικός από το Εκουαδόρ έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και ουσιαστικά εκείνος την οδήγησε στο «διπλό».

Ο Βαλένσια άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά (από σέντρα του Ράιαν Γκιγκς) στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μέχρι τότε το παιχνίδι δεν είχε να παρουσιάσει κάτι καλό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο του. Στην επανάληψη η Αρσεναλ ανέβηκε. Σε αυτό συνέβαλε και η είσοδος του Νίκου Γεννάρη του νεαρού Κύπριου που έκανε το ντεμπούτο του στην Πρέμιερλιγκ.

Οι Κανονιέρηδες που είχαν βρει ρυθμό πλέον, δεν κατάφερναν με τίποτα να βρουν δίχτυα. Στο 51' ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έχασε το... άχαστο για την κλάση του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ααρον Ράμσεϊ και στο 62' ο Οχλεϊν Τσάμπερλεϊν είδαν τις προσπάθειες τους να... γλείφουν το δοκάρι. Και οι φιλοξενούμενοι όμως θα μπορούσαν σε δύο στιγμές να είχαν κάνει το 0-2. Στο 57' ο Βαλένσια δεν το έπραξε από πλεονεκτική θέση και στο 65 ο Ντάνι Γουέλμπεκ ναι μεν πλάσαρε τον Σέζνι, αλλά η μπάλα κύλησε αργά και την πρόλαβε λίγο πριν την γραμμή ο Κοσιελνί.

Στο 71' ήρθε η στιγμή για να πανηγυρίσουν οι Λονδρέζοι. Ο Τσάμπερλεϊν έκανε την κάθετη και ο Φαν Πέρσι πλάσαρε κάνοντας αντίθετη κίνηση και δίχως να κοιτάζει καν την εστία (γκολ κλασάτου σέντερ φορ). Η Γιουνάιτεντ ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία λέξη της. Για την ακρίβεια δεν το είχε κάνει ο Βαλένσια. Αφού πέρασε δύο αντιπάλους, έπαιξε το 1-2 με τον Παρκ και αντί να πλασάρει, την... έσπασε στο σημείο του πέναλτι, όπου βρισκόταν ο Γουέλμπεκ, ο οποίος (81') έστειλε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Μέρτεσακερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Ντζουρού (46' Γεννάρης), Ροζίτσκι, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν (74' Αρσάβιν), Ράμσεϊ (83' Παρκ), Σονγκ, Φαν Πέρσι

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Λίντεγκααρντ, Εβρά, Τζόουνς (17' Ράφαελ. 76' Παρκ)), Εβανς, Σμολινγκ, Γκιγκς, Κάρικ, Νάνι (75' Σκόουλς), Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα